Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vypadá to jako nějaký blok. Já jsem třeba děti vždycky chtěla, ale měla jsem hrůzu z miminek. Nikdy jsem si žádné nechovala, prostě jsem nechtěla. Říkala jsem si, že až budu jednou nějaké mít, že nebudu vědět co sním a že bych taky raději měla rovnou tříleťáka. V porodnici mě to přešlo
přišlo všechno přirozeně samo. Děti mám dvě. Ono i vlastní dítě je něco jiného než cizí ![]()
@elizabeth.witch děkuji
za Vaši odpověď.
dle Vašeho příspěvku mi přijde že je na tom teď podobně. právě ona vždy děti měla ráda
a to různého věku. hlidavala různé děti..
pak z ničeho nic prostě nějak nechtěla uz u známých přátel apd si právě ty malé pochovat.. kolem covidu jsme se právě spolu začala víc vídat. vím že sem tam ještě v té době si dítě mimino pochovala, ale spíše tak nějak na par vteřin - spise z donuceni. co jsme spolu tak prostě ji ty malé děti prestali vyloženě lákat ![]()
své jakože fakt chce, ale vyloženě by chtěla přeskočit pár let kdy to dítě je vyloženě mimino, kojenec, batole.. přijde mi že vyloženě má blok nebo prostě strach hlavně z přebalování, z toho jak je to malé..
děkuji moc za Vaši odpověď.
takže myslíte že prostě se jedna jen o nejaky strach blok z toho treba že se sice hodně moc těší, ale ve směs neví jak se zachází s takto malými dětmi.. a že prostě nějaký strach že to nezvládne.. který prostě přešel v blok že chce už až velké dítě ![]()
mohu se zeptat jak třeba jste s tím strachem pracovala před tím než jste měla své..?
jestli treba jste se o tom s někým bavila, nebo jestli prostě ten strach treba přešel casem. že jste třeba řeknu blbe otěhotněla neplánovaně a až po narození miminka strach přešel.
já právě vůbec nevím jak ji s tím pomoci ![]()
@Anonymní píše: Více
děkuji moc
právě že jsme to zkoušeli a chtěli ruzne resit.
nejdříve jsme se snažili něco dohledat knížky o detech, internet.. bohužel neuspesne.
chtěla se zeptat i gynekolozky - ale nakonec se na to nezeptala, prý si připadá blbě, trapne že má takovýto strach blok..
ono i mezi známí mi nám přijde blbý to resit nebo se ptát.. tak jsme zkusili i tady..
terapeut nás nenapadl
@saddreamer píše: Více
Děkuji moc za radu.
zkusíme i psycholožku, terapeutku..
ono právě kolem sebe máme dost děti..
ty má ráda.. vlastní vždy chtěla..
ale vyloženě teď cca od loňskych Velikonoc ji začal ten strach blok z vylozene malých dětí. a ve směs postupně přerostl do míry že chce vyloženě větší dítě a přeskočit to malé..
do té doby prostě ji nevadilo půjčit si kocarek od známých po vozit dítě, pochovat, pomoci..
vykoupat.. nevadilo ji to a i se těšila na své na naše.. pak z ničeho nic prostě návštěvy už ji nelakal kocarek, a ani si to pochovat.. postupně to začalo narůstat že vyloženě strach z toho a toho a vůbec nevime co s tím..
mluvíme o tom furt že bychom rádi už měli..
ale prostě chce už hned větší
![]()
a důvod proste že to nezvládne, neví co s tím. že je to moc malé, přebalování…
na navstevy chodíme ale už nějak nechce pochovat nic
takže netuším.
ale o dítě mluvíme skoro stále ale prostě raději větší kde už ví co s ním s ní má dělat.
takže dle mě zakopaný pes je vyloženě v tom že neví jak se starat o dítě do těch cca 2-3 let.
o adopci taky mluvíme. ve směs mě by to bylo i jedno.. jen mi přijde zvláštní že vždy chtela miminko a vybavičku máme i doma.. a najednou má strach blok..
takže nevím
doma s ní a mimcem bych byl denně
a ve směs mohu pomáhat každý den.
též i s tím větším..
spíše nevim co s tím strachem a jak ho odbourat.
Proč je potřeba zase zmiňovat covid? Ještě Babiš, ten by za to taky mohl.
Prostě nechce dítě. A je to tak v pořádku. Úplně v pořádku jako to, že tobě to přijde divný a dítě chceš. Ale budeš si muset vybrat. Buď si na plození najdeš jinou ženu anebo si adoptujete / osvojíte starší dítě.
@Martimarti111 píše: Více
Ano to jsem se taky bála-přebalování, kojení, že se v noci neprobudim, když bude plakat..nemluvila jsem o tom, ale není to určitě na škodu s někým promluvit. Otěhotněla jsem plánovaně, šla jsem do toho s tím strachem..touha po dítěti byla silnější. Příroda to dobře zařídila a my ženy máme po narození miminka mód matka
měla jsem nervy ještě v porodnici a pak jsem zjistila, že na tom nic není. Sestřičky na porodním se vším poradily a pak už se to zvládne. Doma se i manžel zapojil..tomu jsem říkala, že se bojím a on že taky
ujistěte ji, že na to nebude sama..ono se to opravdu zvládne..a ty strachy k tomu prostě patří je to velký krok.. ![]()
@Martimarti111 Tohle by musela chtit resit ona sama a pak asi s nejakym terapeutem. Nejaky zazracny zpusob rychle pomoci nevidim, to zni jako trauma. Znam to od sebe, take jsem mela, mam nejaka traumata - neco jsem citila potrebu resit a vyresila, neco si v podstate spise hyckam
.