Střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
17.6.14 11:15

@zoidberg musíš uznat že část můžu kteří teď vykřikují jak jsou o kradeni o své děti když je má v péči jejich matka, o ně skutečný zájem nemá a nemá zájem se na péči výrazněji podílet, pouze se jim líbí být v pozici toho chudáka, kterému někdo ublížil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.6.14 11:37
@zoidberg píše:
Další militantní matka, která si myslí, že když se chce muž podílet na péči o děti, musí být egoistický blb…

já bych to brala podle péče, kterou kdo dětem věnoval za života v rodině. starala se víceméně matka a otec maximálně tak s dětmi o víkendu vyrazil na výlet? potom svěření do péče matky s víkendy u otce není pro otce nic poškozujícího a i děti budou mít nadále takovou péči obou rodičů, na jakou jsou zvyklé. staral se otec pravidelně, věnoval se dětem i v týdnu, chodil s nimi k lékaři, na školní besídky, na hřiště? pak by asi střídavá péče nebyla od věci, pokud se rodiče dokáží dohodnout. staral se o děti víceméně otec sám, protože matka víc času trávila v práci? pak ať jdou do péče otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
17.6.14 11:41
@sagina píše:
já bych to brala podle péče, kterou kdo dětem věnoval za života v rodině. starala se víceméně matka a otec maximálně tak s dětmi o víkendu vyrazil na výlet? potom svěření do péče matky s víkendy u otce není pro otce nic poškozujícího a i děti budou mít nadále takovou péči obou rodičů, na jakou jsou zvyklé. staral se otec pravidelně, věnoval se dětem i v týdnu, chodil s nimi k lékaři, na školní besídky, na hřiště? pak by asi střídavá péče nebyla od věci, pokud se rodiče dokáží dohodnout. staral se o děti víceméně otec sám, protože matka víc času trávila v práci? pak ať jdou do péče otce.

To zní velice rozumně…až nezvyklé na emiminu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
17.6.14 11:48

@sagina :potlesk: :potlesk: :potlesk: super pristup, vidim to stejne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.6.14 11:50
@zoidberg píše:
To zní velice rozumně…až nezvyklé na emiminu :)

až tedy na to, že mně se střídavá péče jako taková nelíbí, a když ji exmanžel chtěl, tak jsem mu jasně řekla, že s ní nesouhlasím. ale nabídla jsem mu děti do jeho péče (už byly starší, nejmladší se chystal do první třídy, takže žádná mimina). to zas nechtěl on :nevim: tak mám děti v péči já.

edit: děti mám v péči já a styk s otcem není určený, domlouvá si ho sám přímo s dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
17.6.14 11:57

@sagina tak, dokážu si představit, že dětská lékařka si snad bude pamatovat, kdo k ní s dítětem dochází… Ale jak budu žádat svědky, že s dítětem chodím na hřiště já - docela šílená představa :roll: Nehledě na to, že bývalý si sežene svoje svědky… Jak dokážu, že dítě v životě nepřebalil, nevykoupal, když s námi nikdo jiný v domácnosti nežije? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SiriusGG
17.6.14 12:31
@sagina píše:
já bych to brala podle péče, kterou kdo dětem věnoval za života v rodině. starala se víceméně matka a otec maximálně tak s dětmi o víkendu vyrazil na výlet? potom svěření do péče matky s víkendy u otce není pro otce nic poškozujícího a i děti budou mít nadále takovou péči obou rodičů, na jakou jsou zvyklé. staral se otec pravidelně, věnoval se dětem i v týdnu, chodil s nimi k lékaři, na školní besídky, na hřiště? pak by asi střídavá péče nebyla od věci, pokud se rodiče dokáží dohodnout. staral se o děti víceméně otec sám, protože matka víc času trávila v práci? pak ať jdou do péče otce.

Ti je přeci nesmysl. Jestliže mamka byla na rodičovské dovolené, tak je jasné že by tohle vyhrála. Těžko může chlap, který živý rodinu, věnovat stejně času a péče dítěti jako žena na rodičovské.

