Střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5508
22.11.14 12:50
@Tamtama píše:
@canaglia a co kdyz otec tohle odmitne a vyzaduje pouze tyden x tyden? I kdyz chodi do prace kazdy treti den na 24 hodin..

Vše se dá dohodnout. A je lepší se dohodnout, protože soudům je zájem dítěte úplně ukradený, o časových možnostech rodičů nemluvě. Já měl péči o děti sladěnou s prací, a soud to bez jakéhokoliv důvodu (ani matka to tak nechtěla) přeházel tak, že mi děti nacpal do doby, kdy jsem musel pracovat, a matce dal děti do péče, když já měl volno. Prostě je třeba se pokusit utéct těm soudním kreaturám z lopaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
22.11.14 12:52

@j.a.n.i1 Jj, soudy většinou neuvažují, zpravidla se dává střídavka po týdnu, tak šup tam s ní, rodiče starejte se. Že by hledali optimální řešení, to po nich nikdo nemůže chtít, oni nejsou placeni za spravedlnost, ale za rozhodnutí. I blbé a svévolné. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
22.11.14 20:24
@patlamatlaxy píše:
je dokázáno, že střídavka je daleko lepší pro dítě než výchova jednoho rodiče, dva rodiče zkrátka musí být a hodně dětí uvedlo, že jim nějaké cestování nevadí, manžel si může zajistit v práci určité výjimky, soused to tak má, i když má střídavku jen na 5 dní

Nesmysl to brat takhle pausalne, kazde dite je jine, moje mala sestrenice mela stridavou peci a nakonec skoncila v peci psycholozky, nastesti jeji rodice se rozesli v klidu a mala se i pres rozhodnuti soudu vratila jen k mamince a tata si ji bere na vikend nebo na vylety apod. Ted je mala spokojena. Stridavka je momentalne velmi „modni“ zalezitost a beda soudu, ktery ji neurci. Ja rozhodne nejsem pro potlacovani prav otcu, ale nektere pripady mi spise nahaneji hruzu, kdyz jsem se i tady zeptala rozvedenych muzu, kolik z nich, kteri vedou valky o deti se aspon jednou zajimalo o to, co by chtelo to dite samo (myslim dite schopne uvazovat v souvislostech a mluvit) nikdy mi nikdy neodpovedel. Casto mame mylny pocit, ze to vime nejlip, jsme prece dospelaci a nebo to nechame na treti osobe (ano, jsou pripady, kdy je to nutne), a ta rozhodne o diteti, o kterem vlastne nic moc nevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
22.11.14 21:12
@Janha píše:
Nesmysl to brat takhle pausalne, kazde dite je jine, moje mala sestrenice mela stridavou peci a nakonec skoncila v peci psycholozky, nastesti jeji rodice se rozesli v klidu a mala se i pres rozhodnuti soudu vratila jen k mamince a tata si ji bere na vikend nebo na vylety apod. Ted je mala spokojena. Stridavka je momentalne velmi „modni“ zalezitost a beda soudu, ktery ji neurci. Ja rozhodne nejsem pro potlacovani prav otcu, ale nektere pripady mi spise nahaneji hruzu, kdyz jsem se i tady zeptala rozvedenych muzu, kolik z nich, kteri vedou valky o deti se aspon jednou zajimalo o to, co by chtelo to dite samo (myslim dite schopne uvazovat v souvislostech a mluvit) nikdy mi nikdy neodpovedel. Casto mame mylny pocit, ze to vime nejlip, jsme prece dospelaci a nebo to nechame na treti osobe (ano, jsou pripady, kdy je to nutne), a ta rozhodne o diteti, o kterem vlastne nic moc nevi.

Otázka je, proč skončila v péči psycholožky. S tím právní úprava totiž nemá ale vůbec nic co dělat. Na to může mít vliv jen špatně nastavený podíl a rytmus střídavé péče nebo konflikt rodičů nebo jejich působení na dítě. Nikdy, skutečně nikdy za problémy dítěte nemůže střídavá péče. Dítěti je totiž z principu úplně volné, jestli je to právní formou střídavé péče nebo svěřením do péče jednoho a stykem s druhým. To skutečně není záležitost dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
22.11.14 21:27

Na nejake rozumne vyroku soudu bych v pripade stridavky nespolehala…totez mi rekla pani na OSPOD, kdyz jsem to s ni resila…neb jsme aktualne v situaci, ze kluci jsou svereni do moji pece, ale realne od rijna praktikujeme stridavku- od nedele do nedele s tim, ze obcas se vyskytne „neco“, takze se situace operativne meni…kluci spokojeni, travi cas se mnou i se svym otcem, ja obcas silim (neb jsou chvile, kdy je domluva ponekud tezsi), ale hlavni pro me jsou spokojene deti…a takhle je to nejrozumnejis, neb vikend co 14 dni byl pro nas hrozne omezujici- pro oba…at uz co se tyce akci, vyletu nebo jen bezneho zivota…kluci maji moznost zazit fungovani ve dvou rodinach, jasne, ty pozadavky na ne (at uz na skolni vysledky nebo treba na pomoc v domacnosti ) se proste lisi, ale i o te rozmanitosti to je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
22.11.14 21:40
@canaglia píše:
Otázka je, proč skončila v péči psycholožky. S tím právní úprava totiž nemá ale vůbec nic co dělat. Na to může mít vliv jen špatně nastavený podíl a rytmus střídavé péče nebo konflikt rodičů nebo jejich působení na dítě. Nikdy, skutečně nikdy za problémy dítěte nemůže střídavá péče. Dítěti je totiž z principu úplně volné, jestli je to právní formou střídavé péče nebo svěřením do péče jednoho a stykem s druhým. To skutečně není záležitost dítěte.

Tak to se tedy dost pletes, ze je to diteti volne. Taky militantni bojovnik? Ja tu nebudu zbytecne rozepisovat, proc se tak delo, protoze uz z tveho jedine prispevku je jasne, ze i kdybych napsala tisic duvodu, vsechy budou smeteny ze stolu. Jednoduse ji to usporadani nevyhovovalo, po tom co najeli na stridavku se zhorsila ve skole, spatne spala, kdyz se mela „zase stehovat“ bolelo ji brisko… Jeji rodice se jako jedni z mala rozvedli v klidu a nakonec se dohodli i na peci, ktera te male treperende nejvic vyhovuje. To je nejdulezitejsi, at uz si o tom ty zcela nezasveceny do problemu myslis cokoli.
PS: Moji rodice se tez rozvedli a i kdyz se hadali jako kone, respektovali moje rozhodnuti zustat s mamou, protoze se me proste zeptali a ja jim na tu otazku dala jasnou odpoved. Osobne bych stridavku taky nenesla moc dobre, ale ty urcite vis, ze by mi to bylo volny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
22.11.14 22:03

@Janha Pleteš právní úpravu s rozdělením a rozvržením péče. Běžný omyl.
Schválně - jaký je rozdíl mezi střídavou péčí, kdy otec pečuje každý druhý víkend a stará se o dítě v každém týdnu v pondělí, v úterý a ve čtvrtek od konce školy do večera, a svěřením do péče matky, kdy má otec právo styku každý druhý víkend a pak v každém týdnu v pondělí, v úterý a ve čtvrtek od konce školy do večera? V čem myslíš, že dítě pozná rozdíl mezi svěřením do péče a střídavou péčí ve stejném rozsahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.2.15 18:16

