Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
sníženou.
dostaneš asi letrox nebo euthyrox.
a radost měj, zvýšená funkce je na prd, to je tzv graves bazedov, vypouklé oči apod, velmi často řešeno operativně vyjmutím žlázy.. ![]()
snížená fce se celkem dobře řeší lékama..
jsem na letroxu od r. 04. přibrala jsem, to ano, ale spíš proto, že jsem jedla s tou sníženou fcí hodně a nedokázala jsem se toho vzdát
a jen trochu ![]()
btw, autoimunitní tyreotitidu mám taky, léčba letroxem je v mém případě inhibiční, funguje to trochu jinak.. lae léky stejné..
Elik píše:
Bohunko nejsem doktor, ale myslím, že autoimunitní zánět je jednou z nejčastějších příčin snížené funkce štítné žlázy. Pro ten svědčí další laboratorní ukazatele. Zakladatelka určitě sníženou funkci ŠŽ má a jak už tu někdo psal, nejspíš vyfásne Letrox nebo Eutyrox.Zakladatelko neboj, nemyslím že po Letroxu přibereš.. taky jsem nepřibrala. Jinak já jsem žádné příznaky nikdy neměla (snad až na zimomřivost), přišlo se na to náhodou z krevních testů.
Já taky žádný příznaky neměla, přišlo se na to až, když to zjistily sestře, tak jsem si to nechala udělat taky a bylo to tam - teď beru dokonce ještě silnější lék než ségra (Letrox 100) a mamka to má taky, takže to je asi ta dědičnost…
Ahoj, devcata je mozne ze kvuli stitne zlaze muze byt miminko postizene? mam z toho strasny strach