Stěhování do Anglie s dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
22.9.15 10:54
@MarkiEliPatula píše:
@berusa.m tady se asi člověk nemůže na nic zeptat. Chtěla sem jen normální názor a né hned urážky, příště nikomu nic nekomentuj!!

Na nenormální otázku chceš normální názor. Vážně si myslíš, že Anglie čeká na někoho kdo tam přijede s dětmi a očkává, že se o něho stát postará? „Protože, kdybych se tam přestěhovala, tak bych musela být doma s dětma a nemohla bych hned pracovat a nějaký příjem bych musela dostávat abych platila nájem a stravu…“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
22.9.15 11:04

@MarkiEliPatula a pro jaký důvod se tam chceš stěhovat? Nikoho nezajímá, že nemáš na bydlení a stravu, to je tvůj problém. Jediné řešení je aby pracoval manžel. Pak tam s dětmi můžeš být doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
22.9.15 11:09
@berusa.m píše:
Na nenormální otázku chceš normální názor. Vážně si myslíš, že Anglie čeká na někoho kdo tam přijede s dětmi a očkává, že se o něho stát postará? „Protože, kdybych se tam přestěhovala, tak bych musela být doma s dětma a nemohla bych hned pracovat a nějaký příjem bych musela dostávat abych platila nájem a stravu…“ :zed:

Taky nechápu, co zakladatelka očekávala, na tohle se prostě nic jiného napsat nedá a rozhodně to není myšleno zle, je to prostě realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkiEliPatula
22.9.15 11:14

@carola jen stačilo napsat normálně, že to není možné..hotovo a nedělat si z toho srandu. Chtěla jsem se informovat abych věděla zda je to možné. Podle všechno není žádná šance. Ted už to vím, tak se tím nemusím zabývat.

• Citovat
  • Upravit
36009
22.9.15 11:16
@MarkiEliPatula píše:
Chtěla bych se informovat ohledně stěhování do Anglie. Mám 2 letého chlapečka a půl roční holčičku, pobírám rodičovský příspěvek a uvažuji o přestěhování do Anglie. Tady v čr musím být na rodičovském příspěvku 4roky, kdybych odjela s dětma do anglie, tak o rodičovský přijdu? nedostávala bych tam žádné peníze na děti? Protože, kdybych se tam přestěhovala, tak bych musela být doma s dětma a nemohla bych hned pracovat a nějaký příjem bych musela dostávat abych platila nájem a stravu…? Taky jsem se chtěla zeptat jak to je se školami pro děti, kolik tak stojí? A když bych byla v Anglii s dětma, tak se tam dá učit i čeština? aby děti uměli anglicky i česky? a ohledně práce pro matky, dá se tam nějaká najít, abych pracovala jen ranní směny? abych mohla vyzvedávat děti ze školy a školky? nějaká práce, kde není třeba umět anglicky? protože anglicky neumím :( moc děkuji za informace

Jinak ti zhruba odpovim, i když v Anglii nejsem.
Ano o rodicak prijdes
Pochybuju, že bys něco dostávala, pokud nemáš odpracovano, možná mají nějaký příspěvek na dítě, ale z toho nevyzijes.
Nemusela, to bylo tvoje rozhodnutí, že se odstěhujete.
Cenu škol nevím Český by jsi na ne mluvila doma. Existují i české školy, ale asi jen ve větších městech.
Jens ranima smenana si asi moc nevydelas. Předpokládám, že toho asi ani moc neumis a anglicky vůbec.
Opakují, proč se chceš stěhovat do Anglie, kdZ mas dvě děti a anglicky neumis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
22.9.15 11:22

@MarkiEliPatula on si z toho nikdo srandu nedělá. Chápu, že jsi asi ve složité situaci, ale stěhováním bysis pravděpodobně nepomohla. Představ si, že třeba tvé dítě má vysokou horečku, v noci třeba záchvat laryngitidy a jak bys to tam vysvětlovala lékaři? Nebo vůbec, když tam přijdeš, musíš se tam přihlásit na nějakém úřadě k pobytu a jak bys tam mluvila? Já se anglicky celkem domluvím, ale lépe německy, ptž tu používám v práci denně a stejně bych měla strach, v Německu ne, tam bych se domluvila slušně, ale v té Anglii by to chvíli trvalo, než bych se zas rozmluvila. Klidně bych tam na tvém místě šla, jak jsem psala, až odrostou děti a hlavně začni se učit anglicky. Sama to nezvládneš, musíš na nějaký kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkiEliPatula
22.9.15 11:32

@pikola protože chci začít nový život s dětmi daleko odtud.

• Citovat
  • Upravit
36009
22.9.15 11:46
@MarkiEliPatula píše:
@pikola protože chci začít nový život s dětmi daleko odtud.

Tak pokud nemáš ušetřeno řekneme na půl roku plus kauce což je tak 300t.. Tak bych řekla, že jestli nechces být na ulici, tak tvůj plán je značně nereálný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
23.9.15 07:54
@trpaslinka píše:
@rachel55 ona tak tráví čas půl na půl. Takže pro ni je jednodušší mít pojištění v obou zemích. Navíc si nemyslím, že ani UK ani české straně nebude vadit, že platí víc na pojištění. I když sama jsem ji před lety varovala, že by s tím mohla mít problém. Já si zatím vystacim s UK pojištěním. Nechala jsem si vystavit EHIC kartu a zatím mi stačí. Jak to bude nejvhodnější pro tazatelku, předpokládám asi opravdu tady jen tu nezbytnou péči a vše ostatní v ČR :nevim:

Pokud o tom, ze je pojistena v obou zemich vi obe pojistovny, tak to mozna jde. Slysela jsem od jedne zname, ze ma oficialne povolenou vyjimku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
18.1.17 12:26

Když to čtu

Když to čtu tak se mi též do Anglie nechce, na co, je tam draze a že děti by uměli anglicky, jediná výhoda, jinak asi nic že jen ze se mi líbí okolí a počasí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí