Stěhování z města na vesnici za partnerem/manželem - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.12.24 14:33
@Anonymní píše: Více

Díky za příspěvek. Co přesně ti vadí?

Nevytvořila sis tam vlastní vazby nebo spíš to, že je to všude daleko?

• Citovat
  • Upravit
292
6.12.24 14:42

Proč nejde on za tebou?
Zase se musí obětovat ženská :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.24 14:49
@Verynka8 píše: Více

Ale my spolu bydlime, jenomze ja jsem z mesta (Brno), dostal nabídku na fakt zajímavou praci, lepší než má tady, a za mnohem lepsi penize. Plus už to vidí tak, že tam si budem moct dovolit mnohel lepší bydlení.

• Citovat
  • Upravit
292
6.12.24 14:51

Tak běžte… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ematka
6.12.24 14:57
@bigl píše: Více

Jedu 20 min autem, pak MHD. Jak jsem již psala, zvykla jsem si učit se cestou jazyky v aplikaci (pokud ulovim místo k sezení). Cestou autem z práce zase často telefonuju svému zbylému rodiči, sourozenci, dětem. Mezitím často nakoupím a nákup vezu tím autem na vesnici domů. Vstávám v 5.30.. v 7 jsem v práci. Domů dorazím různe, mivam ve městě nějaké své aktivity.. Deti jsou již teenageři, s mužem i dětmi máme dělbu práci v domácnosti, já jsem hlavní zásobovač a muž zase vytváří hlavní zdroj příjmů… nekdy večer zvládnem jít s mužem spolu ještě do fitka do sousedniho městečka, ale to se už moc premlouvame.. tudíž dá se to :)

Příspěvek upraven 06.12.24 v 14:59

• Citovat
  • Upravit
25039
6.12.24 14:59

@bigl hodina je MOC
já jezdila 50minut do kopce /horské podmínky/, v zimě hrůza, vydržela jsem to rok, pak jsem si v tom městě koupila byt a šla „v papučích“ do práce za 4 minuty, absolutně nesrovnatelnej život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ematka
6.12.24 15:02
@Lucy75 píše: Více

Jo, je mi občas líto těch projezdenych dvou hodin zivota denně, ale snažím se je využít…
Zase v práci mám fajn kolektiv, dobre peníze, zajímavou praci. Kdybych tohle neměla, dojíždění by mě jistě štvalo víc.

• Citovat
  • Upravit
31619
6.12.24 15:36

jsem původně z Prahy a když jsem přišla na vesnici, tak jsem měla pocit, že konečně začínám žít. A myslím, že na vsi nebo maloměstě si myslet, že každý o všem a všechno ví je stejný dogma jako když si místní myslí o pražácích, že to jsou blbci a tupci. Naopak to, že jsem původně z většího města mi dává jistý nadhled nad pražskými i nad domorodci…Žít zde je pro mě příjemné a pro mě konkrtétně to má řadu výhod. Mám život tu u nás ráda, mám rodinu, školní děti s řadou zájmů kvůli kterým nemusíme jezdit městskou dopravou a co potřebujeme máme po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9241
6.12.24 15:46

Zkušenost mám se stěhováním panelákového na vesnici. My jsme takhle měli startovní 2+kk byt v domě mých rodičů. Nějak 3-4 roky. Můj muž vyrostl v paneláku. On byl v paneláku omylem. Díky rozhodnutí rodičů (vše poděděné na vesnici prodali). On chtěl vždy do baráku. Dětství trávil u obou prarodičů na vsi, aby nemusel být ve městě. Když se přijel prvně představit k nám. Tak řekl, že on taky bude mít barák. Jeho rodina bude žít taky v domě. Máme kousek od našich jeden větší pozemek. Měli jsme tam stavit. Pak jsme se rozhodli, že půjdeme do kraje manžela, kde má zázemí práce. Tak jsme si koupili barák ve městě a po pěti letech jsme ho prodali, protože tam bylo několik mínusů. Nelíbilo se nám tam. A koupili jsme si hrubou stavbu k dodělání na míru na vesnici. Do města by nás nikdo zpět nedostal. Manžel by první hučel, že zpět do bytu nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
6.12.24 15:47

U nás to bylo naopak - chlap se přistěhoval z Prahy do mého rodného města (6000 obyvatel), a posléze jsme se přestěhovali do mini obce o 30 obyvatelích. :D
Jako s dítětem je to fakt nepraktické, ale naštěstí tu má několik vrstevníků, takže alespoň tohle nám vyšlo. Tenkrát jsme nad tím vůbec takhle nepřemýšleli.
On pracuje na 80% home office, já doteď 100%, postupně přecházím na dojíždění na různá místa. S tim jsme oba v pohodě, rádi řídíme.

Ale co se rodiny týče - ve vleku jsme nebyli nikdy, ale chlapovi rozhodně vadily časté návštěvy. Tak jsme postupně našli kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.24 19:05

Také je nutné zjistit si do jaké vesnice jděte a jaké jsou tam mentální manýry místních, bohužel.

My jsme s manželem oba z maloměsta. Muž z omtakofeho křestního a já z městyse. Chvíli jsme žili spolu v jeho městě. Já odešla 50 km od rodiny…rodinné vazby řešit nebudu teď, to je jiný příběh. Ale… Šli jsme na takovou vísku o pár barácích, spíše osadu kde drtivou většinu domu vlastní luftaci. Není tu kauze nic…upřímně…vyzkoušeli jsme město, venkov, všude to šlo. Ale tady to zakořenění…to bylo nejhorší rozhodnutí v našem životě. Tak zlý lidi, plný zášti, zavisti ochotných fakticky ubližovat s likvidovat, aby člověk pohledal, nemá smysl vypisovat, nechci to řešit co nam naprovadeli. Vědět co nás čeká a že jsme se nemuseli nechat realitkou manipulovat, tak sem nikdy nejdu. Příroda krásná, klid v noci…ovsem to vše nemá smysl ve chvíli kdy těžce a špatně se dýchá kvůli lidem. Těším se až začneme stavět jinde a na stěhování.

Takže pozor na okolí. Není vesnice jako vesnice. No my jsme trochu extrém. Pevně věřím že je to jediná rezervace v této zemičce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.24 19:06

*okresního ne křestního

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
6.12.24 19:12

Ja jsem z velkého města a bydlím v cizine na maloměstě a opravdu neznám všech 11 tisíc obyvatel ale lidi znám tady dost. Bydlím v části města s rodinymi domky, kde nás je aii 130 lidi, a znám se tak s půlkou a dobře se znám tak s 30 lidi. 3 rodiny jsou naši dobří přátelé.
Na malou citace vetsi vesnici bych asi nikdy nešla, my jsme skoro předměstí velkeho mesta. Děti tu měly školu, kroužky, obchody všeho druhu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.24 19:43

Já doporučuji. Je tedy pravda, že bydlíme 10 minut od města, takže žádná samota. Já jsem tady šťastná. Máme barák, velkou zahradu s bazénem a saunou. A úžasný sousedy. Máme tady bezva partu 5 rodin. Děti jsou podobného věku, takže ideál.
Spíš mi vadí, že je to prostě lukrativní místo, takže další a další nová zástavba :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky