Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
21.5.18 12:47

Díky za pomoc Ornwen, zkusím vyzkoušet, jestli ta noha dosáhne až na dno té schránky. Jen se zeptám v návodu auta nebo sedačky? Akorát na stránkách britaxu, je obrázek, kde je tato sedačka zakázaná, tak úplně nevím, čemu všemu se tím vystavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.5.18 13:26

U některých aut, kde to jde se dá schránka otevřít a nohu posunout až na dno schránky, pokud je dost dlouhá noha, a někde se musí schránka vyplnit, ale nesmí být noha opřená jen o víko schránky, to je měkké, to by se při nárazu propadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
21.5.18 13:35

@martinikm v návodu auta, koukněte tam. (Hledala jsem vychytávku-není, jak rozumě odstranit krytku top tethru, takže jsem to jen prolítla. Ale tohle mě zaujalo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.5.18 14:07

Díky, kouknu na to a pak dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.6.18 21:59

Pro Steeve

Dobrý večer, vybíráme sedačku po vajíčku. Nejlépe proti i po směrnou, Isofix v autě máme, ale lze i na pásy a aby se dala polohovat. Dcera má rok, 8,5kg a 73cm. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.6.18 08:23

@zuzojc Dobrý den, pokud na isofix aby byla po směru i proti směru jízdy tak tuto: http://autosedacky.mimishop.cz/…-i-size-2018

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
8.7.18 11:05

Britax Römer Adventure 2017

Dobry den, chtela bych se zeptat na nazor predevsim ohledne bezpecnosti na autosedacku Britax Römer Adventure 2017? Dekuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.7.18 15:58

@Flora1 adventure je průměrná sedačka, 3 hvězdičky - 42 %.
ale je to úzká sedačka, takže většinou brána na prostřední sedadlo. Pokud adventure tak ale už kolekci 2018 : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
18.7.18 09:37

@steeve
Dobrý den, prosím Vás o radu - máme tři děti a já potřebuji koupit sedačku pro prostředního syna, aby se ten nejmladší mohl přesunout do sedačky po něm (Romer King plus). Nejstarší syn má Kid II a jsme s ním spokojeni, ale teď jsem objevila v akci sedačku Romer Adventure a tak se chci zeptat, zda byste ji doporučil? Je tam veliký rozdíl v bezpečnosti? Bohužel musíme řešit finanční stránku věci a také uložení tří sedaček v autě. Auto momentálně nemáme, jen párkrát do roka nás vozí děda, který má Volvo, kam by se asi vešla i sedačka Kid, ale přemýšlím i nad budoucností, až nějaké auto budeme mít a předpokládám, že do většiny aut se 2× Kidd + 1× King nevejde..? Děkuji za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.7.18 13:18

@KáčatáČa rozdíl ceny Kid II a Adventure není nijak dramatický, spíš bych zvážil zda se sedačky vejdou . Pokud máte dostatek místa tak zvolit Kida, má ochranu ramen, je lépe polstrovaný, širší, pohodlnější. Pokud máte málo místa tak Adventure.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
18.7.18 18:35

@steeve
Do dědova Volva by se pravděpodobně vešly i dva Kidy, ale předpokládám, že do dalších aut (kdyby nás vezl někdo jiný nebo v budoucnu do nějakého našeho auta) by se Kid + King + Kid pravděpodobně nevešel..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.7.18 12:40

Prosím kdo máte zkušenosti s Peugeotem 308 SW (s dělenými sedačkami) o tipy na autosedačky, které se do něj vejdou 3 vedle sebe. Momentálně máme Cybex Pallas M-fix, Maxi Cosi Tobi a Cybex Aton 4 vajíčko. Až nejmenší dítě vyroste z vajíčka, chtěla bych dát pryč i Maxi Cosi (už je starší). V ideálním případě bych chtěla zachovat Cybex Pallas a k němu dokoupit dvě autosedačky 15-36. Pokud by to nešlo, tak samozřejmě Pallase vyměníme. Sedačky chci samozřejmě kvalitni a bezpečné, ale holt se musí vejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
20.7.18 08:12

Dobrý den,
prosím o radu - narazila jsem na tuto sedačku, která je prý jako jediná atestovaná i na polohu v leže v autě. Máte s ní někdo zkušenost? Má to smysl?

Kiddy Evoluna i-size 2 2018

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.7.18 05:46

@steeve prosím Vás o radu s výběrem autosedačky, která by mohla být co nejdéle v protisměru. Trochu narychlo jsme koupili v lednu Joie Every Stage ale dceři je 16 měsíců a váží 10kg a nohy se ji v protisměru nevejdou. Na ceně mi nezáleží, jde mi o bezpečnost protože cestujeme hodně. Teď hledáme sedačku která by měla v protisměru dost prostoru na nohy, dala se polohovat (dcérka často v autě zaspí) a byla co nejbezpečnější. Izofix nebo bez, záleží co je bezpečnější.
Původně jsem chtěla aby se dala používat i na přední sedadlo ale dnes mně od toho odrazovala paní prodavačka protože měla zkušenosti s velmi nehezkymi nehodami kde dítě přežilo jenom díky tomu že sedělo vzadu.

Koukala jsem na BeSafe IZI Combi nebo Comfort a pak na Recaro zero 1 iSize.

Děkuji předem za názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
22.7.18 10:19

Dotaz

@steeve Prosím o radu ohledně autosedačky Britax Romer KIDFIX. Syn má 8 let, 145 cm a 47 kg.
Zajímalo by mě, zda ještě může jezdit ve výše zmíněné autosedačce nebo je to problém. Jedeme na delší cestu a v autosedačce pěkně spí, kdežto mimo sedačku je poskládaný na okýnku a podpírá si hlavu rukou. Přijde mi ta autosedačka bezpečnější než podsedák :think: Hlavu má v té nejvyšší části opěrky ještě tak tak.
Moc děkuji za odpověď. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario