Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nojo, ale co pak ta křivka? tu prej nedokázala specifikovat, proto jdeme i na tu MR.
Dcera byla abnormálně vysoká, tak zda nemá nějaký nádor, který tlačí na růstové centrum.
Já osobně mám taky velmi spatné EEg, měla jsem bouračku skoro před 15 lety. DR jen předloni řekla, to EEg máte hrozné a nic, neřešila to, určitě to nic nebude. ![]()
No držím palce, ať to dobře dopadne. Nicméně při důvodném podezření na zhoubný nádor by dceru brali přednostně, aspoň tak je to běžné, u dětí bez odkladu.
MR nezatíží, vysvětli dceři že tam leží se sluchátkama na uších a ať má zavřené oči (tunel je úzký), v ruce bude mít tlačítko, kdyby se bála, zazvoní a vyvezou ji ven. Taky jí řekni že tam je rachot, docela dost, proto ty sluchátka, ale že se jen leží a nic jiného se neděje, jen to kolem různě vrčí, tiká a vibruje. A nesmí hýbat hlavou. V 6ti by to měla zvládnou, možná ji trochu utlumí. No držím palce ještě jednou.
A viděly jste někdy tu eeg křivku? vůbec se nedivím, že z toho to mudra nemůže poznat, to není tak krásný jako ekg, to je prostě jen čmáranice… z křivky zjistí, že tam třeba není něco v pořádku, ale u každýho je projev lecčehos jiný, není tam napsáno - tady je nádor.. dobrá mudra, že na mmr poslala!
přeju hodně štěstíčka, ať to dobře dopadne a není to nic vážného! jak už tu někdo psal, kdyby to bylo horké, šly byste přednostně okamžitě! ![]()
Náš malej byl v anestezii, ale proto, že je opravdu malej. Budou mu tři roky. Znám spoustu lidí, kteří mají špatné výsledky z EEG už spoustu let a jsou v pořádku i MR jim vyšla dobře. Držím palečky, bude to dobré. Taky si myslím, že by jste měli i jiné příznaky. Ale přesně si dokážu představit váš strach. Bude tov pořádku
![]()
LuckaKlimka, taky mi napadlo, nemá po ránu nízkou hladinu cukru? Taky to bývá. Mám kamarádku, která při sobě nosí pořád něco sladkého, protože má nízkou hladinu cukru. Už pozná, kdy to na ní jde, tak něco sladkého zdlábne a je to ok…Jinak taky ríká, že by omdlela. V podstatě je to stejné jako u cukrovkářu, když se dostanou do hypa. A po tom spánku si myslím, že by to i být mohlo. Přeci jen přes noc cukr nedoplňujeme, jen spotřebováváme…
Hanisv, tak to nevím a nikdo to ani nezjišťoval… je pravda, že já to takhle mám taky, když mám nízký cukr, začnu se třepat a dělá se mi zle, stačí se napít něčeho hodně sladkého a je to v pořádku. Ona malá říkala, že když měla ten záchvat, tak pila a strašně moc jí palilo na hrudi a pak už neví nic. Pak se teda probrala a v sanitce byla moc unavená, spala v ní, i když prospaa celou noc…
No a jestli to máte i vy, tak tím spíš by to mohla mít. Zkuste to říct doktorům. Tím nic nezkazíte. Buď připustí, že by to mohlo být a možná tím vyřešíte problém a nebo budou max naštvaný, že jim kecáte do řemesla, ale já měla taky milion variant, co by to mohlo být, jen aby to nebylo nic vážného a doktory jsem tím taky „otravovala“…
Ahoj, úplně chápu obavy.
Já byla s dcerko také MR, kdž jí bylo 13 měsíců-také kvůli bolestem hlavičky a i kvůli epilepsii-měla jsem příšerný strach, aby tam něco nenašli, ale nakonec ne, spadl mi šutrák ze srdce.
Horší bylo probírání z narkozy. Dcerce bylo špatně a zvracela, měla časté výpadky, tak jsme museli v nemocnici pobýt další dva dny na pozorování. Nakonec bylo vše v pořádku a my mohli domů. ![]()
Jj, probírání bylo u nás taky nic moc. Ale výsledky dobrý…uuuuffff ![]()
Pročítám si tady diskuzi a nás to asi taky čeká, malý má moc velký obvod hlavičky, dnes jsme byli na 18 měsícní prohlídce a hlavička je 52cm, v roku měl 50 cm, doktorka řikala že nás pošle k neurologovi a pak asi MR. Mám z toho strach. Moje dcerka 4 roky má obvod hlavičky 51 cm. Ještě musím počkat na manžela jak dojede z práce a změřit mu hlavu, já mám 56 cm. Kdyby na to malý šel? To ho uspí? Jinak malý je divoch, ale dost vzteklý.
Rosicanda ahojky, říkala mi doktorka, že děti do 5-6 let uspávají, pak už né. Nemysli na nic špatného, já se o to taky snažím, naše dětičky jsou v pořádku, jinak to snad ani nejde. A kdyby nááááhodou, tal se zahíjí včas léčba. Neboj, bude to dobré
@Rosicanda píše:
Pročítám si tady diskuzi a nás to asi taky čeká, malý má moc velký obvod hlavičky, dnes jsme byli na 18 měsícní prohlídce a hlavička je 52cm, v roku měl 50 cm, doktorka řikala že nás pošle k neurologovi a pak asi MR. Mám z toho strach. Moje dcerka 4 roky má obvod hlavičky 51 cm. Ještě musím počkat na manžela jak dojede z práce a změřit mu hlavu, já mám 56 cm. Kdyby na to malý šel? To ho uspí? Jinak malý je divoch, ale dost vzteklý.
Buď ráda za poctivou dr. Neurolog je na místě, pokud hlavička roste rychleji.
Na MR by malého uspali, uležet nemá šanci ve svém věku samozřejmě.
Nejsem zvyklá psát do diskusí. Dnes dělám vyjímku a to proto, že jsem probrečela 2 dny strachem z vyšetření MR. Na internetu jsem se snažila najít nějaký „uklidňovák“.
Mám klaustrofobii, o to horší pro mě byla představa.
Chci všem, kdo se tohoto vyšetření bojí dodat odvahu. Od svého lékaře jsem dostala Lexaurin (prášek na uklidnění) hodinu před vyšetřením. Zavřela jsem oči a přemýšela nad tím, co musím všechno odpoledne udělat.
Věřte, že to není nic strašného. Nepříjemné zvuky se dají se špunty v uších vydržet a pro jistotu máte v ruce balónek, kterým přivoláte v případě potřeby pomoc.
Jako klaustrofobik jsem to zvládla. Nebojte se!