Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Pořád je to prostě o tom jaký vztah máte, jaký on je. Normální zralý člověk si nenechá nic nakukat ani vyhrožovat.
Chápu že to chceš zkusit..možná bych do toho šla, ale pomalu a nic neměnila, péči o dítě vůbec neřešila. Teda a pokud už teď předpokládáš že se zase zklameš, tak bych se na to vybodla úplně. Očividně mu nevěříš, nepřenesla ses přes to, takže by to stejně blbě dopadlo. Nechala bych tomu víc času, pokud máte opravdu dospět a být spolu, tak budete.Ale nespěchala bych na to v tuto chvíli.
Fakt chceš být s člověkem který se bojí, nechává si něco nakukat, nestojí si za svým, za tebou, svým dítětem, svým názorem..?
Dobrý Večer já mám stoho obavy že se nechá zase naočkovat!!! a nechci se už sklamat v něm!!! i kdžy mi včera psal že už tam otroka nebude dělat a že na mě nemůže zapomenout a td!!! ale v nešní době každý chlap umí říct ty krásné slovíčka!!! a já jsem mu napsala že mám dítě a musím se pořádně rozhoudnout to nejde hned chodit sním!!! řekla jsem mu že potřebuji minimálně půl roku!!! a on mi napsal že se změní že všechno napraví a už nechci bát v trápení jak jsem byla! je mu 20let ale nechová se podletoho!! malá má 4měsíce a byl za ni jen jednou a nedávno byl soud a ptal se ho jesly má o dítě zájem a nevyjádřil se a také tam řekl lež že nevéděl co podepisuje na matrice jako otcovství přitom to véděl!! a já jsem mu napsala ať si přijede pro ty sliny od dcerky protože on dělal pomluvy že malé není jeho a td!!! a testy vyšly že je otec!!! a prej se mi omluvy… ajeho matka beru jeho příjem 8tisíc a plus 8tisíc a řekla mu že mu na alimenty nebude dávat ať si chodí na brygády!!! ty jeho rodiče mě uplně sklamaly!! jak dělaly před tvářku oni mají jenom ty dětí k vůly penězům takové rodiče neuznávam!!
Je mu 20 a chová se podle toho. Třeba dospěje, uvidíš. Dejte tomu čas. Rodiče prudi, ty jsi z toho na nervy, bojis se že ti malou chtějí vzít, kluk nevěří jestli je dítě jeho..je to strašně vyhrocené. Vy jste rodiče, meli jste být partneři, stat pri sobě, byt zázemím pro dítě, tvorit spolu rodinu..
@andelka83 píše:mu to až teď všechno dochází! a já nikdy nezapomenu jak se zachoval! jjj bojím se že pak mi malou vezme jeho rodina je mstivá a pro peníze a pro pomstu všechno dokážou udělat!!! ale dítě potřebuje být u mámy! ale slyšela jsem že kdyby to šlo k soudu tak bych musela souhlasit ohledně toho aby ju měl do péče!!! ale malá má právo se stýkat i sním to já v tom mu nebrátím!! řekla jsem mu že může kdykoliv vidět malou a pak bych i souhlasila v tom že by si jí brávil co14dní na výkend!! oni víjou kdyby on dostal malou do péče tak bych se trápila a to oni chcou řekla jsme mu že dítě není žádná hračka!
Je mu 20 a chová se podle toho. Třeba dospěje, uvidíš. Dejte tomu čas. Rodiče prudi, ty jsi z toho na nervy, bojis se že ti malou chtějí vzít, kluk nevěří jestli je dítě jeho..je to strašně vyhrocené. Vy jste rodiče, meli jste být partneři, stat pri sobě, byt zázemím pro dítě, tvorit spolu rodinu..
Jestli můžu poradit, sniz spotřebu vykřičníku a nespisovnych slov v textu, pusobi to hystericky a nedospěle, jako byste si s otcem neměli co vyčítat.
Dítě, miminko ti jen tak nevezmou a případů kdy by měl opravdu dítě v péči otec je pár procent, kdyz matka nefunguje nebo souhlasí. Nenechavej se zbytečně deptat.
Mně ex taky zklamal co se týká přístupu k rodině a i když si pak sypal popel na hlavu a prý pochopil, tak já mu stejně už nevěřím. Vy ale máte ještě určité právo na mladické nerozvážnosti vzhledem k věku.
No vidíš. A co ty víš, třeba jednou..teď se soustřeď na mimčo a nech ho dospět. On sám musí vědět co má tu pravou cenu.
@andelka83 píše:
No vidíš. A co ty víš, třeba jednou..teď se soustřeď na mimčo a nech ho dospět. On sám musí vědět co má tu pravou
jednou si to třeba uvědomí všechno a dospějea to ještě mi k tomu dneska volal že jeho ta nevlastní matka po něm řvala že musí platit na malou a řekl mi k tomu že ona mu dala na jevo že mu ty peníze jeho nedá jako na alimenty prej si má chodit na brygády
@1993 píše:
jednou si to třeba uvědomí všechno a dospějea to ještě mi k tomu dneska volal že jeho ta nevlastní matka po něm řvala že musí platit na malou a řekl mi k tomu že ona mu dala na jevo že mu ty peníze jeho nedá jako na alimenty prej si má chodit na brygády
A co taky jiného, když je dost dospělý na to, aby si pořídil dítě, tak by měl být taky dost dospělý na to, aby se podílel na jeho živení.
Já nevím jak to je v případě pěstounské péče, alimenty od 18let jsou k rukám „dítěte“..jinak ano, i podlě mě když má na to mít dítě, tak se má snažit ho zabezpečit. Pokud studuje a je fakt mladý, tak bohužel rodiče a on až bude výdělečně činný po škole.
můj kamarád měl dítě v čerstvě 21 a postarat se snažil sám.
U soudu jste byli že? Tam to pojali jak? Kolik a kdo má platit?
@j.a.n.i1 píše:
A co taky jiného, když je dost dospělý na to, aby si pořídil dítě, tak by měl být taky dost dospělý na to, aby se podílel na jeho živení.
Já právě nevím jak je to u těch „dětí“ nad 18 když ještě studují a bydlí u rodičů a oni na ně berou nějaké příspěvky. Mně třeba když jsem po 18 roce žádala o zvýšení, tak se mě u soudu ptali jestli nemám dítě. Přišlo mi to vtipné, byla jsem v polovině SŠ.
@andelka83 To já taky nevím, ale beru to tak, že on bydlí doma, rodiče ho živí, takže i pokud na něj něco berou, tak to berou oni na jeho náklady a když si on pořídil dítě, tak by se měl o jeho výživu zasnažit on osobně. A pokud se mu to nelíbí, tak mu klidně budu platit výživné a ať chlapec ukáže, jak se zvládne postarat komplet o zbytek jen s tím výživným.
@j.a.n.i1 no jako vymňoukli to docela dobře. Mladých rodičů znám víc, ale tam vždycky aspoň jeden už je samostatný a o děti se starají společně, ne každý u rodičů a platit není z čeho.
@andelka83 píše:
@j.a.n.i1 no jako vymňoukli to docela dobře. Mladých rodičů znám víc, ale tam vždycky aspoň jeden už je samostatný a o děti se starají společně, ne každý u rodičů a platit není z čeho.
oni berou na něho 15 000kč a on má pro sebe brát 7000kč a ještě mimo toho jeho matka na něho bere zvlášt 8000kč
@1993 co to všechno prosím tě berou? A na tvoje malé má platit kolik? U soudu se to muselo řešit ty vaše příjmové poměry.