Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@superandrysek delat peklicko je jedna vec a starat se o dite druha. Pokud doted extra peci nemel nebude to mit tak lehky jak si asi zatim mysli ![]()
@Elenloth jj, na to jsem si taky vzpomněla. Škoda ničit rodinu, kvůli poblázněným hormonům…
. Ale zase chápu, že když někomu tzv. „přeskočí“, že je těžké hledat vinu u sebe.
@Takyjedna píše:
@Elenloth jj, na to jsem si taky vzpomněla. Škoda ničit rodinu, kvůli poblázněným hormonům…. Ale zase chápu, že když někomu tzv. „přeskočí“, že je těžké hledat vinu u sebe.
Já taky… zničí zbytečně rodinu a ještě mu nechce dovolit střídavou péči… hm, super, kdy si ženské uvědomí, že dítě není jejich výhradní majetek?
![]()
@radkka Pevně doufám, že aspoň vyfasujou nějakého rozumného soudce, když už nic jiného. Nejsem pro nějaké plošné zavádění, kde se nehledí na to, jak to členům rodiny vyhovuje, jak jsou ochotni se starat, ale zrovna v tomhle případě by střídavka sedla jak pr… na hrnec. Maminka by si odpočinula od dítěte, zjistila by, že existuje i něco jiného, než ona a dítě a tatínek by se v klidu a bez buzerace věnoval své dceři.
A holky jak to funguje když od sebe po rozvodu bydlí rodiče třeba 100km? přece dítě nemůže měnit po 14dnech školu ne? to je nemožné když každá škola má jiné osnovy.
@hiki123 ale může…proč by nemohlo…
někde jsem četla, že školy by na takovou situaci měly být připravený…v reálu si to moc představit neumím…ale vím, že to jde
@superandrysek píše:
@Janha dekuji take, je me jasne ze malou bude muset obcas mit u sebe ale na stridavku pristupovat nechci. koukam ze mate podobne stare decko, jak to sama zvladas?
Ja nevim, jak to bylo a je u vas, ale ex mel asi 3 tydny po porodu euforii a staral se a pak ho to zase rychle preslo a jel si zase po svym, lital s kamaradama po vyletech a hospodach, takze jsem se stejne o malou potazmo i psa starala sama, on se vracel pozde, kdyz uz mala spala a kdyz uz se vratil driv akorat delal dusno a porad me za neco peroval. Takze mne se po odchodu ulevilo, jde to, ono ti ani nic jinyho nezbyva
jen uz jsem delsi dobu sama a obcas bych brala nejakou vypomoc, moje mamka jeste pracuje a tata je vazne nemocny. No a nekdy uz mam myslenky i na novyho chlapa, jen bych si asi musela na kocarek vyvesit info, ze nemame tatinka
drz se
jo a ted mame s ex celkem pohodovy vztah a to jsem si poslechla neuveritelny veci, nadavky, urazky a vyhrozovani
, samo nevim, jak dlouho mu to vydrzi, ale snad co nejdele… doufam.
Tak jen k tem co me znaji…ano situace u nas se vyhrocuje cim dal tim vice. opravdu si nemyslim ze bych pro zachranu vztahu nebojovala, ale kdo ma stale snaset rypani, nerudneho chlapa ktery nejevi zajem o svou manzelku, omezovani, zarleni apod. holky dekuji vam za nazory, ale nasi situaci neznate a ja nejsem tak dobra pisatelka abych vse popsala. sama jsem z rozvedene rodiny a todle beru jako svou velikou prohru, snazila jsem se to zvladnout ale kdyz zjistite ze vam ten druhy nechybi, ze je vam v jeho pritomnosti blbe, myslite si o nem ze je blb - ma opravdu cenu zustavat a vychovavat dite v takovemto dusnu?
k psychologovi nebo do poradny manzel jit nechce, je presvedceny ze to zvladnem sami a navic ted uz je situace tak moc v prd…ze uz to myslim ani zachranit nejde.
neptala jsem se ani tak na nazor zda stridavku ano ci ne, ale zda nekdo nevi od kdy se treba stridavka dava - od jakeho veku ditete.
