Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@elis_an3
Taky jsem ráda, že mám rozvod dávno za sebou a nemusím to řešit, nelíbí se mi to vůbec. Ale to bude tím, že tatínek nebyl nic moc, dovedu zase pochopit, že pokud je to milující otec, že se chce podílet na výchově dítěte více. Otázka je, jestli je to opravdu v zájmu dítěte, když soud neuznává ani větší vzdálenost rodičů od sebe. Dost dobře si to nedovedu představit, aby se dítě muselo třeba co 14 dnů harcovat přes půl republiky, to mi tedy vhodné nepřijde vůbec. ![]()
@superandrysek klid, braní AD není důvodem k tomu, abys měla problémy s péčí o dítě.. Co se týče střídavky, dává se spíš od těch 3 let, ovšem existují vyjímky. Problém je teď nově nález ústavního soudu, kdy řekli, že střídavku má soud nařídit, i když s tím rodiče nesouhlasí
Jinak drž se ![]()
@BAZÁREK ANGIE tak ja to vidim na nevlastni, co k nam chodi, nez sel do skoly prakticky byla stridava a to bydlime ve stejnem meste a byl dost zmateny, byl tu sice rad, ale u nas styskal po mamince, u ni zase po tatinkovi, ted bych si to nedovedla predstavit vubec…uz kdyz sem jde pres tyden vecne se necha nejaka ucebnice doma atd…
@martina.se
To zas musel vymyslet nějaký chytrák, bité na tom budou zase jen ty děti
.
@martina.se??? I kdyz nesouhlasi? Tak to je super, narazim si chlapa ze ltereho se vyklube naprosty sobec, hajzl a dite ho nebude zsjimat a mam ho k nemu s klidnym srdcem posilat? To jsou fakt mamlasi tohlencto
@BAZÁREK ANGIE píše:
@martina.se
To zas musel vymyslet nějaký chytrák, bité na tom budou zase jen ty děti.
bohužel. Nález ústavního soudu - bránili se tam někteří, že i když mají podmínky, nemůžou o dítě pečovat. A oni jasně řekli, že má být nově prioritně nařizovaná střídavá péče
taky mi přijde, že se k děckám chovají jako k balíkům..
@elis_an3 píše: @martina.se??? I kdyz nesouhlasi? Tak to je super, narazim si chlapa ze ltereho se vyklube naprosty sobec, hajzl a dite ho nebude zsjimat a mam ho k nemu s klidnym srdcem posilat? To jsou fakt mamlasi tohlencto
bohužel je to tak.. údajně je to prý ideální pro dítě. Jaksi je nenapadlo, že ve spoustě případů se rodiče sobě touto péčí mstí a odnáší to ty děti ![]()
Na jednu stranu si myslím, že střídavka, když se rodiče nedohodnou (a ono stačí na bydlení, když jsou dál od sebe; pokud má dítě mít dvě školy atd., podle mě to ani pořádně nemůže fungovat, když už nejsou osnovy), je zlo a dítěti to vís uškodí než pomůže.
Na druhou stranu, když tady čtu některé diskuse, kde holky mají pocit, že si s dítětem můžou dělat, co chtějí (odjet na měsíc dva, na druhý konec republiky, do ciziny, nedávat dítě otci, protože „ho bere ke svojí matce a ta ho kazí“ atd.), tak se nedivím, že k tomu soudy sahají… jo, je to ode zdi ke zdi, a pokud rodiče nemají rozum, stejně to nebude k ničemu dobré.
Ale je fakt, že dítě JE stejně tak chlapa jako ženské. A když je chlap hroznej (co se z něj „vyklube“, může bejt blbý, ale holt je to chlap, kterýho dítěti za otce vybrala jeho máma), tak i tak je to jeho dítě.
TAk mě se ta střídavka taky všeobecně moc nezdá
. Já za sebe můžu říct, že kdyby mě po týdnu předávali, tak se rozčílím a radši někam uteču, aby mi už dali pokoj.
