Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Jj jsem mnozitelka a proto sem píšu a ptam se. No pořadím se na veterině asi budou vědět nejlépe co je pro fenku nejmenší zlo. a jinak se malá plemena uchovňují již na 1.5 roce tzn. Že už můžou mít šťěňata. A nejdýl by malá plemena měla mít šťěňata do 3 let hrozí pak komplikace u porodu.
Kolik ji je tedy měsíců ted?
A s jakou rasou čekáte štěňata..Aby to nebyl nějaký obr a fenku nezničil porod
![]()
@Nikolllet také mám psa a fenku. A nezvládla jsem uhlídat. Právě jsem také přemýšlela nechat porodit nebo císaře a rovnou vykastrovat.
Je mladá, navíc nemusí zvládnout porod a pak co se štěnaty, o křížence moc zájem neni
je sama ještě štěně, naše má 7m a neumim si představit že by za pár měsíců měla mít štěnata ![]()
@Anonymní píše:
@WERISKA stejné plemeno.
A to chováte i pejska??
Nebo někde venku? To by už byla velká náhoda. ![]()
Kříženci by to nebyly. Ale mluvila jsem s dalším veterináře a taky je pro potrat nebo kastraci.
@WERISKA ano mám psa i fenku bostona oba s PP. jsou v bytě a pejsek mi prokousal dveře a našla jsem je svázané.
@Anonymní píše:
Kříženci by to nebyly. Ale mluvila jsem s dalším veterináře a taky je pro potrat nebo kastraci.
Jestli nejsou oba uchovneni, tak by to krizenci byli.
@Bejbyy píše:
Asi bych fenu s potratem vykastrovala… a pokud ji máte na chov, tak nemám slov
Pardón holt není každý tak dokonalý. A ano později jsem chtěla nechat uchovnit i fenku a nechat jí štěňata. ono se žádn3mu chovateli nikdy nic podobného nestalo že.
@Anonymní píše:
Pardón holt není každý tak dokonalý. A ano později jsem chtěla nechat uchovnit i fenku a nechat jí štěňata. ono se žádn3mu chovateli nikdy nic podobného nestalo že.
Muze se stat, asi by me taky nepadlo, ze pes prokouse dvere…ale nenechala bych ji to. Kvuli zdravi i kvuli poruseni chovu
Známí taky neuhlídali hodně mladou fenku, necelý rok měla, byla to nějaká velká rasa, porod zvládla, měla asi 6 štěňat, plus jedno se narodilo mrtvý. ale pokud vím, zvládla to dobře. akorát měli problém tu nadílku udat, měli totiž 2 fenky, ta jedna už zase starší, tak 7-9 let myslím, ta měla 5 štěňat..bydleli v paneláku. ale nakonec to dopadlo všechno dobře.
@Anonymní píše:
Asi stalo, ale podle mě by se toto člověku který chce chovat, tudíž přinést do chovu něco kvalitního, stát nemělo, ne? A když chce někdo chovat, neřeší tuto situaci a emiminu… za mě by toto mělo být jasný impuls pro nemožnost uchovnění/ukončení chovnosti dané feny/psa… ale mě je celkově na blití z chovu protože to většina dělá pro prachy
@Berousik psi stejného plemene nejsou kříženci, možná papírově. A mám v okolí známou co si koupila psa s PP a rozhodně to nemá s jezevčíkem moc společného. Ale chápu Vás měla jsem dříve stejný nazor
@Anonymní píše:
@Berousik psi stejného plemene nejsou kříženci, možná papírově. A mám v okolí známou co si koupila psa s PP a rozhodně to nemá s jezevčíkem moc společného. Ale chápu Vás měla jsem dříve stejný nazor
To neni nazor, to je proste fakt. A s tim jezevcikem - to mi prijde jako holej nesmysl. Ty jsi ty jeho papiry videla? Pokud je svihlej, tak pp nema a znama si to vymyslela. Toto je hodne hlidane
@Bejbyy Vám se nestalo. Mě jo také jsem nepočítala s tím že budu mít dveře s dírou a toto řešit. A můžu se zeptat kupujete a konzumujete maso?