Střídavá péče a kroužky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.2.23 18:33
@Barbucha3 píše:
No a počkej, takže kdyby nejprve přišel a chtěl se na tom domluvit tak bys ten kroužek povolila?
Zeptala bych se dcery, jestli tam chce chodit každý týden a pokud ano, tak bych potlačila své zhrzené ego a chodila by tam.

No, kdyby slušně přišel, byla bych ochotna se to snažit nějak vymyslet, nebo se domluvit, hele, tento rok na to už kašli, od září to zorganizujeme tak, aby to šlo.
Zhrzené ego má on, že po 15 letech neskáču, jak on píská. Ty bys chtěla, aby ti ex organizoval čas a ani s tebou nediskutoval? Kdyby přišel a řekl… Tak jsem mladou přihlásil do kroužku, budeš jí tam vozit 2 týdne. Tečka. Přijde ti tohle slušná a inteligentní komunikace?

• Citovat
  • Upravit
81500
22.2.23 18:36
@Snehulkabledulka píše:
Tak slovo prud ho jsem asi pouzila nevhodne, s nadsazkou. 😊
On musi litovat: nemyslim to tak ze ma z toho lezet v depresich zbitej na podlaze. Myslim normalni litost, kterou zdrave nastavenej clovek citi, kdyz porusi dohody, zachova se nejak spatne. Proste on by ted mel prijit a rict: je mi to lito, byl jsem z toho krouzku tak nadsenej, ze jsem zapomnel te o tom vcas informovat a promluvit si s tebou. Promin, ze jsem porusil pravidla ze se nejprv domlouvame my dva. Hele on tohle neciti. Neprojevil nijak, ze by si uvedomil, ze prvni chybu udelal on. Naopak stavi zakladatelku do pozice toho, kdo ma litovat a vycitat si, ze ted neskace jak si on pisknul. To neni fer. Pravidla hry prvni porusil on. Ale neuvedomuje si to. A ja myslim, ze by si to uvedomit mel a mel by pocitit dusledky sveho jednani= vedet ze se mu do budoucna tenhle postup setsakra nevyplati. Aby ho neopakoval. To je vse. Normalni pricina nasledek.
Pokud ale zjisti, ze to zakladatwlka tak nejak prejde, bude se tak chovat znovu. Zakladatelka ted bude celit celkem neprijemne situaci: ackoli chybu udelal on, bude za spatnou ona. Proto pisu volej mu kvuli tomu a otravuj. Ne ve dne v noci, ne z pomsty a tak. Ne jako kdy ji napadne jen aby ho nastvala. Ale az bude dcera doma vypravet, ze s krouzkem maji pristi tyden akci a ze tatinek nemuze a mela by to zaridit ona, hned mu volat a konfrontovat ho s tim, ze dcera ted je smutna, ch ce na akci, a je to jeho zodpovednost. A ano, je to matka, verin tomu ze prijde na to, ze tu dceru tam proste parkrat odveze. Ale pokud to bude „samozrejmost“-opet to pro nej bude znameni, ze takto se do budoucna muze jednat, ze muzee z pleziru prijit a organizovat veci bez vedomi matky.
Kdyz citove vidira vidirej ho taky= mam zkusenost, ze lidi co se takhle chovaj si to proste neuvedomujou. A nekdy je potreba dat jim ochutnat jejich vlastni polevku. „Ty dceri nechces doprat“ to je citove vidirani. Tak bych mu to proste nekdy jen pripomnela, az by po me chtel at ji tam odvezu, rekla bych mu: toto jsi rozhodl beze me, tedy to zarizuj beze me. Nebo to snad dceri nechces doprat? Jak ti je, kdyz s tebou takhle mluvim? Neni to prijemne? Tak to prosim nedelej ani ty me.
me proste jen stve, kdyz lidi, kteri porusuji pravidla hry a delaji podpasovky, pak jeste hazi vinu na toho druheho a ten si to vyzira. Jako tu ted byla diskuse ze chlap zahnul zene, je z toho levobocek a on ji ted nuti to dite brat jako vlastni. Jakoze on udelal chybu a ona ted ma se citit spatne ze nemiluje dite z nevery.
Toto je podobne:,on porusi pravidla hry ale stale si udrzuje nadrazenou pozici a spatne se ted ma citit ona, ze diteti nechce doprat. Ona je ted povinna podle nej hrat karty ktery rozdal bez jejiho vedomi.
Kdyby prisel a omluvil se, a rekl dobre, letos to nejak dame a pristi rok uz budu nejprv vzdy mluvit s tebou, oukej, to bych pak i dceru vozila. Ale jestli si ani neuvedomuje ze udelal neco spatne… tak potrebuje zazit neco, diky cemu si to uvedomi. Jinak bude zakladatelka za par let z nej mit hlavu v pejru.

Fakt si dovedeš představit, že začneš litovat něco ve chvíli, kdy tě někdo furt něco otlouká o hlavu? Představ si to obráceně - když ti bude ex furt prudit, otloukat o hlavu, vysí. rat, vyčítat, fakt toho začneš litovat? Nedokážu mluvit za tebe, jen za sebe a to, co obecně ukazují výzkumy - ale obvykle pro to, aby jsem začala litovat svého činu, tak je to obvykle tehdy, když si k tomu dojdeš sama ( když k tomu někdo někoho tlačí, naopak se zatvrdí) a pokud máš s tou „poškozenou“ osobou dobrý vztah. Pokud ne, vede to obvykle k protiútoku, eskalaci konfliktu a ti jedinci si prostě vlastní chybu nepřipustí.
Takže zažít ano ( = nepřistoupit na jeho hru, házet mu zpátky situace, kdy on bude chtít odpovědnost přehodit na ní; ale jde to slušně, bez pruzení, prostě jen - ne, nejde to, dohoda byla, že to budeš zajištovat ty; nemusí dál vyčítat, manipulovat, omlacovat mu to o hlavu). On si na to přijde sám, že ho to se.re. Důsledek jeho jednání je to, že dcera bude přihlášená na kroužek a není dohodnutý s ex, že to bude zajištovat z části ona.Ne hysterická kousavá ex. Já chápu, že ty/ona/ j máme chut to udělat. Ale ne, rozhodně to neprospěje vztahům a potažmo ani dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
22.2.23 18:37
@Anonymní píše:
No, kdyby slušně přišel, byla bych ochotna se to snažit nějak vymyslet, nebo se domluvit, hele, tento rok na to už kašli, od září to zorganizujeme tak, aby to šlo.
Zhrzené ego má on, že po 15 letech neskáču, jak on píská. Ty bys chtěla, aby ti ex organizoval čas a ani s tebou nediskutoval? Kdyby přišel a řekl… Tak jsem mladou přihlásil do kroužku, budeš jí tam vozit 2 týdne. Tečka. Přijde ti tohle slušná a inteligentní komunikace?

Mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.23 20:19
@Lama Lama píše:
Mě ne.

Mně právě taky ne. Proto to řeším. Není to pro uražené ego. Ale i když chce člověk všem vyhovět, musí si zachovat nějakou důstojnost.

• Citovat
  • Upravit
81500
22.2.23 20:29
@Anonymní píše:
Mně právě taky ne. Proto to řeším. Není to pro uražené ego. Ale i když chce člověk všem vyhovět, musí si zachovat nějakou důstojnost.

Ano, nezachovat si důstojnost znamená, že ty budeš skákat jak on píská.
Ale zachovat si důstojnost (neskákat jako on píská) lze i bez toho, že mu budeš fut něco vyčítat, prudit, manipulovat, omlacovat o hlavu.
Rozumíme si? Často stačí jen nedělat nic. Odmítnout a víc nereagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.23 22:05
@Lama Lama píše:
Ano, nezachovat si důstojnost znamená, že ty budeš skákat jak on píská.
Ale zachovat si důstojnost (neskákat jako on píská) lze i bez toho, že mu budeš fut něco vyčítat, prudit, manipulovat, omlacovat o hlavu.
Rozumíme si? Často stačí jen nedělat nic. Odmítnout a víc nereagovat.

Ano. Já nemám na pruzeni čas, ani chuť. Mám lepší věci na práci.

• Citovat
  • Upravit
81500
22.2.23 22:13
@Anonymní píše:
Ano. Já nemám na pruzeni čas, ani chuť. Mám lepší věci na práci.
:mrgreen: chapu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.23 23:05

Smarjaaaaaa😇 😁 ja proste jen blbe pouzila to slovo prudit: bylo to trochu prehnane a s nadsazkou.👍 Mela jsem radeji pouzit neutralni obraty jako: pripominala bych mu, nebo v pripade potreby bych ho upozorňovala na to ze, apodobne. To je cele😁 👍 ja nemyslela chovat se jako krava a volat mu ve dne v noci. Myslla jsem to ve smyslu „reagovat na situace“. To znamena reagovat na to, kdyz bude dcera si na enco stezovat, nebo kdyz bude on po zakladatelce porad neco chtit. Myslela jsem to jlavne ve smyslu „reagovat ne to, kdyzbude nejak obtezovat on“ ne ze z niceho nic ho bude nejak provokovat a eskalovat konflikty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
23.2.23 07:53
@Snehulkabledulka píše:
Smarjaaaaaa😇 😁 ja proste jen blbe pouzila to slovo prudit: bylo to trochu prehnane a s nadsazkou.👍 Mela jsem radeji pouzit neutralni obraty jako: pripominala bych mu, nebo v pripade potreby bych ho upozorňovala na to ze, apodobne. To je cele😁 👍 ja nemyslela chovat se jako krava a volat mu ve dne v noci. Myslla jsem to ve smyslu „reagovat na situace“. To znamena reagovat na to, kdyz bude dcera si na enco stezovat, nebo kdyz bude on po zakladatelce porad neco chtit. Myslela jsem to jlavne ve smyslu „reagovat ne to, kdyzbude nejak obtezovat on“ ne ze z niceho nic ho bude nejak provokovat a eskalovat konflikty.

Hele, nereagovala jsem jen na „prudit“, bylo tam toho víc, nemá to smysl opakovat. Jak jsi to myslela ty, víš jen ty, otázka je, jak moc jsi ochotná to přiznat (mě i sama sobě). Ale psané slovo je zrádné, třeba to je fakt jen nedorozumění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
24.2.23 17:50
@Anonymní píše:

Mě osobně by to vadilo a v tvém případě už tuplem. Děti mas ve střídačce, takže toho společného času je méně, škola a ještě se každé odpoledne honit za nějakým kroužkem. Raději bych si užila čas s detma společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí