Stimulace ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15866
16.12.11 22:26

jj, o tom jsem už slyšela. Tam ti stříknou nějakou kontrastní látku a sleduje se to ultrazvukem a rentgenem, ne? Dr. se mi o tom zmiňoval, ale říkal, že by doporučil rovnou laparo, že to je nebolestivé a hned při jednom zjistí, jestli jsou průchodné a pokud tam je nějaký problém, tak to rovnou „profouknou“ nebo pokud by bylo třeba, tak rovnou odstraní vejcovod. Nejdřív ale zkusíme to IUI a pak budem řešit dál :nevim: Každý má hold jiný postup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
17.12.11 09:18

Ona mi říkala, že když je neprůchodnost tak to nebrání umělému, že můžu rovnou na umělé. To mě překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
17.12.11 09:24

Ano, když jsou neprůchodné vejcovody, tak už zbývá pouze umělé, to je jediná možnost. Ale obvykle se ty vejcovody před umělým vemou (když jsou stejně neprůchodné, tak jsou k ničemu) a tak zabrání mimoděložnímu otěhotnění a dalším komplikacím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
17.12.11 13:41

A proč hned brát? proč ne zprůchodnit když by tedy byly neprůchodné? to bych pak už nikdy nemohla otěhotnět normálně? na to bych asi nepřistoupila.
To jsou mi věci teda, no příští týden budu chytřejší, dám vědět co mi řekli za varianty pokud budou neprůchodné. On má každý dr jiné metody a názory, ale věřím jim tu, je to vyhlášená klinika a porodnice, kamarádce tam zachránili po porodu život dítěti které mělo velmi mizivé šance na přežití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
17.12.11 14:09

Pokud to jde, tak je pročistí, tzv. „profouknou“, ale pokud už to je v takovém stádiu, že to nejde, tak je prý lepší je vzít kvůli většímu riziku mimoděložního oplodnění :think: Samozřejmě rozhodnutí je na tobě, ale co vím, tak hodně lékařů to doporučuje. Ale na druhou stranu prý takových žen, které má úplně neprůchodné vejcovody není moc a stačí je jen „profouknout“, ale upozornit tě na to musí. Myslím, že se vejcovod bere automaticky i u mimoděložního oplodnění, ale jen jeden, tam kde se ta potvůrka uchytila… Ten dr. mi fakt všechno pěkně vysvětlil a hodně jsem si už o tom pročetla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
18.12.11 19:07

Ty máš informace, to já se zatím nezajímám :lol:
A tobě to dělali to na co jdu? Ona nechce bez toho dělat ani inseminaci, že je zbytečné cpát do mě hormony, když by tam byla ta neprůchnost, tak to jsem ráda, protože mě po nich bylo nic moc a nechce se mi je brát.
Bereš hormony?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
18.12.11 19:33

Ne nedělali mi to. Právě ten můj dr. doporučuje raději laparo. To na co jdeš, je prý pro ženu nepříjemné a může dost bolet :nevim: Jenže to laparo se zase dělá v celkovce, takže do toho taky hned nežene. Nejdřív zkusíme IUI a pak uvidíme. Měla jsem tento cyklus začít brát clostík, ale dostala jsem ms o pár dnů dřív, tak to posouváme o měsíc. Takže příští měsíc začnu brát opět clostik a pak IUI :palec:
Dej potom vědět, jak jsi dopadla. Budu na tebe myslet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pikidi
19.12.11 10:20

holky mate nekdo zkusenost s Clostilbegyt? Ja ho ma napsanej na stimulaci ovulace.Pokud bych to ted dostala na vanoce tak 3–8 den mam brat 2 tbl denne a 11. den cyklu musim na UZ.Ptam se kvuli tomu, ze v pribalovce je napsano oznost mnohocetneho tehotenstvi a to bych teda jako asi nerozdejchala…

• Citovat
  • Upravit
706
19.12.11 15:19

Údajně prý když se to dělá hned po MS necítíš nic, to ti ale povím zítra kde je pravda :lol: mě ale nevadí bolest, 10 minut vydržím, pro mě lepší než se trápit hormonama zbytečně nebo uplně zbytečně podstupovat narkozu.
Zítra dám info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
20.12.11 08:05

Ahoj holky tak já stále čekám na výsledky-mužskej tam ještě nebyl,jsem nasraná že ani nejde napsat jak.Prý si nechce kazit Vánoce-přijde mi že se akorát pořád na něco vymlouvá. Tak doufám že aspoń vy se brzy dočkáte,já asi skončím u čekání na výsledky. :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
20.12.11 08:09
Pikidi píše:
holky mate nekdo zkusenost s Clostilbegyt? Ja ho ma napsanej na stimulaci ovulace.Pokud bych to ted dostala na vanoce tak 3–8 den mam brat 2 tbl denne a 11. den cyklu musim na UZ.Ptam se kvuli tomu, ze v pribalovce je napsano oznost mnohocetneho tehotenstvi a to bych teda jako asi nerozdejchala…

Ahoj,no můžeš se dočkat i víc miminek,ale to záleží jak na ty hormony budeš reagovat. Třeba mě se vždycky udělal jen jeden folikul. Ale celý hormony mi byly k ničemu.Třeba se aspoń ty dočkáš lepšího konce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
21.12.11 18:10

Tak Domi co? Jak jsi dopadla? Dalo se to vydržet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
23.12.11 23:14

Ahojky, docela to bolelo, ale asi jako když ti dělají stěr z čípku jen 10 minut v kuse, ale to není podstatné, výsledek je špatný, tak jsem slyšela: jste neplodná :,( a nějaká bolest mě nezajímala.
Přeji hezké Vánoce a mnoho zdaru v dalším snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
24.12.11 06:29

Domi, tak to mě mrzí :hug: Jaký bude teď další postup? Rovnou IVF? Moc na tebe myslím :hug:

Holky všem přeji krásné a spokojené Vánoce a ať příští rok se dočkáme pod stromečkem každá svůj uzlíček radostí ať už v náručí nebo pod srdíčkem :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
1.1.12 14:51

Ahoj Domi, to je smutný,ale není to tragédie-ještě stále jsou možnosti a víš co jsem ti vyvěštila!!!!!Brzy to přijde,sice s pomocí,ale přijde!!!Až budeš mít malý uličníky tak se tě nikdo nebude ptát jak vznikli.Moc vám držím palce a nebuď smutná.Kdybych ti mohla aspon z poloviny nějak ulehcit tak to udělám strašně ráda :hug: .

Domča123 píše:
Ahojky, docela to bolelo, ale asi jako když ti dělají stěr z čípku jen 10 minut v kuse, ale to není podstatné, výsledek je špatný, tak jsem slyšela: jste neplodná :,( a nějaká bolest mě nezajímala.
Přeji hezké Vánoce a mnoho zdaru v dalším snažení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí