Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Onan píše:
@andelka83 taky by se dalo…ale celou zypoteku neutahnu a k tomu jiné bydleni.. A taky ona má komplikované dojíždění z odpoledni domů… Ale šlo by to nějak.. Jenže musí chtít spolupracovat obe strany… A taky nesměla by toho pak zneužívat.. Tyou davej vic. A plať toto a tamto a tak.. Což moc neverim že by byla v pohodě.. Nefivim se ji že se chce mstít.. Ale neodchazim jen tak.. Odchazim protože už nežijí.. A jsem u ní jen hadr
Uz nezijes? Hm, tak to ano. To ted si uzijete vsichni. Stres, hadky. Kdyz chce nekdo jit, at jde, ale sam a bez deti. A mel by byt velkorysy.
@Onan píše:
@andelka83 taky by se dalo…ale celou zypoteku neutahnu a k tomu jiné bydleni.. A taky ona má komplikované dojíždění z odpoledni domů… Ale šlo by to nějak.. Jenže musí chtít spolupracovat obe strany… A taky nesměla by toho pak zneužívat.. Tyou davej vic. A plať toto a tamto a tak.. Což moc neverim že by byla v pohodě.. Nefivim se ji že se chce mstít.. Ale neodchazim jen tak.. Odchazim protože už nežijí.. A jsem u ní jen hadr
Zato teď budeš žít ohromně.
Asi sis to moc nespočítal, jestli si vůbec můžeš dovolit odejít. Ona taky asi nemůže být v pohodě, když neví jak si to jako představuješ a jak chcete uživit a vychovávat děti, když se hodláš odstěhovat.
@andelka83 tak tak… Ono mit dvě práce od nevidim dosnevidim. snažit se platit spolecne dluhy… Je pro nekoho moc málo… Přijít domu.. A slyšet vycitky… A zadnou podpiru… A jen sliby… Hmm ano jsem já ten špatný…
ale přes vše diky za vaše nazory náměty… ![]()
Ono mýt doma hodnyho blbce…asi není pro ženskou nijak příjemné… ![]()
@Onan píše:
Ono mýt doma hodnyho blbce…asi není pro ženskou nijak příjemné…
Mit blbce? Nebylo by nejlepsi se nerozchazet? Ocividne na to ani nemate prachy a moznosti.
@Onan někdy nejsou věci tak jak jeden podává. Společné dluhy jsou společné, ne jen její. A kdo je má platit když je žena doma se společnými dětmi, asi chlap který je výdělečně v tu dobu činný ne? Že jsou dluhy tak velké, že jsou potřeba dvě práce, to je vaše věc, vaše volba. Čas na rodinu, společný čas tím asi dost trpí. Výčitky jsou obyvkle poselstvím zoufalosti. Je potřeba se jimi zabývat.
Jo, není příjemné mít doma někoho, kdo si o sobě myslí že je hodný blbec.
Na rozchod očividně nemáte. Ale asi už není prostor to řešit nějak jinak, už jsi jinde.
Ahoj devcata, chci se poradit. Mame s pritelem ve stridavce jeho dceru (17) a loni jsme se pohadaly kvuli jejimu priteli, tak u nas nejakou dobu neprespavala vikendy (je jinak na intru)… Hadku mame uz nejakou dobu vyrikanou a tak jsem ji navrhla, at zas u nas zacne zase vikendit… A ona mi napsala, ze se to jeji mame nelibi, ze bych ji pry tahala do hospody.
Ja, ktera zajdu max v lete na zahradku na obed
. Uz me tohle jeji navadeni nebavi… Mam jit na OSPOD? Hlavni problem je nejspis v tom, ze mne je jen 22 a mam s tou holkou super vztah a maminka to nemuze uz par let prekousnout… To dala najevo uz u soudu, kde jim nakecala buhvico, jelikoz jsme zadali vyhradni peci.
Dekuju za nazory.
Ve stridavce ji nemas ty, ale pritel. Takze ty nemas co chodit na ospod.
Nech to na nem. To si predstavujes, ze prijde exekutor a odvede navadenou dceru k vam? Necces to nechat uz na ni?
Hele, ty k dítěti nemáš žádný vztah, nejsi nic, ( je ti 22, nic proti, hezký věk, ale jak dlouho jsi v životě toho dítěte, jak tě jen mohlo napadnout, že ty budeš něco na sociálce řešit skrz téměř dospělé cizí dítě přítele) neber to zle, jen ti píšu, jak to fakticky je, jsi pouze přítelkyně jejího otce. Nemáš žádný nárok na kroky typu jít na ospod, trošinku uber, navíc, dceři je 17 let, za chvíli je plnoletá, v tomto věku už má snad vlastní vůli, ne? Pokud u vás nechce víkendit, tak prostě nechce, určitě jí nedonutíte přes žalování na OSPODu, vždyť je to v tomto věku už směšné. Navíc tobě to tedy nepřísluší ani omylem. A ještě bych ti poradila, pokud to děláš, nešponuj jejího otce stylem beztak v tom má prsty její máma, ta jí navádí, žárlí že máme super vztah, musíme zařídit, aby u nás dcera zase víkendovala a podobně. Může se ti totiž lehce stát, že ty vztahy ještě více poškodíš.
Jsem v jejim zivote sest let
. Ale jde mi o to, ze proste ona by chtela zase byt u nas, teda aspon to pise a mama ji to zakazuje, prestoze to ma v rozsudku od soudu… A chci to prave resit s pritelem prvni, protoze jeji mama chce resit soudne, aby nas nevidala. Holka ji sama rika, ze to nema cenu, protoze ji za ctyri mesice je 18. A me uz proste jen nebavi se porad nechat ocernovat… Trvalo dva roky nez jsme k sobe nasly cestu, protoze mama rikala tohle a tohle, az sama holka nakonec zjistila, kdyz byla u nas, ze to neni pravda. Nejde o to kolik mi je, i kdyby mi bylo 55. Tak na mym nazoru se nic nemeni… Ty to asi vidis jinak (pardon za tykani
), kdyt to vezmu kolem a kouknu se z pohledu ciziho cloveka na sebe, tak nechapu co to hraju ve svym veku za roli. Ale proste stalo se z nejakeho duvodu, tak nejde koukat na vek
.
A ze budu neco resit, tak nejen ja i pritel samozrejme. Byla jsem soucasti pred trema rokama, kdyz jsme sli do soudu kvuli tomu a dali nam tu stridavku, v rozsudku je i napsano o mne, ze ja jsem ta, kdo se jakoby bude starat, protoze pritel je hodne v praci
.
@Anonymní píše:řešit něco u soudu 4 měsíce před její plnoletostí, tak to je hloupost na entou, protože než by došlo k nějakému případnému soudu, je plnoletá. A v rozsudku je napsáno, že se o tehdy cca 15-16 letou dívku bude starat 18-19ti letá přítelkyně, protože otec nemá čas a je v práci? Hm, tak to jo. Řeš to s přítelem, ten nechť si to řeší se svým dítětem. Je jí téměř 18let, už není co k řešení. Pochop to, než dojde k soudu, je plnoletá. Takže už není co řešit soudní cestou.
Jsem v jejim zivote sest let. Ale jde mi o to, ze proste ona by chtela zase byt u nas, teda aspon to pise a mama ji to zakazuje, prestoze to ma v rozsudku od soudu… A chci to prave resit s pritelem prvni, protoze jeji mama chce resit soudne, aby nas nevidala. Holka ji sama rika, ze to nema cenu, protoze ji za ctyri mesice je 18. A me uz proste jen nebavi se porad nechat ocernovat… Trvalo dva roky nez jsme k sobe nasly cestu, protoze mama rikala tohle a tohle, az sama holka nakonec zjistila, kdyz byla u nas, ze to neni pravda. Nejde o to kolik mi je, i kdyby mi bylo 55. Tak na mym nazoru se nic nemeni… Ty to asi vidis jinak (pardon za tykani
), kdyt to vezmu kolem a kouknu se z pohledu ciziho cloveka na sebe, tak nechapu co to hraju ve svym veku za roli. Ale proste stalo se z nejakeho duvodu, tak nejde koukat na vek
.