Střídavá péče, jsem povinná je pokaždé sbalit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4762
26.12.18 18:04
@Lama Lama píše:
Prostě bych mu nehazela klacky pod nohy, ale ani mu to samaod sebe neusnadnovala. Sbalit, pokud si řekne. A pod podmínkou, že to vrátí ve stavu, co to dostal. A nevychylovat nad ztracenou ponozkou a nevyzehlenym trikem.

Děkuji to jsem potřebovala číst stejný názor jako mám já :potlesk: :potlesk: :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
26.12.18 18:06

@Keyllah
Pokud by to mohlo u nás klapat, tak takhle bych si to predstavovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cvrčínek
26.12.18 18:09

@omites @Lama Lama @Keyllah Toto ale neni zatim odsouhlasena stridava pece, pani pise - ze se jedna o stridavku na zkousku. Proto bych vse detem zabalila - uz pro svuj pocit, ze jim nic nechybi :hug:

Příspěvek upraven 26.12.18 v 18:11

• Citovat
  • Upravit
13837
26.12.18 18:09

Máte v rozsudku, že je máte řádně připravit? Pokud ano, musíš jim sbalit věci s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.12.18 18:10
@Tichošlápek píše:
Určitě bych je zabalila. Nemůžou za to, jak to je a ještě tam nebudou mít věci?

tak tatínek jim snad něco taky pořídí, když je má ve střídavé péči, ne? u střídavky by měli mít ten základ u každého z rodičů a nosit si jen věci jako taška do školy.....pokud u otce nemají ani třeba kartáčky na zuby, oblečení či náhradní spodní prádlo, tak to opravdu není kandidát na střídavou péči.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Waterfall
26.12.18 18:11
@mamcapavca píše:
@Keyllah
Pokud by to mohlo u nás klapat, tak takhle bych si to predstavovala :D

No já bych taťkovi řekla, ať si pro děti nakoupí, když chce tak střídavku, tak snad se vším všudy ne? Zvláště pokud ty ji nechceš a on hledí na korunu, tak přijde na to, že to až taková zábava není.

• Citovat
  • Upravit
81500
26.12.18 18:12
@Keyllah píše:
tohle ale až tak neplatí za situace, kdy je střídavá péče týden a týden. To má mít každý pro své děti zázemí zajištěno, přece jim matka nebude balit věci na týden a otec nic ;) děti si sebou berou věci jako věci do školy atd., fakt jim není při střídavé péči jeden z rodičů povinen balit základní věci k tomu druhému.

No a jak vnímáš ty současné věci u matky? Mě přijde, že jsou děti a přišlo by mi fér je rozdělit oboum rodičům, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
26.12.18 18:16
@Waterfall píše:
No já bych taťkovi řekla, ať si pro děti nakoupí, když chce tak střídavku, tak snad se vším všudy ne? Zvláště pokud ty ji nechceš a on hledí na korunu, tak přijde na to, že to až taková zábava není.

Přesně, chce SP, tak ať borec za zainvestuje. Pěkně péče na půl a nákupy taky napůl. No, v rámci spravedlnosti bych mu možná dala část věcí, pokud zůstaly u matky a tím by to pro mě skončilo. :P A dostal by jasnou informaci, že nic jiného děti nedostanou, aby jim to koupil, protože ve SP má každý rodič své věci pro děti.

• Citovat
  • Upravit
4762
26.12.18 18:17
@Hadumi píše:
Máte v rozsudku, že je máte řádně připravit? Pokud ano, musíš jim sbalit věci s sebou.

Máme jen papír z ospodu kde jsme se domluvili, na základních věcech. U soudu jsme byli skrze zvýšení alimentů, otec podal o střídačku jako protinavrh. Soudkyně nám to odložila s tím, že na ospodu se máme domluvit jak bude střídavá péče na zkoušku probíhat. Máme tam kdy a v kolik si je předáme. A kdo kolik bude platit jeden druhému. A základní výdaje ohledně školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.12.18 18:20
@Lama Lama píše:
No a jak vnímáš ty současné věci u matky? Mě přijde, že jsou děti a přišlo by mi fér je rozdělit oboum rodičům, ne?

podle mě záleží na situaci, jestli se zrovna teď rozvádí a rovnou najednou na střídavku, kdy jeden z partnerů odchází ze společné domácnosti a musí si vše zařizovat nově, nebo tato střídavka navazuje na předchozí výhradní péči.........pokud se třeba kupovala hokejová výstroj ze společných peněz za manželství, střídala bych ji i s dětmi, pokud jde třeba o spodní prádlo za situace, kdy bych byla se schopna domluvit, poslala bych ze začátku vše s dětmi, ale pokud by byla druhá strana nekomunikativní, tak bych to nepřeháněla. Střídavka není o tom, že maminka vypere a zabalí věci na týden a po týdnu se jí vrátí děti s kufrem plný špinavého prádla -) když na půl, tak na půl, včetně povinností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.12.18 18:20

@mamcapavca aha, psala si, že soud rozhodl … v tom případě je to jen na tobě ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
26.12.18 18:22

@mamcapavca nic bych jim nebalila. Chtěl stridavku, má mít zázemí. Copak u něj nebyla sociální pracovnice? Ta snad měla zkontrolovat, že tam děti mají potřebné věci…
Já osobně bych děti oblékla adekvátně počasí a tím by to končilo. Vyfotila bych si je před odjezdem a po prijezdu. A pokud by to byla katastrofa a nebyl jim schopen koupit spodní prádlo a trička, vyprat umazane oblečení, řešila bych s OSPOD.
Pochopím třeba slušnou žádost o pribaleni oteplovacek či jiného sezónního oblečení, ale tim to hasne. Jak si to teď nastavis, tak to bude.
Samozřejmě ve chvíli, kdy by začal komunikovat a navrhnul, ať kupuješ věci dvojmo a půlku mu dáš, že to proplati, to by bylo něco jiného, třeba neví velikost, nemá čas. Ale aby hodil ignora a neřešil, to si může trhnout.
Je to blbý vůči dětem, ale čím dřív se tohle vyřeší, tím líp pro ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.12.18 18:23
@Lama Lama píše:
No a jak vnímáš ty současné věci u matky? Mě přijde, že jsou děti a přišlo by mi fér je rozdělit oboum rodičům, ne?

ad absurdum, postel s dětma tady nebude stěhovat -) jde o to, jaké věci myslíš :think: učebky, mobil, věci na koníčky a zájmy, ty bych nabalila za situace, že se mi zase v pořádku vrátí s dětmi. Náhradní oblečení, hygienu, pyžama, další boty atd, by měl mít druhý rodič vlastní.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
26.12.18 18:23

Zabal jim to, co v pohode dokazes postradat. Me uz u tatinka nektere veci zahuceli a nikdy jsem je nevidela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
26.12.18 18:40

@Taciras
Ptam se, protože nevím jak se k tomu postavit. Otec děti se semnou nebaví. Měl je 2 roky jednou za 14 dní na víkend. Nikdy se předem neozval, vždy jsrm byla já co vše zajišťoval. Ptal. Zda si bere děti. Atak. Nikdy sám nenapsal, ne zavolal.
Teď najednou chce děti a ja mám obavy, že vše budu calovat ze svého a on si bude jen užívat vesele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí