Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já měla taky stres, dodělávala jsem VŠ a byla bez přítele. Hrůza. Na malé se to snad zatím neodrazilo. Problém může nastat později ![]()
@Pé píše:
Já to chápu, mě takové věci také dokážou vystresovat. Ale neboj se, mimča něco vydrží. Kdybys věděla jakým stresem jsem si prošla já… Naopak, trocha zdravého stresu neuškodí
Díky, to je pozitivní
snad bude vše ok.
@Teena21 píše:
Ahoj, já měla taky stres, dodělávala jsem VŠ a byla bez přítele. Hrůza. Na malé se to snad zatím neodrazilo. Problém může nastat později
Proč myslíš, že může problém nastat později??
Tak to jsem zvědavá u sebe
…jsem v pátém týdnu a celkově jsem docela nervák. Navíc mám dělat příští květen státnice, teď ještě zimní zkouškové a letní a chození do práce. Takže se budu snažit, aby se to pak na miminku nijak nepodepsalo ![]()
No jako ja si v prvnim mesici prozila muka, asi 6 krat na zubni pohotovosti a pote v nemocnici se zubem kdy mi az sekaly celistni kost kde byl zanet ze zubu a to vse bez anestezie samozrejme kvuli tehu… Takze nervy bolesti no hruza… Dalsi stresy mesic pred porodem lezet v nemocnici:-( no hruza. Mala mi tedka lezi v postylce a je hodnoucka:-) takze nebojte bude dobre:-)
Janca: no někde jsem dřív četla, že některé děti matek které prožívaly strs v teh. trpí v pozdějších letech schyzofrenii.. já nevím, snad je to individualní
@Teena21 píše:
Janca: no někde jsem dřív četla, že některé děti matek které prožívaly strs v teh. trpí v pozdějších letech schyzofrenii.. já nevím, snad je to individualní
Tak stát se tomůže asi i dětem, jejichž maminky v těhotenství neprožívali stres. Doufejme že to není pravda.
@Teena21 píše:
Jenomže to by polovina lidstva byli schizofrenici, tak jednoduchý to nebude.
Ahoj holky, chtěla bych poradit. Dnes ráno jsem prožila stres.
Od té doby mě bolí po celém podbříšku, vystřeluje mi to do třísel a do toho mě začalo bolet v kříži. Jsem v 15.tt a chtěla bych se zeptat jestli s tím máte některá zkušenosti a může to mít vliv na miminko a vůbec na průběh těhotnství? ![]()
@Ivulka88 rozhodně by ses neměla stresovat, ale když to prostě přijde, je možný, že tě to bolet začne.. rozhodně pokud to nepřejde, tak šupajdi k dr.
prohlédne tě a ty budeš mít klid
Ať něco nezanedbáš ![]()
@Lisa21 píše:
@Ivulka88 rozhodně by ses neměla stresovat, ale když to prostě přijde, je možný, že tě to bolet začne.. rozhodně pokud to nepřejde, tak šupajdi k dr.prohlédne tě a ty budeš mít klid
Ať něco nezanedbáš
Jj taky jsem si říkala, že kdyby to nepřestalo tak poletím po víkendu k dr. ![]()
Ahoj holky a zeny,
Jsem dnes 31+3tt. Vsechny vysledky a test mam v poradku a male se v brisku pry dari a odpovida vse jak ma. Ja jsem ale strašný nervák a ted v tehu je to stokrát horsi. Před třemi týdny jsem mela klíště ktere jsme vyndali a ranka se zahojila flek zadny nemam. Ale stejne ve me hloda cervik zda je vse v poradku. Vsude ted strasi s encefalitidou a ja si prijdu jak hypochondr. Porad se sleduju jestli nemam nejaky z příznaků a uz mi z toho hrabe.. Doktor o klisteti vi a rikal pokud se neudela flek tak v poho. Ale stejne jsem na nervy. Bojim se a nedokazu se odreagovat. Obzvlast kdyz jsem sama doma to je nejhorsi. Kdyz je vikend nebo je doma manzel tak je mi lip. Myslite ze jsem blazen uz? Rikam si ze by se uz neco projevilo v tehu je prece oslabena imunita. Pred par dny me rano trosku simralo v krku a ja uz panikarila.. Neporadili by jste co semnou? Se picnu…
![]()
@Renca54 ohlásit to dr. a oni ti vemou krev na klíšťovku. Budeš pak v klidu…
@Renca54 Já měla klíště v těhotenství dvakrát, doktor mi řekl, že to mám pozorovat a jinak to je prý v pohodě. Nepanikař, není proč ![]()
@Oliverka28
Taky mi to doma porad rikaji i doktor rikal to same ale ja jsem hrozna.. pred tehu jsem mela boreliozu tak vim co to obnasi.. A ted nemluvi o nicem jinem nez o klistatech a nemocech.. ![]()