Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Klairs protisměr je pro děti do 15 měsíců lepší, na druhou stranu, ta First class plus je prostorově menší, nemá integrovanou opěrku hlavy, hůře se poutá a v octávceI můžete mít problém s délkou pásu na zapnutí v protisměru
proto bych šel do Kinga II - větší, v testech bezpečnější, jednodušší a rychlejší poutání, opěrka hlavy…
Muzu se prosim zeptat jestli je nejaky rozdil mezi nasledujicimi sedackami : Britax Römer KidFix II XP SICT a Britax Römer KidFix III M ?
Prijdou mi v podstate stejne ![]()
@latulipe Kidfix III M je širší a hlubší pro silnější děti, a Kidfix II XP SICT má standartní velikost a zase navíc mezinožní držák pásu Secure Guard
@steeve dobry den, syn ma 15 kg a brzy vyroste z Romer Trifix, tak premyslime jakou 15-36 kg koupit. Rozhodujeme se mezi Romer Kidfix ii xp sict a Besafe izi flex fix isize. Obe se nam vejdou do auta a syn v nich sedi pohodlne. Prosim poradil byste, ktera z nich je lepsi? Moc dekuji ![]()
@zuzilex obě sedačky patří k nejlepším ve své kategorii, Besafe má hodnocení 73 %, Römer 74 %,
Römer je takový pevnější, propracovanější, všechny ty přídavné ochranné prvky má pevnější, ať čelní pás XP pad, tak Secure Guard tak i boční ochranu…, osobně bych šel do Römera: http://autosedacky.mimishop.cz/…lack-edition
@steeve Dobry den,mohla bych Vas take poprosit o radu? Shanime autosedacku pro dceru 9-18kg,je ji 12 mesicu a ve vajicku uz se ji nelibi,koukala jsem na testy a sedacek je opravdu mnoho a prijde mi,ze se tam porad strida jen par znacek dokola.Auto mame na isofix,osobne jsem koukala na romer trifix,ale bylo mi receno,ze dcera je drobna a ze je az od 15mesicu,v te kategorii mi prisla nejlepsi,ale jsem laik. Jakou sedacku byste doporucil a je lepsi s isofixem nebo to neni az tak dulezite. Uvazovala jsem i o Dualfixu od Romera,ale v protismeru se ji nelibi,takze bych asi radeji volila po smeru. Moc dekuji za Vasi odpoved.
@Petra Divine Dobrý den, trifix je již podle nové normy I-Size, takže je od 15 měsíců, do té doby by dítě mělo být v protisměru, pokud se ale dítěti v protisměru již nelíbí, a má alespoň 9 kg, tak můžete třeba do Safefixu : http://autosedacky.mimishop.cz/…ix-plus-2018
@steeve dekuji moc za odpoved,na ten jsem taky koukala,ale ten trixif mi prijde jeste o neco lepsi co se tyka bezpecnosti a vseho.Ale ze sedacek,ktere jsou dostupne vidite znacku Romer jako dobrou volbu a vybral byste neco od nich tedy? Cenove bychom se chteli vejit do 10tis. A pokud by to byl Romer, pockal byste radeji dva mesice a sel do trifixu nebo byste volil i safefix,jsou sedacky stejne dobre? Jde nam predevsim o bezpeci,ale i pohodli a spokojenost ditete. Dekuji moc.
@Petra Divine z hlediska bezpečnosti má Safefix plus 70 %, a Trifix 75 %, takže je Trifix o fous lepší, ale stejně patří obě sedačky ke špičce.
Pokud vydržíte ve vajíčku ty 2 měsíce, tak pak jděte do Trifixe, pokud je to akutní jděte do Safefixu.
Pohodlí u obou je stejné, stejně se dají polohovat…
Ahoj steeve,
chtěla bych moc poprosit o radu. Má dcera 6 roků, 122 cm, 19 kg má nyní sedačku Cybex bez isofixu. Máme problém s tím, že když jedeme na delší cestu a ona v ní usne, tak v ní hlavu zaklání velice dozadu a pak jí bolí za krkem a záda a nebo jí hlava naopak padá dopředu a až na bok, kdy jsem se kolikrát podívala a hlavu měla až na sedačce auta a byla v předklonu. Což není vůbec bezpečné. Jezdíme často. V této stávající je úplně kolmá k sedadlu auta. Sestra má sedačku stejnou, jen s isofixem a ta jde malinko polohovat, stačilo by tohle k předejití této nepříjemnosti? Už jsem se i dívala na rostoucí sedačky, kde by polohování sedačky bylo taky. Co by jsi mi prosím doporučil? Mockrát děkuji za odpověď.
@MaDi83 většina těch isofixových jde polohovat, nejlépe vyzkoušet co ji bude vyhovovat a co v autě půjde napolohovat
zkuste si půjčit od sestry tu sedačku do vašeho auta a uvidíte jestli je to cesta správným směrem.
@steeve dobrý den, nevím, jestli se už neřešilo, ale jaký je rozdíl v sedačkách Britax Dualfix i-SIZE, Dualfix a Dualfix M i-size..Vím, že i-size je nová norma sedaček, a sedačka M je až od 61cm..Zajímá mě spíš, jestli nějaký rozdílmpoznám jako uživatel, jestli je nějaký rozdíl v bezpečnosti, ceny se dost liší. Dceři je půl roku, je spíš drobná - 6,5kg a asi 65cm, do vajička by se teoreticky vešla ještě hodně dlouho, ale po vyndání novorozenecké vložky před asi mesicem a půl v sedačce snese jen kratky pobyt a taky se mi líbí možnost otáčení, bude to snadnejší při manipulaci se 3 dětmi. Nyní jezdí v Maxi cosi Cabrio fix, děkuji.