Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
OMG
vždycky mi vyrazí dech, že existujou lidi, co si stěžujou na netu na chování jiných lidí, místo, aby jim řekli: toto dělat nebudete, vadí mi to! A ještě víc mě fascinuje, že někdo uklízí, aby ho návštěva nepomluvila. Máte fakt těžkej život, některý, nezávidim ![]()
@randr věř mi, že jsem si taky vždycky myslela, že stačí si o problému promluvit a je vyřešen, je to pouze naivní představa
momentálně např. řeším svoji sedmdesátiletou tetu, které řekneš, že ve čtvrtek nemá chodit, protože jedem k doktorce a ona mi tady zvoní pět minut před tím než odjíždíme
promluvit si a probrat to nepomáhá, tak si prostě potřebuju aspoň postěžovat, nic divnýho na tom nevidím
ale díky za tip, příště řeknu tetě: tohle dělat nebudeš, vadí mi to! ![]()
a co třeba neotevřít? Když neotevřeš víckrát, tak to myslim pochopí, pokud neá Alzheimra ![]()
@randr tohle je způsob řešení problémů jako od malýho dítěte
zatím se pořád snažím chovat jako dospělá osoba
ale díky za další užitečný tip ![]()
Nejsi divná taky mi to vadí a malou nikomu nepůjčuji akorát já jsem typ že jsem všem řekla nepůjčím a hotovo.Moje dítě moje podmínky a basta
tak jí řekni narovinu vadí mi to a nepřeju si aby si to víc dělala šmitec
Majetnická na svoje holky jsem doteď - 2r a 3měs.
byly vysněné, tak asi proto ![]()
Jéžiš, tak to já zas shánim někoho kdo mi bude děti vozit a hlídat…:D
@llinka jak to u tebe dopadlo jak byla dcera starší? Zlepšila se situace? Taky nechci miminko půjčovat, i když vím že bych měla ![]()
Maminky, já teď řeším také problém půjčování. Hrozně mě štve tchýně. Taky používá argument že vychovala 2 syny. Neumí malého pořádněvzít, škube s ním, není k malému miminku něžná. A vím, že mě nemá ráda a já ji taky ne. Je opravdu namyšlená, rýpavá, není dobrý člověk. Chce mi jakoby malého přebrat a přivlastnit si ho. Převzít roli matky namísto babičky. Partner její špatné chování nevidí. Já se bojím jak malého ovlivní. Jsou s tchánem hodně bohatí a bojím se, aby nedostal syn špatný příklad a oni si ho nekoupili dárkama a aby se nevzhlédl v jejich způsobu života. Vím, že bohužel jako prarodiče na něj mají určitý nárok. Maminky, co mě nejvíc ale zajímá je, jak se vaši muži staví ktomu, že odmítáte tchýnipůjčovat dítě? Přecijenom jsou to jejich matky a já se bojím si něco vydupávat a být na tchýni ostřejší, protože se bojím co na to můj muž. Cítím, že bych měla mít k jeho mámě úctu a bojím se že by nebyl rád kdybych proti ní něco měla.
@Anonymní píše:
Maminky, já teď řeším také problém půjčování. Hrozně mě štve tchýně. Taky používá argument že vychovala 2 syny. Neumí malého pořádněvzít, škube s ním, není k malému miminku něžná. A vím, že mě nemá ráda a já ji taky ne. Je opravdu namyšlená, rýpavá, není dobrý člověk. Chce mi jakoby malého přebrat a přivlastnit si ho. Převzít roli matky namísto babičky. Partner její špatné chování nevidí. Já se bojím jak malého ovlivní. Jsou s tchánem hodně bohatí a bojím se, aby nedostal syn špatný příklad a oni si ho nekoupili dárkama a aby se nevzhlédl v jejich způsobu života. Vím, že bohužel jako prarodiče na něj mají určitý nárok. Maminky, co mě nejvíc ale zajímá je, jak se vaši muži staví ktomu, že odmítáte tchýnipůjčovat dítě? Přecijenom jsou to jejich matky a já se bojím si něco vydupávat a být na tchýni ostřejší, protože se bojím co na to můj muž. Cítím, že bych měla mít k jeho mámě úctu a bojím se že by nebyl rád kdybych proti ní něco měla.
No a jak bys brala ty, kdyby tvůj muž odmítal, aby tvoje máma vídala vaše dítě?
Ahojky. Je tu nějaká aktuálně žena, která má stejný problém?
Já ano. Nedokážu své dítě opustit.
Když k nám přijdou manželovi rodiče, tak už jsem schopná jim dítě půjčit a jít do vedlejší místnosti. Ale ven schopná nejsem. Jim přijdu vadná, že bych měla navštívit odborníka. Snažila jsem si s nimi s manželovými rodiči o tom promluvit. Říct jim, že mě nemají tlačit do věcí, které mě nejsou příjemný. Že potřebuju čas. Mám syna 3 měsíce. Přijde mě moc brzy je pustit samotné ven. Zkoušela jsem jim ho půjčit a nejde to. Sama vím, že potřebuju čas. Oni mohou jít semnou a vozit, ale nechtějí.
Ale pak mě vše vyčítají.
Jak z toho ven?
![]()
@Anonymní píše:
Ahojky. Je tu nějaká aktuálně žena, která má stejný problém?Já ano. Nedokážu své dítě opustit.
Když k nám přijdou manželovi rodiče, tak už jsem schopná jim dítě půjčit a jít do vedlejší místnosti. Ale ven schopná nejsem. Jim přijdu vadná, že bych měla navštívit odborníka. Snažila jsem si s nimi s manželovými rodiči o tom promluvit. Říct jim, že mě nemají tlačit do věcí, které mě nejsou příjemný. Že potřebuju čas. Mám syna 3 měsíce. Přijde mě moc brzy je pustit samotné ven. Zkoušela jsem jim ho půjčit a nejde to. Sama vím, že potřebuju čas. Oni mohou jít semnou a vozit, ale nechtějí.Ale pak mě vše vyčítají.
Jak z toho ven?![]()
delej, jak to citis… moje mala ma skoro 5m a nikdy nebyla s nikym sama, vzdy se mnou nebo s manzelem… kecy posloucham, neresim, je to moje/nase dite, at si kazdy trhne… hlavne po tom, co na malou smatlali neumytyma rukama, pripadne se urazili, kdyz jsme je ja nebo manzel pozadali, aby si ruce umyli (z obchodu atd)… to bylo kecu o imunite atp… u tydenniho mimca
ale to uz je jina kapitola
jak rikam, je to na tobe
@Anonymní píše:
Ahojky. Je tu nějaká aktuálně žena, která má stejný problém?Já ano. Nedokážu své dítě opustit.
Když k nám přijdou manželovi rodiče, tak už jsem schopná jim dítě půjčit a jít do vedlejší místnosti. Ale ven schopná nejsem. Jim přijdu vadná, že bych měla navštívit odborníka. Snažila jsem si s nimi s manželovými rodiči o tom promluvit. Říct jim, že mě nemají tlačit do věcí, které mě nejsou příjemný. Že potřebuju čas. Mám syna 3 měsíce. Přijde mě moc brzy je pustit samotné ven. Zkoušela jsem jim ho půjčit a nejde to. Sama vím, že potřebuju čas. Oni mohou jít semnou a vozit, ale nechtějí.Ale pak mě vše vyčítají.
Jak z toho ven?![]()
A ptas se, jak z toho ven… uz jsi jim rekla svuj nazor, max jim to zopakuj, nabidni, ze muzete jit ven spolu, kdyz nechteji, jejich problem, takto bych jim to rekla… odbornika fakt navstevovat nemusis
@Anonymní píše:
Jak z toho ven?![]()
Tvoje dítě, tvoje zodpovědnost. Dělej jak to cítíš. U nás ve vesnici hlídali prarodiče 4 letou holcicku, dedkoj vyběhla pod auto, a je do smrti ležák s poškozeným mozkem. I takový případy se stávají, samozřejmě že i rodičům, ale stále je to o mnoho horší pocit, že jste někomu dítě dali na hlídání, a už se vám normální nevrátilo.