Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@lentilka248 Dualfix je starší model, klasická 0-18 kg
Dualfix je nový model podle normy I-Size a tento je od narození do 105 cm, kdežto Dualfix M I-Size nemá novorozeneckou vložku, a je tedy od 61 cm do 105 cm, jinak jsou ty Dualfix I-Size ve všem stejné
ta I-size má novější přísnější normu, takže je bezpečnější
pokud máte dceru již 65 cm, tak klidně můžete mít Dualfix M I-size: http://autosedacky.mimishop.cz/…-i-size-2018 to je pro vás optimální řešení.
dobrý den, zajímalo by mě, jestli je bezpečné pouzívat pultík v autosedačce i pro větší/starší dítě. My máme syna ještě v pultíku, má tři roky, váhově ho mít ještě bude. Ale sestřenice má holku ve třetí třídě, kluka v první a oba mají pultíky pořád, jelikož si rodiče myslí, že je to stále bezpečnější, než jen s pásem. Já si myslím, ale je to jen můj dojem, že když dítě výškově dost převyšuje pultík, je lepší pás, jelikož díky pultíku jej nemá úplně přes ramena (přece jen vede ten pás trošku bokem - Kiddy sedačka). Mýlím se já? Děkuji mockrát.
@marketak5 pultíky u všech sedaček jsou pouze do 18 kg, pak už jsou děti na pulík moc velké, při nárazu by se tzv. zlomity přes pultík
@steeve dobrý den moc prosím o radu,řeším opět autosedačku tentokrát do našeho druhého auta které nemá isofix. Chtěla bych kategorii 9-18 kg případně i větší pokud se dělá. Ale hlavně o 360 stupňů otočnou a poutání po i proti směru. Děkuju moc ![]()
@steeve Hezký den, řeším autosedačku pro ještě nenarozené dítě. Snažím se v tom zorientovat, máme v autě isofix a ráda bych autosedačku dle normy I-size.
Jak jsem pochopila z pročítání diskuse, obecně doporučujete BeSafe iZi Go Modular i-Size + základnu. Pokud počítám správně, tak základna je za 6500,–, vajíčko za 5600,– + pak sedačka od cca 10 měsíců za 10 000,–, celkem tedy asi 22 000,– a cca do 4 let dítěte.
Pak jsem se ještě dívala na Maxi-Cosi, a to základnu 2wayFix za cca 5000,–, pak vajíčko Pebble Plus za cca 5500,– a autosedačku 2wayPearl za asi 600 Kč. Celkem tedy 17000,– taky do 4 let dítěte.
Jaký je prosím hlavní rozdíl mezi těmito dvěma sadami? A je ještě úplně něco jiného v normě i-size, co byste doporučil? Má cenu přemýšlet dopředu a kupovat jednu základu a dvě sedačky, nebo je lepší koupit jiné vajíčko a jinou sedačku? Děkuji!
@NikaPokorna to otáčení o 360° mají sedačky s isofixem a v kat. 0-18 kg, u sedaček 9-18 to nemají a ty jsou pouze po směru jízdy.
Takže pokud by sjte chtěla po i proti směru jízdy tak v té kat. 0-18 kg třeba Britax First class plus: http://autosedacky.mimishop.cz/…ss-plus-2018 ale neotáčí se, buď ji připoutáte po směru nebo v protisměru jízdy.
@Avu ano z těch i-size modular systémů doporučil Besafe, je totiž nejprostornější, ta sedačka jde i nejvíce do lehu.
To Maxi-cosi vyjde levněji, ale třeba vajíčko má jen 3 bodové pásy oproti 5ti bodovým u Besafe a ta následná sedačka je menší, resp. Besafe má tu základnu s posuvnou opěrkou na nohy, takže se tam dá nastavit větší místo na nohy dítěte a vydrží tedy déle, když vydrží třeba o půl roku déle tak pak už ten rozdíl v ceně není…
Podobný systém má třeba i Joie, ale opět menší sedačky…
@steeve píše:
@NikaPokorna to otáčení o 360° mají sedačky s isofixem a v kat. 0-18 kg, u sedaček 9-18 to nemají a ty jsou pouze po směru jízdy.
Takže pokud by sjte chtěla po i proti směru jízdy tak v té kat. 0-18 kg třeba Britax First class plus: http://autosedacky.mimishop.cz/…ss-plus-2018 ale neotáčí se, buď ji připoutáte po směru nebo v protisměru jízdy.
@steeve děkuji moc!!
@steeve Dobry den, rada bych se vas zeptala na radu, jakou autosedacku poridit po vajicku.. dcera ma 8 mesicu, 9kg a vajicko uz je ji temer male. Shanime kategorii 9-18kg s isofixem, oba smery jizdy. Cenove cca do 10tis.
Chapu spravne, ze dle nove normy i size jsou sedacky k pouziti jen s isofixem? Dekuji moc za radu.
@powermarta Dobrý den, ano nové sedačky podle I-Size mají isofix.
Pokud chcete obousměrnou, tak to nejsou 9-18, ale 0-18 ( nebo podle nové normy I-Size 40-105cm)
v ceně do 10t. na isofix a do obou směrů bych doporučil právě už podle nové normy I-Size sedačku Britax-Römer Dualfix M I- Size : http://autosedacky.mimishop.cz/…-i-size-2018
Syn bude mít 5 let v prosinci a ma 16 kg a 104 cm. Teď ma sedacku britax romer trifix a chtěla bych sedacku 15-36 kg bezpecnou a pohodlnou. Chci mít ale na výběr 2, aby si syn mohl vyzkoušet a sám určit, která je mu pohodlná. Chceme s isofixem. Dle recenzí bych volila britax romer kidfix II xp sict 2018, ale teď nevím, jak je to tam s tou hloubkou podsedaku, jestli je tam ten kratky nebo jestli je ta Kidfix III srovnatelná nebo lepší, když bych dokoupila ramenni ochranu. Další značkou je cybex a tam si nejsem jistá, která je nejbezpecnejsi? Jestli to je ta cybex M-fix SL, ale ta nemá tu naklapeci opěrku hlavy. Prosím tedy o radu, jakou bych měla zvolit od britaxu (s hlubším podsedakem) a jakou od cybexu, aby byly bezpecne - testované a zároveň pohodlne. Předem děkuji za odpoved ![]()
@misiu u toho Kidfixe, III je větší , prostornější jak na šířku tak i hloubku, ale nemá ten XP Pad, ale dá se u nás koupit samostatně: http://autosedacky.mimishop.cz/…i-pas-xp-pad
U cybexu jsou nejvější Z-Fix a S-Fix, ale ty zatím nebyly v testech, co byla je M-Fix nebo M-Fix SL( ta SL nemá naklápěcí opěrku hlavy, kdežto M-Fix má naklápěcí opěrku hlavy)
nicméně u těch Cybexu ani v jednom případě nenajdete sedačku , která by měla setjěn jako Römer třeba ten čelní pás XP Pad, nebo mezinožní držák pásu Secure Guard…..
Ale ten Kidfix III zatím nebyl v testech, ze? Někde jsem četla, ze se děti pod tím celním pásem XP Pad potí, nemáte s tím zkušenost? Syn se totiz v letních měsících docela dost poti. Brala bych spíš asi tu od britaxu, ale jezdivame i dost velke vzdálenosti, takže chci pro nej i pohodlí, přeci jen uz ma svoji hlavu, tak nechci, aby ji odmítal. U prvni sedacky to bylo jednodussi, volila jsem dle testu. Ani cenu nějak moc neresime, jelikož to je investice do jeho bezpečí a na delší dobu. Kdyby jste měl ještě jiný typ na sekačku, kvalita testování versus pohodlí , tak budu ráda za radu. Dekuji