Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
MoncaBre píše:
Anglicky nemím,jen malé základy,ale přítel ten umí.Tak by to musel všechno vyřizovat on.Ještě nevíme kde budeme bydlet,zatím jen koukáme než se rozhodneme.Místo na práci mu sehnal jeho kamarád,někde tam dělá mistra nebo tak něco.Kde bydlíte vy?
My jsme v Londýně-Chelsea. Ale já si nějak nemůžu zvyknout. Šli jsme sem z Itálie.
lucie.t píše:
derida, jak to malemu jde? vim, ze jsi psala, nez jste se stehovali, ze mas obavy
Malej kupodivu zapadl celkem dobře. Zatím teda jeho angličtina nic moc, byli jsme totiž přes Vánoce měsíc doma v CR, ale ve škole se mu líbí. Tak jsem ráda.
MoncaBre píše:
A jaké je tam počasí?
MoncaBre píše:
A jaké je tam počasí?
Tak v Londýně je počasí dobré. Já měla strach jak tady bude pršet a ponurno, ale ted už skoro týden svítí sluníčko. A pršelo všeho všudy snad jen 5krát za ty dva měsíce, co tu jsme. A to byly vždy jen přeháňky. Takže počasí mě mile překvapilo, ale Itálii to bohužel není ![]()
Proč jste se stěhovali z Itálie do Anglie smím vědět?To Vás moc obdivuji,že to všechno zvládáte.A Váš malej, to je teda cestovatel ![]()
me moc chybi to cesky pocasi, tady je to takove nijake, ani leto ani zima.je tu snad porad jaro a podzim. uz kvetou snezenky a zlaty dest
Vy se někdy chcete vrátit do ČR?Kdyby jste se měla rozhodnout znovu,jela by jste do Anglie?Lidi si zvyknou všude,ale nevím zda by to někde mohlo být doma.
MoncaBre píše:
Proč jste se stěhovali z Itálie do Anglie smím vědět?To Vás moc obdivuji,že to všechno zvládáte.A Váš malej, to je teda cestovatel
Manžel tu dostal lukrativní pracovní nabídku, takže kvůli němu. Dlouho jsme to zvažovali, na Itálii jsme si zvykli a líbilo se nám tam. Manžel je nadšený i Londýnem, já teda méně.
derida píše:MoncaBre píše:Manžel tu dostal lukrativní pracovní nabídku, takže kvůli němu. Dlouho jsme to zvažovali, na Itálii jsme si zvykli a líbilo se nám tam. Manžel je nadšený i Londýnem, já teda méně.
Proč jste se stěhovali z Itálie do Anglie smím vědět?To Vás moc obdivuji,že to všechno zvládáte.A Váš malej, to je teda cestovatel
A Váš manžel je čech?Kde si myslíte,že se žije lépe v Londýně nebo u nás v čr?Nedokážu si představit jiný zvyky a jiný život.Pořád jsem nadávala na ČR a teď se mi nechce moc jinam.To je tak těžké…
MoncaBre píše:derida píše:A Váš manžel je čech?Kde si myslíte,že se žije lépe v Londýně nebo u nás v čr?Nedokážu si představit jiný zvyky a jiný život.Pořád jsem nadávala na ČR a teď se mi nechce moc jinam.To je tak těžké…MoncaBre píše:Manžel tu dostal lukrativní pracovní nabídku, takže kvůli němu. Dlouho jsme to zvažovali, na Itálii jsme si zvykli a líbilo se nám tam. Manžel je nadšený i Londýnem, já teda méně.
Manželje Čech. Jsme rozhodnuti se vrátit zpátky do CR. V Londýně je hodně draho, hlavně služby, ale my jsme zvyklí si hodně vyhazovat z kopýtka, takže v CR určitě více ušetříme. Ale jinak je Londýn krásný.
Ahoj.Tak stále ještě nevím, mám z toho takový strach až děs. ![]()
Ahoj.Jsem v podobné situaci jako ty. Mám v Anglii tátu, procuje tam několik let.A já se rozhoduju jestli se tam přestěhuju nebo ne,taky stále zvažuji pro a proti, mám 2letého syna a nerada bych mu nějak přitěžovala tím že bude chodit do školky někde kde nerozumí… ![]()
Je to těžké viď,hlavně aby se měli dobře dětičky. Holky mi tady psali, že o děti nemáme mít strach, ty to zvládají lépe než mi dospělý. Chápu tě,ale zase když tam máš tatínka, jenže tady zbytek rodiny viď.Já neumím ani slovo anglicky, to je velká zábrana a ty?
No já právě anglicky taky neumím ani slovo. A tady v čechách by mi vlastně zůstali babičky, máma by tym jela se mnou, takže bych tam měla rodiče u sebe. Jediný důvod proč váhám je syn, taky mi každej říká že děti se rychle naučí, ale stejně to pro něj bude ze začátku těžký.. ![]()
Já myslím, že pro 2letého to těžké nebude. V tomhle věku děti ještě nepřemýšlej, že nerozumí, prostě si hrajou s ostatníma. My jsme se stěhovali do Itálie, když synovi byli taky 2roky. Ve 2,5letech začal chodit do školky a byl tam moc spokojenej, jazyk se naučit hrozně rychle.
Těd v 6letech je to pro něj těžší.