• Citovat
  • Upravit
8151
17.6.14 12:31
@AjkaZ píše:
@sagina tak, dokážu si představit, že dětská lékařka si snad bude pamatovat, kdo k ní s dítětem dochází… Ale jak budu žádat svědky, že s dítětem chodím na hřiště já - docela šílená představa :roll: Nehledě na to, že bývalý si sežene svoje svědky… Jak dokážu, že dítě v životě nepřebalil, nevykoupal, když s námi nikdo jiný v domácnosti nežije? :nevim:

no já když jsem se rozváděla tak se synem 50% času trávila babička a 50% času já, takže bysme ho ve střídavý péči asi musely mít my dvě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
17.6.14 12:33
@sagina píše:

Je to pěkné a logické a kdyby to takto šlo, to by byla paráda hlavně pro ty děti, ale je to pěkná utopie. Který otec přizná, že se o dítě zajímal v podstatě jen jeden den o víkendu??? Další by se muselo zkoumat, proč se věnoval dítěti jen víkend??? Protože na něj neměl čas z důvodů zaměstnání aby utáhl rodinu??? Škoda, že by se to nedalo použít i v praxi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.6.14 12:50
@SiriusGG píše:
Ti je přeci nesmysl. Jestliže mamka byla na rodičovské dovolené, tak je jasné že by tohle vyhrála. Těžko může chlap, který živý rodinu, věnovat stejně času a péče dítěti jako žena na rodičovské.

ale tak to už je věc mezi otcem a matkou, jaký si dohodnou model péče o děti. na rodičovskou dovolenou může jít otec stejně jako matka (konečně, dneska už má nárok i na peněžitou pomoc v mateřství, to dřív mohli jenom vdovci a podobně, když se matka z objektivních důvodů nemohla o dítě starat). pokud se rodiče dohodli, že pro dítě je lepší klasický model - matka pečovatelka a otec živitel, tak proč by to najednou po rozvodu mělo být špatně?

konečně, znám spoustu žen, které na rodičovské dovolené pracují. nevidím důvod, proč by tedy otcové taky nemohli při práci pečovat o dítě (ostatně, jednoho takového znám taky, co s narozením dítěte měnil práci tak, aby se mohl dítěti věnovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
17.6.14 12:58

Já nechápu jednu věc - pokud teda otec nemá na dítě čas z důvodu práce, OK. Proč ale potom nutně usiluje o střídavku nebo svoji péči. To jako po rozvodu ten čas mít bude? Tak proč to nešlo před rozvodem? Pokud byl v manželství víkendový otec, protože živil rodinu, tak proč to nemůže takto fungovat po rozvodu?

• Citovat
  • Upravit
11037
17.6.14 13:07
@zoidberg píše:
Nechci rýpat, jen mě to zajímá, kdyby vám náhodou tu střídavku odklepli, proč by řešili jen pracovní dobu otce? Taky bys musela jít makat, ne? Rodičovská by ti asi skončila, nebo jak to chodí?
V případě střídavky u malých dětí má někdo vůbec nárok na rodičovák?

Bylo mi řečeno úřednicí, že v případě střídavé péče se rodičák vyplácí každé čtvrtletí jednomu rodiči, tj třeba 1.čtvrtletí(leden-březen)matce,2.čtvrtletí otci, pak zase matce..atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9336
17.6.14 13:19

@bejbyn :mrgreen: To bych teda chtěla vidět práci, ve které by dovolili kvartální střídavý úvazek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
17.6.14 13:22
@Takyjedna píše:
@bejbyn :mrgreen: To bych teda chtěla vidět práci, ve které by dovolili kvartální střídavý úvazek :mrgreen:

Však vyplácení rodičovského příspěvku není vázáno na práci, ne? Sleduje se jenom doházka dítěte mladšího 2 let do nějakého hlídacího zařízení, jinak můžou normálně pracovat.

• Citovat
  • Upravit
8151
17.6.14 13:23
@Takyjedna píše:
@bejbyn :mrgreen: To bych teda chtěla vidět práci, ve které by dovolili kvartální střídavý úvazek :mrgreen:

no co kvartální ale jak by to třeba bylo v mém případě když do práce nechodím z důvodu nemoci dítěte a pobírám na něj PNP? Od 1. do 15. bych byla doma s dítětem a otec chodil do práce a od 15. do posledního bych nastoupila do práce já, otec by zůstal doma :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna