Střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72728
21.11.14 19:48
@jkra píše:
JAKO ze male dite bude celou dobu s nekym jinym? to uz je ujete ne.
co z tehle generace deti vyroste…chudaci.

njn, taková je doba.. hodně bab chodí do práce už třeba od roka, někdo má jen mateřskou, pak se vrátit musí atd.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102851
21.11.14 19:56
@jkra píše:

Jak se to liší od dřívějších jeslí? Tedy krom toho, že takhle by bylo s jednou osobou.
A opět opakuji, střídavá péče neznamená automaticky střídání po týdnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57046
21.11.14 20:02
@j.a.n.i1 píše:
Jak se to liší od dřívějších jeslí? Tedy krom toho, že takhle by bylo s jednou osobou.
A opět opakuji, střídavá péče neznamená automaticky střídání po týdnu…

Vsak jo ideal.sama pracuju od 3 mesicu. a pro svoje deti jsem nejdulezitejsi. divna doba dnes. vsechny deti do stridavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.11.14 20:08
@bambooska píše:
@patlamatlaxy vnímám to podobně. všude diskuze jak chlap nejeví zájem, a když jeví tak zase kecy o tom, že dítě patří matce. Ale alimenty pak chtějí, i když by táta rád trávil čas s dítětem..namísto toho pak jen platí alíky a je rád, že dítě vidí 1 za 14 dní.

Takhle, když to posbíráš z X diskusí to vypadá, že máš snad i pravdu. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
21.11.14 20:11
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se Tak já bych řekla, že dvouleté to zvládne i kdyby kojené bylo, znám to starším, když byl někde s tatínkem, tak po mlíku ani nevzdechl.

Starší byl kojený a byl někde týden s tatínkem a po mlíku ani nevzdechl? A pak jste znovu kojili?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
21.11.14 20:13
@j.a.n.i1 píše:
A opět opakuji, střídavá péče neznamená automaticky střídání po týdnu…

Ano, i pobyt u babičky dvakrát za rok je střídavá péče, protože babička dvakrát za rok o dítě pečuje. Máš pravdu jako vždycky.

• Citovat
  • Upravit
102851
21.11.14 20:57
@Kobliha51 píše:
Starší byl kojený a byl někde týden s tatínkem a po mlíku ani nevzdechl? A pak jste znovu kojili?

Tak celý týden s tatínkem nebyl, jen prodloužené víkendy, když mě se coby těhotné nechtělo, ale jestli se ptáš na tu pauzu v kojení z pohledu udržení mlíka, tak tu občas měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.11.14 21:21

@martina.se napsala když můj ex měl kluka poprvé týden v kuse, tak jsem šílela a nakonec jsem zjistila, jak je to fajn, mám čas pro sebe

Ty jsi na ni reagovala takto: Tak já bych řekla, že dvouleté to zvládne i kdyby kojené bylo, znám to starším, když byl někde s tatínkem, tak po mlíku ani nevzdechl.

Proto se ptám, jestli jsi vyzkoušela dát kojené dítě na týden pryč a jak to zvládlo. Píšeš, že po mlíku ani nevzdechl. Fakt celý týden nechtěl nakojit? A po návratu jste zase přešli na kojení?

• Citovat
  • Upravit
102851
21.11.14 21:32

@Kobliha51 To jsem psala já a ne martina… a jinak ano, touhu po mlíku měl jen v mé přítomnosti, jak mě neviděl, tak mu to bylo šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.14 21:44
@achesa1 píše:
@martina.se Já si nemyslím, že by ročnímu dítěti prospělo, kdyby šla matka pracovat a celé dny trávilo s chůvou nebo v jeslích jenom proto, aby mohla být střídavá péče. Nejsem přesvědčená o vhodnosti střídavé péče pro dítě, ač si myslím, že trávit co nejvíce času s oběma rodiči je pro dítě prospěšné. Pro takhle malé dítě bych si spíš myslela, že otec si ho bude brát i několik dnů v týdnu na odpoledne po práci a třeba na celý den o víkendu nebo i víkend. Ale střídavá péče pro dítě do 3 let mi přijde jako nesmysl.

napsala jsi to zcela presne :palec: toto je ma predstava

@Slečna Ferka nechci delat zadne naschvaly, chci jen to nejlepsi pro dceru. bohuzel je jeste ve veku kdy sama nerekne svou predstavu. proto to je tak moc tezke :(

@jkra píše:
:palec: :palec: :palec: mne dostalo to ze druhy rodic, ci treba ani jeden znich nemusi diteti vytvorit vlastni prostor
  • Citovat
  • Upravit
11565
22.11.14 08:49

Myslím, že tu nikdo nepsal, že dítě nemusí mít „prostor“, ale že nemusí mít vlastní pokoj. Koutek, postel, místo na hraní atd. mít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
22.11.14 10:26
@Kobliha51 píše:
@martina.se napsala když můj ex měl kluka poprvé týden v kuse, tak jsem šílela a nakonec jsem zjistila, jak je to fajn, mám čas pro sebe

Ty jsi na ni reagovala takto: Tak já bych řekla, že dvouleté to zvládne i kdyby kojené bylo, znám to starším, když byl někde s tatínkem, tak po mlíku ani nevzdechl.

Proto se ptám, jestli jsi vyzkoušela dát kojené dítě na týden pryč a jak to zvládlo. Píšeš, že po mlíku ani nevzdechl. Fakt celý týden nechtěl nakojit? A po návratu jste zase přešli na kojení?

kapánek si to pleteš. O dvouletém kojeném jsem nepsala já. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
22.11.14 11:54
@Anonymní píše: :palec: :palec: :palec: mne dostalo to ze druhy rodic, ci treba ani jeden znich nemusi diteti vytvorit vlastni prostor

Střídavá péče není o tom, že je to týden x týden, je to o právním postavení rodičů. U dítěte rok a půl starého je přece řešení jednoduché.
Dítě potřebuje co nejčastější kontakt s oběma rodiči, není pro něj vhodné, aby pečovala třetí osoba, když některý z rodičů může pečovat. Takže co tohle:

nastaví se střídání takové, že se střídají víkendy, k tomu pondělí a úterý bude mít otec, středy, čtvrtky a pátky matka. V době, než dítě bude chodit do školky, bude denní péči ve všedních dnech péče otce zajišťovat matka. Takže do nástupu do školky by se v pondělí a v úterý v době práce a péče otce starala matka, a případně umožnila otci odpolední péči ve čtvrtky, aby kontakt byl skutečně co nejčastější na obou stranách. Pokud bydlíte nebo budete bydlet poblíž, je to ideální řešení. Po nástupu do školky (a matky do práce) prostě ta denní péče matky v době otcově jen odpadne. A tobě to pomůže odbourat počáteční separační úzkost, protože budeš s dítětem každý všední den. A dobře to simuluje péči, jako byste byli spolu, takže dítě bude naprosto v pohodě.
Pokud bys měla zájem, pošli SZ, sepíšu ti návrh na dohodu přesně na dny a hodiny a můžete jít k soudu s dohodou. To je pro dítě úplně to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.11.14 12:10

@canaglia a co kdyz otec tohle odmitne a vyzaduje pouze tyden x tyden? I kdyz chodi do prace kazdy treti den na 24 hodin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102851
22.11.14 12:25

@Tamtama Tak nějak rozhodne soud…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie