Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Jezisi, to je sileny. Vzdyt si te jako matku vubec neuzije a v podstate ho bude vychovavat otec. Prvni trida je zahul, uceni, nove veci atd. To bude jen na otci? Nezlob se, ale prijde mi to, vuci otci nefer, vzdyt se uplne zbavujes povinnosti. To si ho vyzvednes v patek odpo po skole, odvezes 160 km, doma pujde akorat spat, vikend odpocinek a v pondeli ho budes budit snad ve 4 rano aby sedel na 8 v lavici. A proc sr stehujes 160 km, co je dulezitejsi nez syn? A toto vam u stridavky schvali??
Twl.. Hlavně, že anonymně, hrdino.. Nikdo nám nic neschvaluje, máme to dohodu. Když si ho vezmu v pátek ve 12 a ve 3 budeme doma, máš pocit, že si nic neuziju. Táta ho na víkendy nechce, má svoje aktivity.. Kdybych chtěla vědět, proč se stěhuju, položím tuto otázku ![]()
@beruska9 přesně 3 dny vs 4 dny, otec nechce víkendy, má svoje aktivity.. Já beru dítko.. Já ho budu mít na to užívání ![]()
@lecijasek v pátek vyzvednu max ve 13, max 3 jsme doma, pondělí max 6 odjezd. Teď vstáváme denně v 5
@Cuddy ty si mě ještě pamatuješ, viď.. Jo povedlo se.. Po 10 letech a vymodlenem ditku
které máme defakto omylem. Jsme od sebe rok, ziju s kluky sama a je nám dobře.. Maluch se v tátovi vidí, ale je to náš miláček stále.. Nemáme a nebudeme mít nic přes soud, vše funguje.. Jen proste přesun můj.. Ale dáme to, jen doladit detaily.. A mě ještě 8 měsíců ![]()
@lecijasek jo, toto vše řešeno.. Otec nechce víkendy.. Ale jinak paragrafy a vše si vždy domlouváme, vesměs si malucha beru já.. Dr obstará ex, to je v pohodě.. Školu je připraven řešit.. Jako otec funguje skvěle.. Ale prostě nechce mít víkendy.. Což mě nevadí.. Vytvořit bydlení tam, kde jsme aktuálně, není možné, mám proste dům 160 km daleko, necelé 2 h autem po dálnici.. Moje práce je flexibilní, ale upřímně nebudu platit provoz 2 domácnosti, na to fakt mít nebudu, tzn dům plus byt v Ostravě
@Lama Lama ty si mě též pamatuješ
já se nebojím a kdo soudí, jeho problém.. Jinak stabilně jedna škola, šlo mi o ty výpadky. Ale to dořešíme asi tím individialem ve stávající škole.. Já jsem tím, kdo bude mít malusu o chlup min, ale to neřeším.. Spíš výpadky.. Ex teď přišel s tím, že pojede na podzim na 3 týdny do Nepálu.. To už mi přijde moc.. Holt mi půjčí byt, no 😁 popcorn jsem chystala též.. Ale není to tak hrozný.. Nějak se to tu uklidnilo
![]()
@Lama Lama píše:
A když neschválí a budou to tak provozovat, tak co?Předpokládám, že střídavku už maj. Jak si to dál zařídí, nikdo nekontroluje.
Máme střídačku na dohodu.. K soudu nejdeme a nepůjdeme ![]()
@Lama Lama neee.. Splneny sen můj i kluků.. Malusa se tam strašně těší, může mít tu vysněnou kočku a může kutit.. Vzala bych ho k sobě, ale táta úplně nechce a já chápu.. Takže kompromis
@martina.se ahoj
taky pamatuju. Škoda že už v Ove nebudeš. Sice pronájmy tady nejsou problém ( též jsme v pronájmu, i ex, i když paradoxně oba máme vlastní byty) ale chápu, když máš možnost bydlet ve svém..
Dvě školy bych určitě nedělala. Mnohem spíš bych to řešila v té kmenové, občas týden dva chybí každé dítě. Snad by to šlo individuálně řešit. Mně teda stačí když jsou kluci doma pár dní a máme co dělat. Ale záleží na učiteli, na systému učení ve škole..já myslím že by to šlo.
Můj ex má děti též v týdnu, ke konci, vždy od čtvrtka odpoledne. A buď mi je vrací v sobotu dopoledne nebo v neděli k večeru. Já teda jsem ráda, že s nimi jsem většinu školního času, protože ex to má poněkud víc na háku, a nestíhal by kroužky atd. Ale jinak spokojenost.
Držím palce do dalšího života ![]()
@martina.se píše:
Twl.. Hlavně, že anonymně, hrdino.. Nikdo nám nic neschvaluje, máme to dohodu. Když si ho vezmu v pátek ve 12 a ve 3 budeme doma, máš pocit, že si nic neuziju. Táta ho na víkendy nechce, má svoje aktivity.. Kdybych chtěla vědět, proč se stěhuju, položím tuto otázku
Vis co, napis nam sem za 8 let jak jste zvladli, jak to zvladlo dite a pak si povime, kdo je hrdina. My vozili jen 45 km a i to byl pro dite zahul. A cesta trvala hodinu!!! Ono cesta po dalnici neni zadna sranda, zacpy atd. a skola pokud je ve meste, nez projedete ranni spicku, tak si taky uzijete. A mimochodrm pocitas i s tim, ze treba nebudes moct ridit auto (vrzmou ti ridicak, uraz atd?)A skola v patek konci ve 12? Mozna prvni stupen, co pak? A to nemluvim o konickach, kamaradech, se kterymi bude chtit byt po skole… A spoustu povinnosti se skolou, spoustu musi schvalit oba rodice. Nezlob se, prijdes mi sobecka, zbsvujes se povinnosti, dite nemusi skolu zvladat - navsteva logopedie atd. A co konicky, krouzky po skole? To vse musi muz zvladnout, ono neni skola jako skolka, pro dite to je zmena a kolikrat maji oba rodice co delat aby to zvladli. Ale nevim, jake mate vy priority.
@Anonymní píše:
Vis co, napis nam sem za 8 let jak jste zvladli, jak to zvladlo dite a pak si povime, kdo je hrdina. My vozili jen 45 km a i to byl pro dite zahul. A cesta trvala hodinu!!! Ono cesta po dalnici neni zadna sranda, zacpy atd. a skola pokud je ve meste, nez projedete ranni spicku, tak si taky uzijete. A mimochodrm pocitas i s tim, ze treba nebudes moct ridit auto (vrzmou ti ridicak, uraz atd?)A skola v patek konci ve 12? Mozna prvni stupen, co pak? A to nemluvim o konickach, kamaradech, se kterymi bude chtit byt po skole… A spoustu povinnosti se skolou, spoustu musi schvalit oba rodice. Nezlob se, prijdes mi sobecka, zbsvujes se povinnosti, dite nemusi skolu zvladat - navsteva logopedie atd. A co konicky, krouzky po skole? To vse musi muz zvladnout, ono neni skola jako skolka, pro dite to je zmena a kolikrat maji oba rodice co delat aby to zvladli. Ale nevim, jake mate vy priority.
Tak já myslím, že pokud to otec zvládne, tak proč ne. Kroužky zase záleží.. myslím že i na to mysleli, myslí..U nás kdybych nebyla na RD a neměli jsme babičku, tak kluci by se museli přizpůsobit. Jiné kroužky, jinde, jindy..
Na druhém stupni počítám, že by v pátek mohl syn dojet k mámě sám, pokud nežije na samotě, kam nejezdí vlak, bus..
@martina.se píše:
Asi ozehave téma.. Ale čeká mě to.. Syn předškolák.. Stridava péče po týdnu, nástup do školy. Ale, hodláme se stěhovat do domu 160 km od aktuálního bydliště.. Takže. Lze mít 2 školy, nebo nelze? Školu máme vybranou v místě aktuálního bydliště, kvůli kamarádům. Jde spíš o to, že ex se občas stane, že musí na týden odjet a já nebudu moct jezdit denně 160 km - mám to v plánu 3× týdně max ???? prosím jen reálné zkušenosti, díky
Ano, je možné mít dvě školy, jedna z nich je kmenová. Není to pro děti vůbec praktické, je to velký zmatek, různé učivo, vysoká náročnost, celkově nic dobrého, ale možné to je.