Nejlepší by byla taková ta střídavka, kde se střídají rodiče a dítě zůstává doma, i když, v mnoha případech nerealizovatelné
. Ale zase v tomto konkrétním případě by jakákoliv střídavka zase nebyla od věci
. Ale stejně si myslím, že místo střídavky a rozvodu bych zakladatelce doporučila nějakého pořádného psychologa, aby jí pomohl se v sobě vyznat. Je mi líto, že se to od minule takhle podělalo. ![]()
Je otec a otec, v případě že zájem má, budiž nařízena střídavá péče za jistých okolností. Ale pokud zájem nemá, tak nařizovat ji z moci úřední je holý nesmysl
.
@superandrysek drz se. A premyslej o tom jak moc jsou jeho vyhruzky realne? Ma zazemi treba i dalsich lidi? Kdo by mu s peci pomohl? Jak bude chodit do prace apod? Vetsinou tohle byvaji jen vyhruzky a velka sance jak ti ublizovat. AD bych se nebala, resis svoji situaci ![]()
Ahoj, budu strucna, ad nejsou duvodem k nesvereni ditete. Ex mi vyhrozoval, ze mi ji sebere uplne a odejdu bez ni, po vychladnuti si to rozmyslel a i do budoucna bude nejspis vikendovy a prazdninovy tata a snad se budem schopni domluvit i dal. Mozna ho to prejde a i soudce bude normalni. Osobne si myslim, ze je na stridavku jeste mala, takze pokud si ses rozvodem jista a nechces na stridavku pristoupit, zacni konat, cim bude starsi, tim pravdepodobnost stridavky stoupa.
@quinny o to se snazim a hlavne myslim na dceru, ta stridavka je fakt hrozny nesmysl
jako chapu ze dite je matky i otce, ale neustale pendlovat je myslim sileny
on zazemi zatim nema, bydlime v byte ktery je nas, ale koupila jsem ho jeste pred svatbou a je psany na me. on tu ma jen trvale bydliste a je nahlaseny kuli poplatkum. jinak do prace chodi od po - pa cca od 6:30 - 16:00 a pomoci by mu mohla urcite jeho matka, ktera pracuje jen na castecny uvazek cca 3 hod denne
ja mam z toho vseho hrozny strach
chapu ze ted kope kolem sebe, ale zas ho trochu znam a vim ze magor na to me udelat ze zivota peklo naturu ma ![]()
@Janha dekuji take, je me jasne ze malou bude muset obcas mit u sebe ale na stridavku pristupovat nechci. koukam ze mate podobne stare decko, jak to sama zvladas?
@superandrysek píše:
@quinny o to se snazim a hlavne myslim na dceru, ta stridavka je fakt hrozny nesmysljako chapu ze dite je matky i otce, ale neustale pendlovat je myslim sileny
on zazemi zatim nema, bydlime v byte ktery je nas, ale koupila jsem ho jeste pred svatbou a je psany na me. on tu ma jen trvale bydliste a je nahlaseny kuli poplatkum. jinak do prace chodi od po - pa cca od 6:30 - 16:00 a pomoci by mu mohla urcite jeho matka, ktera pracuje jen na castecny uvazek cca 3 hod denne
ja mam z toho vseho hrozny strach
chapu ze ted kope kolem sebe, ale zas ho trochu znam a vim ze magor na to me udelat ze zivota peklo naturu ma
bývalý taky chtěl střídavku (je pravda, že před 2 roky - to byl dcerce rok) a říkal, že zatím co bude v práci, o malou se bude starat jeho matka - a soudkyně mu na to řekla, že pokud chce střídavku, musí se o dítě starat on a ne jeho matka
jinak ze střídavky mám vítr pořád…Dcerce jsou už tři roky…tak se toho hrozně bojim…no ale uklidňuje mě trošku, že on dělá na 3 směny…