Ahojíky zdravím všechny, chtěla bych se zeptat jestli nevíte, zda není nějaká časová lhůta pro znovu podání návrhu o střídavou péči. Přítel před rokem a čtvrt podal návrh na střídavou péči na syna, ale neuspěl (bydlí jen 10km od synka)… ale stejně je jeho syn u nás dá se říct tak 5dní v týdnu, protože v našem městě chodí do školy, do kroužků… A mamince to evidentně vůbec nevadí, hlavně že platíme alimenty. Nevíte jestli se to může podat znova už po této době a jaká je úspěšnost pro přiklepnutí střídavky, teď co se říká že od nového roku dávají střídavku přednostně? Díky moc za každou odpověď. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
11.2.15 18:21
@LitLovo píše:
Ahojíky zdravím všechny, chtěla bych se zeptat jestli nevíte, zda není nějaká časová lhůta pro znovu podání návrhu o střídavou péči. Přítel před rokem a čtvrt podal návrh na střídavou péči na syna, ale neuspěl (bydlí jen 10km od synka)… ale stejně je jeho syn u nás dá se říct tak 5dní v týdnu, protože v našem městě chodí do školy, do kroužků… A mamince to evidentně vůbec nevadí, hlavně že platíme alimenty. Nevíte jestli se to může podat znova už po této době a jaká je úspěšnost pro přiklepnutí střídavky, teď co se říká že od nového roku dávají střídavku přednostně? Díky moc za každou odpověď. :srdce:

Záleží jestli od poslední úpravy došlo k nějaké podstatné změně. Došlo? Neřekla bych, že by dávali střídavku přednostně, dává se častěji než dřív, ale moc nerozumím tomu, co by mělo být „přednostně“. A je to pro vás tak důležité mít ho ve střídavce? Když u vás ten čas stejně tráví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.2.15 18:22

@LitLovo S tou střídavkou je to tak, že soud řekl, že by měla být prvním řešením. Zatím žádná čísla asi nebudou, ale určitě to zkuste - je nesmysl, aby přítel na syna platil alíky, pokud se o něj zpola staráte. Pokud by se soud ptal, proč to chcete, tak bych argumentovala tím, že malý je stejně furt u vás a že jste slyšeli o tom rozhodnutí soudu, tak byste to rádi převedli do praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.2.15 18:55

Keyllah: Nám nejde o to to mít přiklepnutý :? ale příjde nám nespravedlivý, že otec na dítě platí takové peníze a stejně je více času u nás… a maminka si užívá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.2.15 19:02

Slečna Ferka: Už při prvním stání jsme tím argumentovali ale paní soudkyně byla vyloženě zasedlá na chlapy.. i se to o ní dost říká.. tam nebyla žádná šance na vyslovení vlastního názoru :-( tak teď budeme doufat že chytneme někoho jiného a že nám tu střídavou péči dají. V ničem nejsou překážky, své zázemí tady syn má, školu - 10 minut chůze, rodinu /tety, babičku…/…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
11.2.15 19:06
@LitLovo píše:
Slečna Ferka: Už při prvním stání jsme tím argumentovali ale paní soudkyně byla vyloženě zasedlá na chlapy.. i se to o ní dost říká.. tam nebyla žádná šance na vyslovení vlastního názoru :-( tak teď budeme doufat že chytneme někoho jiného a že nám tu střídavou péči dají. V ničem nejsou překážky, své zázemí tady syn má, školu - 10 minut chůze, rodinu /tety, babičku…/…

Budete mít zase tu stejnou. Má vaše číslo jednací a vždy jí to přijde na stůl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
11.2.15 19:07
@LitLovo píše:
Keyllah: Nám nejde o to to mít přiklepnutý :? ale příjde nám nespravedlivý, že otec na dítě platí takové peníze a stejně je více času u nás… a maminka si užívá…

Takže jenom kvůli penězům? Chápu že je to nespravedlivé, ale pokud malého stejně vídáte a jde jen o ty peníze, tak bych to zvážila…a jak se k tomu staví chlapcova matka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
11.2.15 19:33

Ale střídavá péče a placení alimentů jsou dvě různé věci, byť spolu souvisí..

@LitLovo píše:
Keyllah: Nám nejde o to to mít přiklepnutý :? ale příjde nám nespravedlivý, že otec na dítě platí takové peníze a stejně je více času u nás… a maminka si užívá…

@LitLovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna