Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná tak s tím problém nemám. Jde mi o tento čas- když není malymu Ještěd ani půl roku.
@MichaelaxPetr píše:
@Anna766 nevíš co tomu předcházelo, tak hned nehaz fackama. On byl ten, kterej mne poprosil, abych někoho našla a domluvila jim sezeni. Druhá věc je, ten tam nešel- proč? To doteď nevím
Tak ať si to zařídí sám on nebo matka dcery, to není tvoje starost. Dokazu pochopit, že máš strach aby tvému malému ta holčina neublížila, když žárlí a dělá naschvály, že nechceš tu stridavku, to je pro miminko blbost, sama bych to nedovolila.Ale ty nemáš co posílat cizí dítě k psychologovi, to by se mi jako matce prostě nelíbilo.
@Anna766 to me přeci taky ne, když by te tvuj přítel poprosit, jestli bys někoho nesehnala a nezaridila jim ač hůzku, poslala bys ho k čertu? Sama od sebe bych si to přeci nikdy nemohla dovolit a ani nedovolila. A jak píšeš ona není moje dítě a ja nemůžu a nikdy jsem nemohla rozhodovat o ni. Byla to pomoc o kterou me můj ex poprosil. Proč tam posléze nešel, tak to už nevím.
Podej žádost o svěření do péče první, dohoda je sice hezká, ale na tu musí být dva.
Jste jeden horší než druhý. Dítě nejí každý 3 hodiny, ale když má hlad. Ono by stačilo občas ty malý holce ustoupit. Byt na ni trochu milá. Za to že máš chlapa, a otce svyho dítěte de.bila, to jsi musela vědět už předtím.
Nechápu proč si s takovým dělas deti. Nicmene, soudně nikdo nepriklepne aby ho měl přes noc. Myslím že denně max 2-3hodky. Na nejakou domluvu bych se vykašlala.
@mackA159 malej musel jist každé 3 hodiny, narodil se dřív a takže to takhle muselo byt. Teď už je to samozřejmě jinak. Jak píšeš, když ma hlad. Asi tu působím jako ta nejzlejsi ženská pod sluncem. Holce se ustupovalo ve všem a bylo skoro vše podle ni. Což si tedy osobně myslím ze není dobře. Ale nechci tady řešit ji. Děkuji za komentář
@MichaelaxPetr píše:Netvrdím že jsi zlá,jen se to snažím vidět že všech stran.
@mackA159 malej musel jist každé 3 hodiny, narodil se dřív a takže to takhle muselo byt. Teď už je to samozřejmě jinak. Jak píšeš, když ma hlad. Asi tu působím jako ta nejzlejsi ženská pod sluncem. Holce se ustupovalo ve všem a bylo skoro vše podle ni. Což si tedy osobně myslím ze není dobře. Ale nechci tady řešit ji. Děkuji za komentář
@MichaelaxPetr píše:
@Anna766 to me přeci taky ne, když by te tvuj přítel poprosit, jestli bys někoho nesehnala a nezaridila jim ač hůzku, poslala bys ho k čertu? Sama od sebe bych si to přeci nikdy nemohla dovolit a ani nedovolila. A jak píšeš ona není moje dítě a ja nemůžu a nikdy jsem nemohla rozhodovat o ni. Byla to pomoc o kterou me můj ex poprosil. Proč tam posléze nešel, tak to už nevím.
Střidavka se většinou dává až po ukončení rodicovskeho příspěvku, protože ten, kdo ho pobírá, musí o dítě celodenne soustavně pečovat a stridava péče tuto podmínku vylučuje. Jasně, jsou lidé, co se střídají o mladší děti, ale právní úprava v rozsudku je jiná-společná péče, rozšířený styk.
Škoda, že jsi z toho včas nevycouvala.
@MichaelaxPetr píše:
@Lama Lama jak myslíš nic neřešila? Objednala jsem ex s dcerou minimalne 6krat k dětskému psychologovi. Jenže nikdy tam nešel. Jediné kam šel byla poradna a tam nám paní poradila, co máme dělat. Jenže ja bohužel vždy věřila ze otec začne dělat to, co rekl.
Tak si to po sobě přečti ještě jednou.
Nakydala jsi na něj kopu hnoje. A s tímdle jsi si pořídila dítě.
Řešila jsi to před tím, než jsi si pořídila dítě?
No, každopádně, střídavka nepůjde. Jediná šance na jeho větší péči je společná péče. A k tomu vy dva nejste. Nařídit jí nelze.
Tak nějak tady uniká podstata diskuze, kterou si započala. Aspoň tedy myslím. Nechces bránit svému ex ve styku se synem. Ale prostě se bojíš, aby vašemu synovi jeho dcera neublížila. Upřímně, pokud v šesti letech ti dokázala říct ty hrůzy, co ti řekla, tak to bych se také bála. Nezbývá ti nic jiného, než tuto svou duvodnou obavu prostě důrazně všude sdělovat. A také tu obavu řádně oduvodnit, stačí, jak si to napsala tady, aby to bylo pisemne. Ospod, příp. soud. Pokud se k sobě nevratite, a (já doufám, že se to celé ještě tvému ex rozlezi v hlavě a bude vás chtít zpet), tak aspoň lide, kteří o vás budou rozhodovat, si musí být vědomi, že je tu nekdo, být šestiletý, kdo tvému synovi vlastně vyhrožoval ujmou na zdraví. Žárlivost dvou deti, staršího sourozence vůči miminku, zas taková sranda není. Stát se může ledacos a odnesla by to nevinná duše.
@marlin11 pokouším se na všem domluvit. Doufám, ze toho budeme oba schopni a doufám, ze když bude mít malyho da na nej opravdu pozor. Dekuju za komentar