Střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
21.11.14 13:32

Pokud střídavou péči chce dítě není kojené nebo tak něco, šanci určitě má. Střídavá péče by totiž měla být prioritní.

http://www.tyden.cz/…_309191.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.14 13:35

@bambooska to vam moc zavidim ze jste se tak domluvili :palec: dcera je jeste mala a ja budu jeste 1.5 roku na rodicaku :dance: pak do prace budu muset
mne se stridava pece moc nelibi obecne, prijde mne to hrozne pendlovani a neustaly neklid
a prekvapila jsi mne teda tim ze nemusi mit vlastni prostor

• Citovat
  • Upravit
17306

V podstatě ty ženské odmítající střídavou péči chápu, jsou zvyklé být pořád s dítětem a najednou je týden pryč a ony nemají šanci to nějak řídit a kontrolovat. Ale je to jen přechodný stav, to se samo upraví časem. Taky si myslím, že ženy střídavku odmítají, protože už nemají rodičovskou a žádné nebo jen minimální alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@Anonymní píše:
Ozivuji diskuzi - jake jsou ted nove informace o stridave peci. chci se rozvest s manzelem, dceri je 17m. bydlime v mem byte a jeho tady rozhodne nechci. on o dceru zatim pri komunikaci zajem jevi a stridavou peci by narozdil ode mne chtel. svuj byt nema, musel by si neco pronajmout - znamena to ze tam musi mit popripade i zarizeny detsky pokojik? chodi todle nekdo kontrolovat? navic chodi od po - pa do prace. jak velkou ma sanci malou dostat na tyden a tyden :|

dětský pokojík mít nemusí, dítě musí mít kde spát, kde dát hračky atd. Jinak práce po a pa taky není rozhodující, pokud zajistí péči o dítě. Ale v čr se dává střídavka vesměs až kolem 3.roku. I když existují výjimky :think: šanci určitě má.

Příspěvek upraven 21.11.14 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.14 13:37

Jedná se ale o dítě kdy je matka předpokládám na 3nebo4lete variantě příspěvku doma a stará se o dítě, píše, že otec v týdnu pracuje… Takže jak to pak je? Otec a matka se po týdnu střídají doma? Chtěla bych vidět jak matka sežene práci jen na ob týden, a nebo zruší příspěvek a půjde na plný do práce a ten co bude pracovat ten rodič dá ve svém týdnu dítě do jeslí? Nebo jak, nechápu…

Ano, u skolkového dítěte je to jednodušší, oba rodiče jsou pracující a dítě přes den ve školce… Ale co u takhle malého dítěte které je zvyklé byt s matkou přes den doma?

• Citovat
  • Upravit
72725
21.11.14 13:40
@Anonymní píše:
Jedná se ale o dítě kdy je matka předpokládám na 3nebo4lete variantě příspěvku doma a stará se o dítě, píše, že otec v týdnu pracuje… Takže jak to pak je? Otec a matka se po týdnu střídají doma? Chtěla bych vidět jak matka sežene práci jen na ob týden, a nebo zruší příspěvek a půjde na plný do práce a ten co bude pracovat ten rodič dá ve svém týdnu dítě do jeslí? Nebo jak, nechápu…Ano, u skolkového dítěte je to jednodušší, oba rodiče jsou pracující a dítě přes den ve školce… Ale co u takhle malého dítěte které je zvyklé byt s matkou přes den doma?

může mít hlídání, to není problém :nevim: péči o něj v prac. době může zajistit kdokoliv, důležité je, že o něj bude postarané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.14 13:40

@patlamatlaxy na socialce jsem se byla vyptavat tak pred 2 mesici a rikali ze kdyz je dcera takhle malicka ze by to asi neslo, ale furt je tam to asi a navic se to stale meni tak jsem se chtela zeptat estli nekdo nevi neco noveho…
co takhle se na to podívat z jiného úhlu: jaký dopad má výchova jednoho rodiče a jaké výchova oběma rodiči - to jsi napsala dobre, nad tim premyslim mocmocmoc. vim ze kdyby tu nebyla dcera uz by jsme spolu nebyli, ale zas na druhou stranu jak moc je dobre/zle pro dite vyristat v prostredi neustale stresu???
a ocenit snahu - proc, to je snad normalni, on detatko take moc chtel. rozhodne ho nechci o dceru pripravit, jen se mne nelibi ta stridava pece vzhledem k tomu stridani prostredi :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.14 13:47
@martina.se píše:
může mít hlídání, to není problém :nevim: péči o něj v prac. době může zajistit kdokoliv, důležité je, že o něj bude postarané.

no to snad neeee, proc by mela maminku nahrazovat nejaka babicka nebo teta, kdyz ma mamka na to volno???

• Citovat
  • Upravit
2515
21.11.14 13:49

Jenže děti si zvyknou mnohem rychleji než dospělí. dospělý člověk si neumí představit střídat se týden u někoho jiného. My si syna střídáme od 3 let. Bere to jako běžnou věc. A protože to tak má relativně od mala, tak je úplně v pohodě. Všude se chválí jak má dva domečky, dvě kola, dvoje vánoce. oba jej milujeme, a on to ví. neustále mu to dáváme najevo. Maximálně se mu věnujeme když je „náš týden“.. nikdy jsme mu nedali najevo-teď mám svůj koníček, ty mi ho svou přítomnstí narušuješ. Chodí do jedné školky, bude chodit do jedné školy- vybere si sám, my s bývakým se budeme přizpůsobovat. Neděláme si nachvály, umíme se domluvit, když si syna předáváme, vždy i mezi sebou prohodíme pár slov, aby viděl, že se máme tak nějak normálně lidsky rádi, jen spolu nemůžeme bydlet. Když je synovi smutno, zavolá mi, nebo jemu, sejdem se klidně na písku… žádný stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.14 13:49
@Anonymní píše:
no to snad neeee, proc by mela maminku nahrazovat nejaka babicka nebo teta, kdyz ma mamka na to volno???

ale to je fuk.. prostě by byla zajištěna péče o dítě. Až půjde máma do práce, tak dítě taky bude ve školce. Takže je to celkem šumno.. prostě zajistit péči - jesle, školka, chůva, rodina atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
21.11.14 13:51
@Anonymní píše:

no, s tím jsem chvíli problém měla..na ospodu mi bylo řečeno, že v jeho týdnu mi do toho nic není. Hlídat ho může kdokoli. Taky by se mi nelíbilo, kdybych syna dala na hlídání „nové babičce“ a bývalý vyvýděl, že má volno a můžu ho dát přeci k němu. O tom, kdo v mém týdnu hlídá dítě rozhoduji já, stejně tak je to u něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.14 13:51
@bambooska píše:
Jenže děti si zvyknou mnohem rychleji než dospělí. dospělý člověk si neumí představit střídat se týden u někoho jiného. My si syna střídáme od 3 let. Bere to jako běžnou věc. A protože to tak má relativně od mala, tak je úplně v pohodě. Všude se chválí jak má dva domečky, dvě kola, dvoje vánoce. oba jej milujeme, a on to ví. neustále mu to dáváme najevo. Maximálně se mu věnujeme když je „náš týden“.. nikdy jsme mu nedali najevo-teď mám svůj koníček, ty mi ho svou přítomnstí narušuješ. Chodí do jedné školky, bude chodit do jedné školy- vybere si sám, my s bývakým se budeme přizpůsobovat. Neděláme si nachvály, umíme se domluvit, když si syna předáváme, vždy i mezi sebou prohodíme pár slov, aby viděl, že se máme tak nějak normálně lidsky rádi, jen spolu nemůžeme bydlet. Když je synovi smutno, zavolá mi, nebo jemu, sejdem se klidně na písku… žádný stres.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.14 13:52
@martina.se píše:
ale to je fuk.. prostě by byla zajištěna péče o dítě. Až půjde máma do práce, tak dítě taky bude ve školce. Takže je to celkem šumno.. prostě zajistit péči - jesle, školka, chůva, rodina atd..
:zed: :zed: :zed: to je na hovenko :oops:
  • Citovat
  • Upravit
17306
21.11.14 13:55

@bambooska Taky si myslím, že děti si na dva domovy rychle zvyknou, nehledají ve všem problémy jako dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.14 13:57
@Anonymní píše: :zed: :zed: :zed: to je na hovenko :oops:

to je realita… však dítko nemusí být přilepené jen na mámě :think: pokud není kojené, tak to zvládne. On je to problém spíš pro nás, jakožto pro mámy, máme pocit, že bez nás to nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna