Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Aby MUDr. Turková nevtipkovala
2 Turkyně na sále ![]()
@Leellaa píše:
Díky za info ohledně ISCARU, vše bylo jak jsi napsala, sestřičky, doktoři a prostředí bylo v pohodě, i MUDr. Turková překvapila, vtipkovalaMusím na 100% souhlasit s Kicky… i když jsem z Pronatalu utekla a nebyla jsem tam po 2 pokusu už spokojená…
Nikdy jsem do této diskuze nechtěla vstupovat a ani se to nehodí, brzy pochopíte proč…
Nezáleží na tom, pro kterou kliniku se rozhodnete. Nezáleží totiž pouze na lékaři, stimulačním protokolu, stimulaci, ale také na vás, vašich partnerech, postoji vás obou, štěstí a přírodě.
Klinika Stellart je zde neprávem pomlouvána a přijde mi spravedlivé, abyste slyšely i druhou stanu:
1. V centru asistované reprodukce jsem požádala jistou paní: ‚Paní,,, posaďte se prosím, rozhodla jste se léčit svou „neplodnost“, vyplníme spolu vstupní formuláře.‘ano, seděla u této věty ještě jedna pacientka, kterou si však po 1 minutě vzal lékař do ordinace. Ano, uznávám, mohla jsem použít třeba slovo „problém“, ale už je to rok a půl a chybami se člověk učí…
2. V době její registrace jsem zde ještě nepracovala…ale pokud má paní stále problém, kolik zde platila, může se zde osobně stavit a vytisknu jí účtenku, kolik při první návštěvě platila. A zdaleka to nebylo 1000,–
Nechápu, jak mohou existovat lidé tak škodolibí, zlomyslní a pomstychtiví…
Veselé Vánoce a šťastný nový rok. Polenová J. /Stellart s. r. o./
Musím také reagovat…Dr. Schmitz učil doktory v Pronatalu…dobře, ale Dr. Schmitz se také musel učit. Tak jako my všichni se musíme učit a průběžně se celoživotně vzdělávat, i když máme např. vysokoškolská vzdělání. Určitě to není promoakce ani pomlouvání, ale diskuze…o tom, že Dr. Schmitz není schopen udělat ani hormonální profil po několika měsících a jen kasíroval peníze za IUI. Jak si doktor může dovolit říct následující slova…nevhodné poznámky o tom, jak je krásná holka a když se svlékla a roztáhla nohy, tak obdivný výkřik doktora- „Och bože, ta je ale hezká!!!“ To mi připomíná slova primáře Krhounka. A jestli si někdo myslí, že je to jen na ženské, kam to nechá dojít, tak je na omylu. Holka, která neví, zda přišla o mimčo, bojí se, čeká na verdikt…určitě tak bude laškovat s panem doktorem. Probuďte se, dámy!
To, co napsala Agrimonia: Že to není taková věda myslím tak, že nepotřebuješ 10 let zkušeností jako třeba v chirurgických oborech- je to velmi dynamicky se rozvíjející obor, nejdůležitější je pořád sledovat, jak to dělají ve světě, jak vycházejí klinické studie, s čím oni sami měli nejlepší výsledky… myslím, že po 2 letech každodenní práce se doktor naučí, co potřebuje…úplně s tím souhlasím. Po necelém roce samostudia rozumím mnoha věcem a dokázala bych sama stimulace. Jde jen a jen o praxi a dále, co napsala Agrimonia.
K prostředí a lidem v Pronatalu…úplně mi vyhovuje, cítím se tam velice dobře, všichni jsou tam skvělí…paní na recepci, sestřičky, embryologové, lékaři. Dr. Lojka nikdy nechodil „kolem horké kaše“, vše mi vysvětlil, pomohl. Nikdy jsem nečekala. Od dvou kamarádek vím, že měly problémy a jely do Pronatalu bez objednání. Já osobně to beru jako zájem o pacientky, a pokud by se to stalo v době mého vyšetření, tak ani nepípnu. Další věc…nikdo nikdy neví, kolik lidí v ten den přijde na ultrazvuk při stimulaci. Já byla 3× při IVF. Ultrazvuky bývají snad do 10,30h, poté jsou konzultace…i mně se stalo, že paní na recepci mi říkala…kam já vás dám, je vás hodně
, dala mě na 6,45h a Dr. Lojka musel holt kvůli mně dříve do práce. Takže to není jen o Němkách. V říjnu se mi stalo, že jsme jeli z genetiky z Ústí, kde se čekání prodloužilo o 2h a my nestihli konzultaci v Pronatalu. Dr. Lojka nás vzal v době své přestávky na oběd. Dostala jsem od něj, jako i jiné ženy, vizitku s tel. číslem…takže asi nadstandarní služby bez poplatku, že dámy?
Mylné informace ohledně pojišťovny v Pronatalu? To by mě docela zajímalo, jak to bylo. Nám bylo hned jasně řečeno…máte ZPMV, nemáme smlouvu na výkony, musíte do Prahy. Minimálku jako samoplátce jsem pak měla u nich v TP. Za mně a manžela…nám byly vždy předány 100% informace, stimulace proběhla v pořádku. Nikdy jsem tam neseděla jako pipina a konzultovala vše s doktorem. Na druhou stranu jsem se také nikdy nechovala arogantně.
Asi takhle, každá máme nějaké zkušenosti. Navíc každému vyhovuje něco jiného, a něco jiného od kliniky hledá, asi. Já jsem od jisté doby v Pronatalu prostě přestala být spokojená, a nejsem jediná. Po té co odešel doktor Schmitz, se to tam tak trochu zhoršilo, ale třeba už je to zase v pořádku…pravdou je, že ať tam, nebo tam, všude mi poskytly informace když jsem se zeptala, jak jsem psala, medicínsky taky v pořádku, ale já v Pronatalu prostě postrádala takový ten lidský, citlivý přístup, který jsem po 2 nevydařených IVF pokusech potřebovala víc než inforamce, a toho se mi tam bohužel nedostalo a proto jsem odešla. Určitě je spousta párů, kterým tam pomohli, taky takové znám… nechci tady házet špínu na Pronatal, protože to by nebylo fér, ale výhrady prostě mám a ty jsem ve svém příspěvku napsala. Musím, ale taky říct, že pokud měl opravdu pan doktor Schmitz takové nemístné poznámky, jak se zde píše, tak to není úplně správně, ale já jsem se tedy s ničím takovým nesetkala, ani v náznaku. Je to správný chlap, který ví co dělá a pomáhá párům jako jsme my. A že za to má peníze, jistě.. nikdo nepracujeme zadarmo!!
@Nelfil píše:
Po necelém roce samostudia rozumím mnoha věcem a dokázala bych sama stimulace.
Tak tohle, doufám, myslíš jen jako ne zrovna povedený vtip…
MUDři, třeste se, na e-miminu Vám roste konkurence! Takovýhle nesmysl non plus ultra jsem už dlouho nečetla. Tohle snad nemůže napsat někdo, kdo sám podstoupil IVF, asi budeš z jiný planety, jinak si to nedovedu vysvětlit.
To ostatní, co se mi rodí v hlavě, si raději nechám pro sebe, uff…
Nechám tě při tom
sobě a holčinám s podobnymi problémy…tak jsem to myslela.
Já si myslím že, je na každém koho si vybete. Já si vybrala podle svého uvážení a Díky Schmitovi a Genettu jsem v jiném stavu, a to mi stačí.(Povedlo se na první pokus).
Já vás nechápu. Pro mě je lékařské zařízení neco jako sámoška, kam si jdu koupit rohlík. Když si koupím onen rohlík, jsem spokojená, ale nemám potřebu si idealizovat prodavače, který mi rohlík prodal, drát se za něj a útočit na ty, kteří s ním mají jinou zkušenost než já. Naivky.
Dovolím si reagovat na p. Polenovou: Kdybyste četla pozorně celý můj příspěvek, který se týká vaší nediskrétnosti, věděla byste, že to nebylo jen o tom výroku v přítomnosti druhé pacientky. To, co jste řekla (jste-li tedy ta mladá slečna), bych nevnímala zas až tak hrozně. Člověk si někdy něco neuvědomí, a obzvláště když sedí za pultem, přes který není vidět. Toto bych docela i chápala a neměla bych vám to za zlé. Vždyť kdo je bez viny, ať hodí… Kdyby se jednalo jen o to, vůbec to sem nepíšu. Jenže tam bylo pokračování!!! Takže když něco komentujete, komentujte to jako celek, nikoli jen vámi vybrané pasáže.
Další věc: Já sama vím, kolik jsem platila při registraci u gynekologa.
Ještě bych využila toho, že tuto diskusi navštěvujete, a zeptala se Vás: Co myslíte - ze zkušenosti - kolik IUI a dalších procedur bych zaplatila, než by mě někdo poslal na ten hormonální profil? Víte, já nejsem nějaká vydržovaná pipina. Na vše si vydělávám svou prací, a to docela tvrdě, takže když vyhodím z okna pár tisícovek, bohužel nad tím nemohu jen tak mávnout rukou.
K té škodolibosti a zlomyslnosti…: no nevím. To, že někdo popíše své zkušenosti, znamená, že má vlastnosti, které uvádíte? Tyto diskuse zde vznikají proto, aby se lidé podělili o své zkušenosti. Tak a tohle píši zde naposledy. Kdo to nechápe, nepochopí to, ani kdybych to psala 100×.
Pinu : Ty patrně nebudeš vydržovaná pipina, ty budeš jen pipina. Na jedné straně srovnáváš pojem a průjem, na druhé zdravotnické středisko se samoobsluhou. Pak ti vůbec není hloupý bít se ve svá husí prsíčka a vykřikovat, že každý má nárok na svůj názor. Ano, každý má nárok na svůj názor, tvůj už jsme všichni Xkrát četli, všichni chápeme, že jsi nebyla ve Stellartu spokojená, všichni chápeme, že tvrdě pracuješ a všichni těžce respektujeme tvé moudré a prozíravé názory a zatraceně důležité myšlenkové pochody. Až budou ve Startreku potřebovat nového mistra Jodu, nebo v Matrixu novou vědmu, všichni máme nažhavené mobily a všichni si rychle vzpomeneme na TEBE!!! Pak přijde tvůj čas, ten čas ještě nepřišel, tak se prosím zatím neplaš, lidstvo ještě není připraveno…
![]()
Cha chá! Máš recht. Tady je to pod moji úroveň. Stejně zde není žádná diskuse, když si sem píše TÉMĚŘ VÝHRADNĚ jen tým tohoto zařízení. Ten Pronatal je přeci jen víc na úrovni. Alespoň jejich zaměstnanci neútočí na svobodná vyjádření svých klientů. ![]()
@Pinu píše:
Cha chá! Máš recht. Tady je to pod moji úroveň. Stejně zde není žádná diskuse, když si sem píše TÉMĚŘ VÝHRADNĚ jen tým tohoto zařízení. Ten Pronatal je přeci jen víc na úrovni. Alespoň jejich zaměstnanci neútočí na svobodná vyjádření svých klientů.
No huráááá!!! Nevím, zda i já jsem „tým tohoto zařízení“
Ale podle tebe asi ano
![]()
A diskuse pod tvou úroveň? Promiň, ale takovou úroveň jakou si představuješ, nevím, zda někde najdeš, neb mi přijde víc jednodušší než MŠ
![]()
Nic osobního, jen mě nebaví plkat o neustále stejných věcech a číst stejné názory a příspěvky jednoho a toho samého uživatele ![]()
PINU, možná ani nevíš, jak přesně jsi uhodila hřebíček na hlavičku! Kdybys věděla, které příspěvky, resp. kteří uživatelé píší ze stejného PC, tak bys sem asi ani nepsala. Tato stránka není stránku diskuzní, nýbrž propagační. Jesliže jim sem napíšeš svoji negativní zkušenost, samozřejmě se potrefená husa ozve, protože vše nejde podle plánu. Pamatuj si, že vysvětlovat něco hlupákovi je stejné jako podávat mrtvému léky v naději, že oživne. Neoživne! Věřím, že na některé inteligenčně slabší kusy opravdu může agresivita a povýšenost stellartistů, kterou tu předvádějí, vytvořit určitý dojem. Inteligentní člověk si ale po přečtení této diskuze nediskuze udělá úplně jiný obrázek. Podobné zkušenosti jako Ty má spousta lidí a je jim jasné, oč tu jde. Ale nekomentují to, protože to nemá to cenu!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.