prasky na nervy nemam jen z nejakeho meho rozmaru, je me opravdu tezko na dusi a moc se bojim co bude dal
@Janha manzel ma z dcery samorzejme radost, ted uz jak je vetsi tak si ji i celkem vsima, ale vseho s mirou. stale si treba nedokaze odrict xxx cigaret behem her s dcerou a na nejake pravidelne koupani ho take neuzije. ja po nem ani todle nechci, ale obcas by bylo prijemne kdybych si aspon mohla dat v klidu vanu a on by malou na hodinu zabavil. do hospody chodit prestal a kamaradu moc nema a aby se s nekym sesel jen tak a nebo na dve piva nema prej naladu. on ma s pitim trochu problem takze na jedno jit nemuze, kdyz uz tak uz
je me lito ze nemas nikoho na pomoc s dcerou, musi to byt hodne narocne, ale ty jsi urcite sikovna maminka a zvladas to jak nejlip se da
a „noveho“ tatinka verim ze potkas casem urcite
Nechci rýpat, jen mě to zajímá, kdyby vám náhodou tu střídavku odklepli, proč by řešili jen pracovní dobu otce? Taky bys musela jít makat, ne? Rodičovská by ti asi skončila, nebo jak to chodí?
V případě střídavky u malých dětí má někdo vůbec nárok na rodičovák?
@superandrysek takovyto „kontroverzni“ diskuze se nakonec dycky zvrhnou a puvodni otazka se ztrati v maglajzu zbytecnych vykriku do tmy. Je to tvuj zivot, ty ho mas ve svych rukou, at uz si kdo chce co chce rika. Nikdo z nich tvuj zivot zit nemusi. Drz se a rypani si nijak zvlast neber. At uz se rozhodnes jakkoli preji pevne nervy ![]()
Nechápu, jak v dnešní době můžou jít zájmy dítěte, tahle stranou. V případě střídavé péče, jde pouze a jen o zájmy rodičů, tedy těch, kteří situaci zavinili. Nevinné dítě se bude stěhovat, zvykat si na nové partnery, dodržovat dvoje, často různá, pravidla.
Nejsem rozvedená, takže na tuto situaci dokážu koukat, pouze pohledem dítěte. Já bych se zbláznila, kdybych neměla svoje jedno zázemí. Dodnes jsem na svém domovu závislá.
Moji rodiče se /naštěstí/rozvedli, když jsem byla dospělá. Otcova nová žena je naprostý protiklad mamky. U nás doma byla benevolentní výchova. Minimálně pravidel. Život se řídil podle zábavy. Plno výletů, pobytů na chatě s partou známých, divadle, kina, dovolené.
V otcově nové rodině vede úklid, umyté ruce, vyčištěné zuby a pravidla.Tam bych se zbláznila i o víkendu jednou za 14 dní. Být to v pubertě, tak asi dodnes chlastám a fetuju. A tátu nenávidím. Dnes ho můžu tak jenom politovat.
@NinPe píše:
@hiki123 ale může…proč by nemohlo…někde jsem četla, že školy by na takovou situaci měly být připravený…v reálu si to moc představit neumím…ale vím, že to jde
Teoreticky asi ano, ale prakticky pochybuji
. Když by tam měly příklad 3 děti a každé úplně s jinými osnovami, to je naprosto nereálné aby se učilo podle 4 různých osnov
.
@zoidberg tak o tomdle vubec nic nevim, ale mam nejakou materskou a dobre zabezpecenou rodinu ktera by me vypomohla.
@superandrysek Vím, že budu za rypnu, ale pamatuju si tě z jedné diskuse a nedá mi to se nezeptat. Manžel se v chování nějak výrazně zhoršil, že je to na rozvod? Byli jste někde v poradně, nebo u psychologa? Pamatuju si diskusi z prosince a byl to prostě přesně ten případ, kdy se žena po porodu dítěte upne jen na dítě a manžela totálně odstřihne. Jiné holky ti to tam říkaly a slíbila jsi, že na sobě zapracuješ.
Pokud se situace nějak nevyhrotila, tak si totiž myslím, že rozbiješ rodinu úplně zbytečně.