Střídavá péče - škola, bydliště daleko od sebe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30317
25.2.20 20:16

@martina.se já furt nechápu o co ti jde. Ty to tu píše jako střídavku, ale jak jsem pochopila budeš malého do školy vozit a on tam bude docházet byť by měl být týden u tebe.
Jinak je to sice strašné, ale jde to, aby dítě střídalo školu po týdnu. Už jsem to u jedné holčiny zažila. Naštěstí je jedna z nich malotřídka, kde se drží plánů druhé školy. Učitelky si každý týden volají co mají v plánu co stihly atd. Sama učitelka říkala, že ne vždy to vyjde. Jedno přijede a češtinu už má vyplněnou a děti to dodělávají, jindy jí kus chybí a to jí to hodně dělá učitelka v druhé škole dle ní. Holka se z toho většinou v pondělí dostává a rozkoukává se. Naštěstí různé kamarády zvládá.
Ale u dvou normálních škol si to neumí ani učitelka přestavit, tam by takové volnost nebyla jako mají oni na malotřídce. A uvidíme co udělají další roky, dle mě tohle na 2. stupni nemůže fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
25.2.20 20:18

V tvém případě jednou za čtvrt roku týden bych to řešila domluvou s učitelkou, že ho uvolníš a budeš ho učit po tu dobu doma jestli to pro tebe možné. Tam bych mu jinou školou hlavu nemotala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.2.20 20:29
@Lama Lama píše:
@martina.se jj, pamatuju. Starší je ve společný furt?

Starší je od 2014 v mě péči.. Ex šel do insolvence..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.2.20 20:31

@andelka83 děkuji.. No, zatím tu jsem, uvidím, jak se povede rekonstrukce, ještě nemám hotovo.. Ale snad to klapne o prázdninách.. U nás tatínek funguje, takže v tomto se nebojím

Příspěvek upraven 25.02.20 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.2.20 20:37
@Anonymní píše:
Vis co, napis nam sem za 8 let jak jste zvladli, jak to zvladlo dite a pak si povime, kdo je hrdina. My vozili jen 45 km a i to byl pro dite zahul. A cesta trvala hodinu!!! Ono cesta po dalnici neni zadna sranda, zacpy atd. a skola pokud je ve meste, nez projedete ranni spicku, tak si taky uzijete. A mimochodrm pocitas i s tim, ze treba nebudes moct ridit auto (vrzmou ti ridicak, uraz atd?)A skola v patek konci ve 12? Mozna prvni stupen, co pak? A to nemluvim o konickach, kamaradech, se kterymi bude chtit byt po skole… A spoustu povinnosti se skolou, spoustu musi schvalit oba rodice. Nezlob se, prijdes mi sobecka, zbsvujes se povinnosti, dite nemusi skolu zvladat - navsteva logopedie atd. A co konicky, krouzky po skole? To vse musi muz zvladnout, ono neni skola jako skolka, pro dite to je zmena a kolikrat maji oba rodice co delat aby to zvladli. Ale nevim, jake mate vy priority.

Proč to nenapíšeš pod svým nickem, co je na odpovědi tak tajného? Jinak jezdím tu trasu od den, nejdyl mi to trvalo 2:40 minut, takže asi tak.. Co se týče kroužku, zařídí tatínek, co se týče kamarádů, bude je mít od pondělí do čtvrtka v jednom bydlišti, zbytek v druhém - teď bydlíme taky každý v jiné čtvrti. Pokud mi vezmou řidičák, což se stát nemůže, tak řídí můj ex, řídí přítel.. Máme šikovné dítě, školu zvládne bez problémů.. Řešíme první třídu, ne pubose

Příspěvek upraven 25.02.20 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.2.20 20:39

@hanka.br. Děkuji :kytka: ta neprakticnost je mi jasná.. Jedná škola malá, vesnicka, druhá hodně moderní :think: budeme řešit holt indivindy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
25.2.20 20:40

@martina.se tak držím palce. Já věřím, že to zvládnete nějak vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.2.20 20:41

@Aspera šlo mi o krizovky, kdy ex musí odjet či co tak.. Kvůli práci. Jinak bude on tím, kdo primárně bude zajišťovat školu.. Může se stát, že ho odveli třeba na měsíc a to už by mohl být problém. Teď to máme po týdnu, upravíme na po-pátek ráno ex, já pátek odpol až pondělí ráno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.2.20 20:44

@andelka83 díky.. Chceme to mít právě vše podchycene.. Teď budeme mít ještě u zápisu bojovou poradu se školou.. Už to vědí, ale ještě ty detaily kolem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
25.2.20 20:49

@martina.se já myslím, že krizovka se bude dát nějak řešit. Dvě školy jsou mazec, dneska když nejsou dané osnovy, každá škola, učitelka, učí jinak..to musí být fakt blázinec pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.2.20 20:52
@andelka83 píše:
@martina.se já myslím, že krizovka se bude dát nějak řešit. Dvě školy jsou mazec, dneska když nejsou dané osnovy, každá škola, učitelka, učí jinak..to musí být fakt blázinec pro všechny.

To ano.. To uznávám.. Nenapadl mě ten individual, takže to budeme řešit jednou školou a případně spoluprací s učitelkou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
25.2.20 20:57
@martina.se píše:
To ano.. To uznávám.. Nenapadl mě ten individual, takže to budeme řešit jednou školou a případně spoluprací s učitelkou :palec:

To bude rozhodně lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.2.20 20:59

@andelka83 vidíš.. A nejjednodušší varianta nás nenapadla :zed: :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.2.20 21:41
@Anonymní píše:
Vis co, napis nam sem za 8 let jak jste zvladli, jak to zvladlo dite a pak si povime, kdo je hrdina. My vozili jen 45 km a i to byl pro dite zahul. A cesta trvala hodinu!!! Ono cesta po dalnici neni zadna sranda, zacpy atd. a skola pokud je ve meste, nez projedete ranni spicku, tak si taky uzijete. A mimochodrm pocitas i s tim, ze treba nebudes moct ridit auto (vrzmou ti ridicak, uraz atd?)A skola v patek konci ve 12? Mozna prvni stupen, co pak? A to nemluvim o konickach, kamaradech, se kterymi bude chtit byt po skole… A spoustu povinnosti se skolou, spoustu musi schvalit oba rodice. Nezlob se, prijdes mi sobecka, zbsvujes se povinnosti, dite nemusi skolu zvladat - navsteva logopedie atd. A co konicky, krouzky po skole? To vse musi muz zvladnout, ono neni skola jako skolka, pro dite to je zmena a kolikrat maji oba rodice co delat aby to zvladli. Ale nevim, jake mate vy priority.

Myslím, že jsiopominulajeden hodne důležitý fakt - ti rodiče se dokážou dohodnout a dle situace promtně reagovat. Takže předpokládám, že ty tvé jobovky, ala sebraný řidičák začnou řešit až to nastane a něco vymyslí a nebudou to v teoretické rovině řešit ted.
Ad schválení oba rodiče? Co tím jako myslíš?
Jinak píše o mladším, tím pádem má staršího a se školou už nějakou zkušenost má, i s kroužkama. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
25.2.20 21:59
@martina.se píše:
@andelka83 vidíš.. A nejjednodušší varianta nás nenapadla :zed: :oops: :mrgreen:

Tak to je klasika :mrgreen: aneb jak se říká, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Některé školy v Ove jsou dost vycházející vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí