Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Sophie,
posledni tyden? To je teda smula!!!!!! Je fakt ale ze moje mati rodila 3× a na brise nema nic a pochybuju ze pred 30 lety byly nejake super kremy jako jsou dneska. Takze aspon vime na koho to mame svest! Zatraceni rodice. ![]()
Ahojky,
Mě se ty překrásné jizvičky udělali hned na začátku těhotensví na prsou.Vypadalo to dost otřesně.A tak jsem se hned začala celá mazat.Někdo mi pradil kém z aloe vera a tak jsem si ho koupila uplně obyč za 35kč.A řekla bych že trochu pomohl.Né že bych je neměla ale neni to tak strašný.Na prsou skoro vymizeli a na stehnech a bocích se mi udělali až ted v osmém měsíci a jen tak trochu.Pořád mažu tak snad to vydrží a nezhorší se to.
Petra a koblížek
Ahoj holky!
Ja uz jsem skoro 2 roky od porodu a muzu jen potvrdit-strie nezmizi.Kazdopadne doporucuji-mazat, mazat a mazat.Ja mam strie hlavne na vnitrni strane stehen a to hlavne proto, ze jsem se pri mazani soustredila na brisko a stehna opomijela.Na brise mam jen jednu vetsi a to u jizvy po slepaku, kde byla kuze uz tak zjemnela.Mi urcite opaleni pomohlo!!!!Nic nezcervenalo, strie jako by zanikly(nezmizely),ale to je zase u kazdeho asi jinak…
Moje sestrenice ma bricho jako zebra, strie 2cm siroke a 8cm dlouhe…, ale ta se nemazala.Taky pry plati, cim svetlejsi kuze, tim citlivejsi, tim vetsi pece o ni je potreba…
A strie mi vlastne ani nevadi…a tak klidne nosimbokovky a to, ze se mi sem tam ve svetle zaleskne strie vuuuubec neresim.
Tak hlavne pohodu a zdrava miminka!!!!!
Mejte se moc pekne.
Konecne vim co sou to strije. No tak jsem troska pribrzdena
.
to ja ich mam teda taky jeste z cas puberty. mam je na stehnach a na prsou. pribrala jsem tehdy 20kil za 2roky. teda hodne. musim rict ze jsem pekne stloustla. pak v 17 jsem se zamilovala a zacala jsem se sebou neco delat. sice nezmizeli ale vidno je jen kdyz se opalim ale i tak je to v pohode. podle mne je to i o pevnosti. na prsach sou viditelnejsi - protoze to je cisty
lo
, ale na nohach mam i svaly. jasne ze je to i genetikou i vlastnostmi kuze, ale fakt jsem na vysportovanich telech jeste strie nevidela a neverim ze holky s tim problemi nemeli. a taky pouzivam kozmetiku od avonu, koupila jsem si krem proti celulitide
, v mem veku smesne, ale musim rict ze to minimalne (citelne) spevnuje pokozku. doporucuji. a taky peelingove mydla, nebo kremy. pekne vyrajbat
a pak natrit necim mastnym. uz to tu nekdo psal.
preju uspesny boj!
![]()
danka
ahoj holky,
mám dvě děti. Mazala jsem břicho od začátku těhotenství doslova „jak blázen“, ale bohužel, to nemělo valný výsledek. Strije mám. I když moje máma neměla ni jednu, její matka to měla dost, takže by se dědilo ob koleno?
Nicméně, časem strije vybledly a nejsou tolik vidět, takže se tím není třeba tak trápit.
Ta operace tento problém ale taky neřeší. Mně tímto způsobem „odebrali“ 20 cm kůže (ježiš, to zní děsivě), ale vzhledem k tomu, že strije už mi začínaly vysoko nad pupíkem , docela velká část jich tam ještě zůstala. TAkže pokud jde je o strije není ta operace řešením.
Eva.
Jestli je to dotaz na mě, tak musim bohužel říct, že nestáhla. (synovi je rok a půl, takže času na to bylo dost). Převislá kůže nad dvojitou jizvou po císaři nebyla zrovna paráda. NAkonec jsem se rozhodla pro operaci. Ten úbytek strijí byl vlastně „vedlejší produkt“ ![]()
E.
Ano Evi bylo to na Tebe. Děkuji za odpoved. A já myslela že strie jsou to nejhroší jak se může můj vzhled po těhotenství změnit
a už jsem se smířila s tím, že to nějak moc neovlivním, ale tohle mě přkvapilo, bohužel nemile. Jsem celkem dost štíhlá. Ach jo..
Ahojky,
Mám doma 6-týdenní miminko. V těhotenství se mi udělaly pouze malé strie po jedné na každém boku a jedna pidi na pupíku. A to jich mám požehnaně z puberty na bocích a vnitřní straně stehen, tyto staré zůstaly po celou dobu těhotenství bílé.
Já se od 3.měsíce mazala obyčejným dětským olejem na bříchu, bocích a nohách, několikrát denně.
Tehle problém mám trošičku taky, z pubery mě popraskal zadeček, ale ty praklinky jsou velmi jemné a tenké a navíc jsem zjistila, že mám naprosto jinou kvalitu kůže na bříšku, než na zadku. Jako by ta kůže na břiše byla tluščí a potvrdila mi to i známá kosmetička, takže uvidíme.
Mě na strie pomohl Bioptron ,nasvěcovala jsem je 5 až 10 min deně asi měsíc , výsledek super
. Doufám že jsem trochu pomohla .Niky.
Ahoj holky,
i já jsem poctivě mazala a mazala, celé těhotenství své bříško, boky a zadek krémem Vichy. Těsně před porodem jsem byla s výsledkem moc spokojená nikde ani strijka. Ale ouha po porodu, když se vše začalo vracet do původního stavu se mi objevily strije na bocích.
Teď jsem 3 měsíce po porodu a mám pocit že se mi již přestavají přidělávat další. Takže mažu dál a doufám, že je to už všechno.
No a na léto si pořídím pěkné nohavičkové plavky. Sice mám pár strijí, ale taky spousty radostí s malým Kryštůfkem a to za to stojí.
pa Sonia:lol:
Ahoj Evi, jsem ráda, že je tu někdo kdo podstoupil plastiku břicha. Mě také strije začínají nad pupíkem a mám obrovský strach z bolesti po operaci. Mohla bys mi prosím o této operaci napsat něco víc, kde ti to dělali a tak? Můj mail je petra.brandova@email.cz a jestli to má vůbec smysl. Díky Petra
Holky, ještě že jsem si přečetla vaše ohlasy, jsem nešťastná ze svého břicha. Mažu a mažu, ale jedna strie vedle druhé. Babička, mamka, a všechny tety mají bříška striemi rozbrázděné, tak jsem se mazala, ale stejně to nepomáhá. Jsem v 27. tý a děsím se, kde se mi ty jizvičky ještě objeví, pořád je do porodu hodně času do porodu. Hlavně jsem měla strach jak to vezme můj manžel, naštěstí to bere sportovně. Po přečtení všech vašich ohlasů se mi nálada trochu zlepšila a věřím, že náš Adámek bude stát za zjizvený břicho. Děkuji a mějte se krásně ![]()
Ahoj, strie mam uz od puberty…takze v tehotenstvi jsem si nedelala zadne iluze ![]()
Bricho mi samozrejme popraskalo a na bocich mi ze strii dokonce tekla obcas krev. Byla jsem na koznim a tam mi pan doktor rekl, ze pokud ma kuze nedostatecnou elasticitu, tak muzes mazat horem padem a stejne to rupne. Ja mazala poctive 3× denne, vichy, welleda, clarins a dopadla jsem jak jsem dopadla ![]()
Ted u druheho tehu /jsem ve 36TT/je to sice lepsi, ale strie ti bohuzel nikdy nezmizi. ![]()
Ale deticky mi zato stoji
![]()