Stellart Teplice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2486
12.9.12 18:51
@Pinu píše:
Zdravím vás, mohla bych nakouknout do Vaší skupiny? Trochu se rozhoduji, zda Pronatal či Stellart. Se Stellartem mám převážně zkušenost z gynekologické praxe. V diskusích o Pronatalu padají samá superlativa, jak je to tam úžasné. Stejně tak tady zase vychvalujete Stellart. Vidím ale i náznaky nespokojenosti s Pronatalem a ráda bych si o tom přečetla více před tím, než se rozhodnu, s jakým centrem spolupracovat… Pina

Těžko říct… Schmitz je spíš pro aktivní pacientky, které si samy zjištují a ví co chtějí, výhoda je, že dělá (pokud se nic nezměnilo) celou stimulaci, nestřídají se na tobě doktoři, stimulaci umí, učil doktory v Pronatalu. Problém je, že je strašně vytížený. Další výhoda je, že ti pak dělají zbytek v Praze v ISCARE, které má výborné embryology a je to jedno z nejúspěšnějších center v ČR co do statistik. Alfou omegou je diagnostika, stimulace a embryolog. Ta diagnostika nevím, já jsem neměla žádný problém a otěhotněla jsem po prvním IVF, takže holky ti snad napíší víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Amatu
12.9.12 19:09

Tak objednání je fakt bleskové: minulý čtvrtek jsem tam volala a dnes jsem byla na první schůzce. Pan doktor působí velice klidně, profesionálně a je na první pohled jasné, že ví, o čem mluví. Prostě na mě udělal - po profesní stránce - velký dojem.

• Citovat
  • Upravit
4183
13.9.12 19:57
@zavlacka píše:
tak to není pravda když to maš přes pojištovnu

Souhlasím se Zavlackou, v případě, že ti úkony IVF provedou v PZE v Iscare nebo Gennetu, tak si platíš pouze doplatek léků potřebných ke stimulaci, kterou ti nastaví a poctivě průběžně kontroluje Dr Schmitz ve Stellartu…mimochodem, stimulaci umí naprosto dokonale :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4183
13.9.12 20:05
@Pinu píše:
Zdravím vás, mohla bych nakouknout do Vaší skupiny? Trochu se rozhoduji, zda Pronatal či Stellart. Se Stellartem mám převážně zkušenost z gynekologické praxe. V diskusích o Pronatalu padají samá superlativa, jak je to tam úžasné. Stejně tak tady zase vychvalujete Stellart. Vidím ale i náznaky nespokojenosti s Pronatalem a ráda bych si o tom přečetla více před tím, než se rozhodnu, s jakým centrem spolupracovat… Pina

Pronatal: střídání Dr co s tebou komunikují, občasné náhlé zrušení nebo přesun termínu schůzky (tvůj potřebují pro němce), neosobní jednání, mě zvrzali celou stimulaci a i přes to, že jsme vše platili (80tis!), neb nám podali špatné informace o proplacení od pojišťovny, tak se chovali jako čuňata! Výhodou je to, že „vše“ dělají oni v TP a nemusíš absolvovat 2cesty o PHA, ale zase…na kolikátý pokus se jim to podaří.
Stellart: Dr Schmitz je opravdu hodně vytížený, takže občas to na tebe prostě nahrne a když nevíš o co jde a nemáš úplně jasno, může to vypadat, že tě do něčeho nutí nebo žene, ale není to tak, on toriž opravdu dokonale ovládá stimulace a celé IVF, mě konkrétně dělal vše (stimulace, OPU, ET, kryo atd) a na 1 pokus se nám podařilo štěstíčko, kterému te´d budou 3 měsíce :srdce: Nevýhoda je, že když cheš přes ppojišťovnu, musíš 2× do PHA prvně na OPU a pak pro vajucha do bříška :palec: Jinak je Schmitz pohodář a prostředí je absolutně příjmené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 20:46

Pinu- tak já se tady musím zastat Pronatalu, protože co píše Lee, není objektivní a je to ovlivněno její jednou negativní zkušeností. Znám hodně holek, co prošly Pronatalem a většina z nich úspěšně.
To, že jdeš pokaždé k jinému doktorovi, je blbost. Ano, když zavoláš a jen se objednáš, tak tě šoupnou, kde potřebujou. Já jsem vždycky zavolala, že chci k Lojkovi a byla jsem u něj. Už tam chodím přes rok a nikdy mi schůzku ještě nezrušili a nepřesunuli. Jsem právě při probíhajícím IVF a mile mě překvapilo, že nehledají, jak tě odrbat. Složila jsem peníze na ICSI a pak se ICSI nedělalo, doktor mi řekl, že vejce se oplodnila spontánně, tak mi prachy zas dali. A nemuseli mi to říct, já bych jim uvěřila, že použili ICSI. Rozhodně žádné neosobní jednání! Naopak, od recepční až po všecky sestry strašně příjemný přístup, i s humorem, všecko do puntíku podle pravidel, maximálně slušné jednání, na píchnutí Pregnylu doma mi sebou dali i jehly, stříkačky a tampony s lihem.
Holky, co chodily se mnou měly stejnou zkušenost. Pokud jde o vyšeření, mám všecko komplet- od genetiky, přes imunologii po trombofilní mutace- vše ještě před prvním IVF! Jde o to, umět si o to říct a nebýt neinformovaná trubka!
Je jednoduché říct, že mi „někdo dodrbal“ stimulaci, každé tělo reaguje jinak a pojišťovna má na úhradu dost přísná kritéria.

No a dvě moje kámošky chodí do Stellartu. Jedna je po IVF, čekala dvojčata a jedno už bohužel odumřelo. Celkem si na nic nestěžovala, je to lékařka a řekla mi, že do Stellartu šla jen proto, že je míň profláklý a ona nechce, aby ji třeba v Pronatalu potkala nějaká její pacientka. Jinak by šla tam. A druhá holčina je spokojená s odborností, ale vykulená ze Schimtze, protože měl jednou nějaké debilní poznámky o tom, jak je strašně hezká holka, což bylo velmi nevhodné jestliže jí zrovna zíral mezi nohy…

• Citovat
  • Upravit
197
13.9.12 22:32

Můžu se prosím zeptat, jakéjste podstpupili vyšetření imunologie? Mně ji dělali ve Stelartu, ale zjistila jsem, že v PRaze se dělá imunologie, kde se řeší oba partneři, aby se zjistilo, zda nemám alerigi na přítelovo sperma. Už jsem z toho úplně pitomá. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
14.9.12 09:29

Ahoj holky, všem Vám mooooc děkuji za Vaše názory! Je dobré si toho zjistit co nejvíce ze všech stran, než se člověk rozhodne, na koho se obrátit o pomoc. Podělím se s Vámi také o své zkušenosti. Asi před rokem a půl jsem hledala v Teplicích gynekologa. Po pár telefonátech jsem zjistila, že většinou nové pacienty neberou, ale že je v Teplicích nová gynekologická ambulance. Zavolala jsem tedy do Stellartu. Paní na recepci mě objednala bez problémů na termín. Jaké však bylo moje rozčarování, když mi ten den, kdy jsem dorazila do ordinace, řekla, že si berou při registraci poplatek 1000 Kč. 1000 Kč úplně za nic!!! Domnívám se, že dle zákona na toto ani nemají právo a také mi přijde dosti nekorektní, když to pacientce neřeknou do telefonu, ale až ten den, kdy dorazí osobně a je menší pravděpodobnost, že couvne! Tenkrát jsem si řekla, že 1000 Kč není zas tak moc a vydala jsem se tedy k prvnímu bankomatu… Pak mi přišlo pár měsíců vše bez problémů. Po nějaké době jsem si zaplatila IUI 2000 Kč, bez úspěchu. Říkala jsem si, že takto bych mohla platit do nekonečna a že půjdu do Pronatalu, protože tam to hradí pojišťovna. Odešla jsem ze Stellartu k jinému doktorovi, a to ještě z jiného důvodu, o kterém se zmíním níže. Můj nový lékař mi ihned nechal udělat rozbor na hormonální profil, přičemž se zjistilo, že mám zvýšenou hladinu prolaktinu, a zahájili jsme léčbu. Jednoduše řečeno taková kapacita, jako je dr. Schmitz, se na tohle úplně vykašlal. Za dobu, co jsem u něj byla, se ani jednou neobtěžoval mě poslat na krev. Prostě mi rovnou prdnul IUI, protože z toho měl 2 litry doma. To bych na to IUI mohla chodit třeba donekončna a do nekonečna mu cálovat, ale když hormony nejsou tak, jak mají být, jediný efekt, který by to mělo, by byla jeho naditá peněženka. Chtěla bych jen říci, že je velmi naivní si myslet, že pan doktor to dělá „pro lidi“ a ne pro peníze. To by bylo tedy zvláštní, že dělá šichty všude možně, i víkendy… Není na tom nic špatného, ale je potřeba stát pevně na zemi a uvědomit si, že práce se dělá pro peníze. Ale abych se vrátila k tomu, co bylo tím hlavním důvodem, proč jsem odešla k jinému gynekologovi. Slečny na recepci běžně mluví o problémech pacientek, i když je v čekárně jiný pacient. Nemůžu si pomoci, ale domnívám se, že věta „Tak vy chcete řešit tu vaši neplodnost…“ je velmi nevhodná v situaci, kdy v čekárně sedí další pacient. Největší perlou bylo, že když jsem slečnu na toto upozornila (poté, co ona druhá pacientka zmizela za dveřmi ordinace), druhá slečna na recepci odpověděla: „Ale teď tady nikdo není:“ No co na to říci, snad jen, že když se toto odehrálo, tak tam ještě někdo byl. Poté jsem šla do ordinace, abych po návratu na recepci narazila na pultíku na papíry, ve kterých bylo uvedeno, že Ing. Tomáš L., rodné číslo 80… s manželkou, rodné číslo,,, žádají o IUI :zed: :zed: :zed: Možná, že pan doktor není špatný (i když s tím hormonální profilem by to snad měl být základ), ale to, co je okolo, je opravdu tragédie. Ochrana osobních údajů a lékařské tajemství těm holkám na recepci asi nic neříká. Nemyslím si, že by člověk na toto musel mít zrovna Harvard, ale ty holky to vůbec nepochopily! Upozorním je na to, že by měly být trochu diskrétní a za 10 minut najdu papíry s citlivými údaji jiného páru veřejně dostupné! To by snad mělo patřit k základnímu právnímu povědomí každého, že s takovými údaji je potřeba nějak nakládat a zachovávat diskrétnost. Asi jsem Vás tu vesměs naštvala, protože na Stellart nahlížíte dost nekriticky, ale jsem opravdu ráda, že jste mi napsaly svoje zkušenosti s Pronatalem, tak dávám příležitost poznat i názory jiných na Stellart :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
14.9.12 10:41

pinu

Co já třeba vím tak mě dělal hormonální profil hned první navštěvu a taky jsm měla zvíšený prolatin. Spousta lidí zapomína na to že, je to soukromá ordinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
14.9.12 10:59

Co to znamená, že je to soukromá ordinace? Že mi udělají jen to, co si sama vyžádám? Většina ambulantních gynekologů má svou soukromou ordinaci. Třeba můj současný gynekolog mi nechal hormonální profil udělat hned a nemusela jsem ho žádat. V tomto směru by měla být iniciativa na lékaři. Já medicínu nestudovala, tak si přece nemohu říci, co ve které situaci je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
14.9.12 19:13

Pinu

Promin ale já do tvé cituace nevidím a tak nemohu soudit. A podle toho co píšeš tak máš asi vybráno. jen ti přeji hodně štěstí já Bohužel mám zkušenosti dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
14.9.12 22:01

Pinu, nenaštvala a pochybuju, že někdo z nás co chodíme na uzavřenou diskuzi nahlíží na Stellart nekriticky, to co jsi popsala si dovedu docela dobře představit. Problém se Schmitzem je, že občas ujede, je to workoholik a jak jsem psala, je vhodný spíš pro pacientky, které ví co chtějí a mají přehled. Já jsem ještě nebyla na první konzultaci a co je hormonální profil jsem věděla s jistotou a dalších spoustu věcí. Mě třeba vůbec neřekl, že mám mít do ISCARE předoperační vyšetření…kdybych si to nepřečetla na stránkách Isc., tak tam jedu bez toho… Schmitz obvykle reaguje tak, že udělá to o co ho žádáš.

Já jsem se pro Stellart rozhodla po té, co mi podruhé zrušili termín první schůzky v Pronatalu (pravděpodobně byl nějaký Němec důležitější než já) a nezdůvodnili mi proč a to mě naštvalo tedy hodně. Pro mě byla nejdůležitější dobrá stimulace+výborní embryologové na klinice Ics. O Pronatalu jsem četla dost negativních věcí, to mě taky odradilo. To ale nic nemění na tom, že tam určitě plno holek úspěšně otěhotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
14.9.12 22:14

Anonymní,

mně je celkem jedno, kolik mi kdo dá sebou domů jehel, to si umím zařídit i sama, ale podstatné pro mě je, že mi Schmitz „vyrobil“ 7 pěkných vajíček ve 37 letech a v Iscare mi udělali dvě krásné blastulky z kterých mi ted leží v košíku krásná princezna. Já jsem ve svém věku neměla čas, aby se na mě na zaučoval Lojka, ještě jsem neslyšela, že by Schmitz vyprasil stimulaci… nebo se to ke mě nedoneslo, ten zbytek je mi jedno a ty sestry mimochodem byly sice příjemné, ale jinak úplné trubky.

Holky moc vám přeju at to klapne co nejdřív :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
14.9.12 23:47

@Ananta Já jsem to právě v té době tak moc nehrotila. Rozjížděla jsem podnikání, tak se moje myšlenky ubíraly jiným směrem a vlastně jsem to šla jen zkusit. Nebylo to tak akutní, abych si po večerech studovala co a jak má vypadat. Každopádně mi to přijde, že si většinou stěžujeme na to, co je okolo. Lepší než kdybychom si stěžovaly na odbornost lékařů…

@zavlacka Nechápu proč „Bohužel mám zkušenosti dobré“. Mně nevadí, že jste ve Stellartu spokojené. A úplně rozhodnutá nejsem. Jak jsem psala výše, hlavní důvod, proč jsem odešla, bylo ono zacházení s osobními údaji. Myslím si, že je to velmi citlivá věc a neměly by celé Teplice vědět, že „chci řešit tu naši neplodnost“. Z recenzí lze hodně vyčíst, a tak pokud budu mít pocit, že mi Dr. Schmitz pomůže k otěhotnění, nemám problém se tam vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4183
15.9.12 17:53

Anonymní…

tvůj název „neinformovaná truba“ musím se smát, promin…ale když ti Dr Lojka řekne „pozor na hyperstimulák“ a ty se ho jako pacientka zeptáš co to je, odkáže tě na leták v čekárně :P To je osobní jednámí jako blázen. A to že mi dávala sestra pero včetně dalších propriet v čekárně plné lidí a vysvětlovala mi před nimi jak a co budu píchat, o to už asa ani mluvit nemusím. Můj názor na Pronatal je po 3 měsících, kdy jsem s nimi měla trpělivost. A i když jsem byla objednaná k Lojkovi, byl ta někdo jiný a ten se omluvil, že Lojka nemůže, pak když jsem jednou k Lojkovi přišla na termín a čas, měl tam jinou „německou“ pacientku a řekl…„zapomněl jsem si Vás napsat do diáře“ :P :mrgreen: Jak trapné a úsměvné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
15.9.12 20:06

Koukám, jak se tady rozjíždí zajímavá debata pro nás Tepličáky. Zdravím :mavam:
Jsem jedna z těch, která si vybrala Pronatal a zde tak propíraného Lojku. Rozhodně se na mě nic „neučí“, vybrat stimulační protokol a dávky není žádná věda, stačí přečíst pár klinických studií a tělo si stejně udělá svoje- doktor nedoktor. Takže Schmitz nikomu vajíčka nevyrobil, vyrobila sis je sama, tak jako moje tělo pod Lojkovým vedením vyrobilo 4 krásné blastocysty i v mém požehnaném věku. Kritizujete tady sestry z Pronatalu- že jsou milé, ale trubky :mrgreen:. Jak si představujete „netrubkoidní“ sestru? Já od nich nečekám nic víc, než korektní jednání a že budou doktorovi „k ruce“, jak on potřebuje. Krev mi odebraly perfektně, respektovaly můj stud, vysvětlily čemu jsem nerozumněla, popřály mi štěstí, podaly ruku atd, tak nechápu, co víc od nich čekáte.
Schůzku mi dosud nezrušili, během IVF to ani nejde- všecko na sebe přesně navazuje. První schůzka se přesunout může právě kvůli tomu, jak holky při stimulaci potřebujou vyšetřit akutněji. A nemusejí to být Němky. A ani na tom by mi nepřišlo nic divného. Tady nejde v první řadě o zdraví (nejde o „léčení“ ve smyslu navrácení zdraví), je to hodně o penězích. Pojišťovny platí s děsným zpožděním a cash je cash! Zubaři už to dělají taky- pacientů mají mraky a přednostně berou ty, co platí cash. Pro mě je to známka toho, že až v Německu se ví, že existuje kvalitní Pronatal, do Stellartu Němky bůhvíproč nejezdí…Ale věřte, že Dr. Schmitz by za ně byl děsně rád a dal by jim rozhodně před váma přednost a naprosto bych mu rozumněla!

Vysvětlit hyperstimulák je na půl hodiny a nepřijde mi nepatřičné odkázat na leták. Sami tu říkáte, že vám Schmitz ani neřekl, že potřebujete předoperační :roll:. Prostě každá jsme si vybrala přístup, který nám vyhovuje a pro každou je tady něco na míru! Takže díky bohu za to. Moc vám přeju, aby se vám ve Stelartu dařilo! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.