Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Vii, tak já už sice nejsem snažilka, ale do Stellatu chodím. Dr. Schmitz je v pohodě a sestřička je moc hodná.
Já sice otěhotněla přirozeně, ale díky dr. jsem šla na laparoskopii, měla jsem problém jako ty a to cystickou endometriální cystu na vaječníku. Tu odstranili a já pak 3 týdny po operaci otěhotněla.
Stellart bohužel na asistovanou reprodukci nemá smlouvu s žádnou pojišťovnu takže si vše hradíš sama. Normální gynekologie jde na pojišťovnu jako všude. My jen absolvovali IUI to se hradí 2400,– bez stimulace je v tom jen injekce pregnylu a samotný zákrok je bezbolestný takže se nemusíš bát. Jestli je to pak se stimulací vaječníků injekcema tak to už vyjde dráž podle potřeby. Nám se IUI bohužel nepovedlo. IVF jsem naštěstí podstupovat nemuseli, ale to jestli si nechceš hradit v plné výši tak na odběr vajíček a samotný transfer jedete do Prahy do Gennetu nebo Iscare to zařídí doktor a tam je to na pojišťovnu. kontroly a to ostatní je normálně v Teplicích. Přeji hodně štěstí ![]()
Byla jsem velmi spokojena, vše bylo jak v domácím prostředí, mám krásnou holčičku na první pokus
Ahoj Valda55 a Kamillka2, moc děkuji za Vaše zkušenosti. Valdo, píšeš, že Stellart nemá smlouvu s pojišťovnama, ale na jejich webu jsou pojišťovny uvedené (já mám ZPMV ČR). Co znamená, že si vše hradím sama (oproti jiným CAR)? Absolvovat IVF v Praze by nebyl problém, ale trošku mě děsí kdybych měla ještě připlácet něco navíc co nemusím). viz web http://www.stellart.cz/o_nas.html
Vii ano stellart má na svých stránkách zdravotní pojišťovny, ale tím že nedělá jen asistovanou reprodukci, ale i běžnou gynekologii takže ty pojišťovny hradí jen tu gynekologii. Jestli máš pojišťovnu ministerstvo vnitra jako já tak bohužel ani v Pronatalu v Teplicích to nebudeš mít bezplatné protože pronatal Teplice 211 nemá
to jsem si všechno zjistila. Takže i v Pronatalu na IVF a jinou asistovanou reprodukci budeš muset do Prahy do jejich center aby ti to hradila pojišťovna. Zkus si u obou centrech vše zjistit a pak se rozhodni. http://www.pronatal.cz/…1%C5%A5ovny/
Vanda55 moc ti děkuji za informaci, to jsem vůbec netušila. Někde jsem četla, že Stellart to takto má, ale že i Pronatal to je mi novinka. Takže ať se rozhodnu pro Pronatal nebo Stellart budu na tom stejně
Určitě si na to dám pak pozor i při vstupní konzultaci - zatím jsem nikde nebyla - plánuji příští měsíc. Jinak moc gratuluji k úspěšnému těhulenství ![]()
Vii u Pronatalu to tak neni, oni když máš pojišťovnu co tam mají napsanou tak ti IVF a jiné zákroky udělají přímo v Teplicích na pojišťovnu, ale bohužel právě 211 jako máš ty a i já tak tu Pronatal nemá ![]()
Tak buď změnit pojišťovnu o čem jsem přemýšlela také a nebo holt ty dvě návštěvy v Praze.
Jinak děkuji. a jestli ti můžu poradit tak je to i trošku o hlavě. My vyráběli miminko rok, každá ovulace byly nervy prostě to bylo miláčku jdem dělat mimi, takže jsme s toho neměli vůbec nic jen nervy. Nohy nahoru žádná sprcha atd…Každou ms jsem obrečela.
No a když se zadařilo tak jsem byla po operaci, chtěli jsme si dát pauzu tak jsem se prostě jen milovali na to že děláme mimi nemysleli, no a ms nedorazila ![]()
Ahojte holky taky chodím do stellartu, a první ivf jsme si hradili úplně sami a teď to druhý s účastí pojištovny…to znamená na kontroly do teplic a na opu a et do prahy. Jinak budu pět jen samou chválu jsem tam strašně spokojená
Vanda55: S Prazou už jsem se smířila, pojišťovnu měnit nechci
Máš naprostou pravdu, že největší problém je právě ta hlava. Strašně ráda bych si užila toho luxusu nemyslet na to a milovat s jen normálně, jenže mi to připadá nereálný. Přítel má chuť asi tak jednou za 14 dní a to pak špatně „neplánuje“
v našem případě to asi bude muset být z mé strany trošku plánované vždy (ale s ním naštěstí neprobírám, nechci mu to kazit, aby si nepřipadal jak pouhý „dárce“
dříve jsem měřila teplotu, kontrolovala čípek - prostě fakt vyšilovala, teďka se spíš řídím nějakou svojí „intuic“ - cca v půlce cyklu mám 2 dny výrazně větší chuť než jiné dny a to cítím až teprve po té laparoskopii. Chuť byla zrovna včera, tak uvidíme ![]()
Vii No tak to držím palečky, aby to tentokrát vyšlo a byla jsi ušetřena IVF ![]()
Ahoj holky, mate nekdo zkusenost s IUI bez stimulace ve Stellartu? Vyslo to nekomu na poprve?
Ahojte holky, jen abyste meli porovnani v cene, tak pisi jak jsem na tom v Pronatalu, chodime tam od zari 2013.
7500,– ICSI
2500,– prodlouzena kultivace
6700,– ket + katetr
6000,– kryokonzervace
2000,– jedna slámka ke kryokonzervaci
500,– katetr
100,– anestezie
Co se tyka Stellartu, byl to prvni CAR, ktery jsem navstivila, nekdy v lete 2013. A uz by me tam nikdo nedostal. Pristup pana doktora me opravdu prekvapil o manzelovi nemluve. Ten mi zakazal tam jit znovu. Prvni otazkou bylo z ceho mame tituly… pak par poznamek o chytrych lidech co honi karieru a pak nemuzou mit deti. Po shlednuti a vychvaleni manzelova spermiogramu se na nej otocil a rika…a co jste si to vybral (tim myslel me)
Po asi 10 dalsich otazkach mi doktor oznamil, ze presne vi co mi je, ze si to jen overi na ultrazvuku. Nutil meho manzela koukat se, jak se ve me stoura ultrazvukem, a to myslim doslovne, protoze jsem poprve zazila bolestivy ultrazvuk
no a pak mi napsal doporuceni na odber krve a na listek „pcos“ ze si to mam najit na internetu.
Na doporuceni jsem pote navstivila dr. Rešlovou z Pronatalu, ktera mi vse krasne vysvetlila, vsechny mozne i nemozne
metody. Z ultrazvuku a pote z krve okamzite vyloucila pcos (uz od pohledu mi rikala, ze bych byla vyjimka – mam 180 cm a 60 kg).
No mozna se pan dr. jen spatne vyspal, ale takovy pristup nechapu, kdyz neplodnost je celkem choulostive tema. Tenkrat jsem jen chtela vedet na cem jsme, takze psychicky jsem byla ok, ale prijit tam ted po 3 pokusech, asi bych se slozila. A to maji v cekarne letaky o pomoci psychologu apod.
Co se tyka Pronatalu, tak sestricky i lekari se kterymi jsem se dosud potkala jsou naprosto super, vysvetli a maji lidsky pristup.
Jupí
Stellart má smlovu s pojišťovnou a nejen VZP ale i MV a tu nemá ani Pronatal
Ano, ceny tam byly raketové, ale proto, že prostě nebyla smlouva s pojišťovnou, ale te´d to bude jiné kafe
Přřístup mají jediečný a MUDR Schmitz je prostě dobrý, už se těším až mi vyrobí mimi
Do teď jsem na Stellart neměla, ale teď? Pchééé, hned ta volám ![]()
@sarrik85 Ahoj, pokud je to ještě aktuální, tak já docházím do Stellartu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.