Stříhání vlásků holčičkám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lamicka
6.3.13 14:46

Příspěvek upraven 18.09.15 v 17:38

• Citovat
  • Upravit
K.Black
6.3.13 14:47
@Gina108 píše:
A pak už to rostlo silnější? Já taky ostříhala chemlony, zatím rostou „hřebíky“ ale má to tak 1,5 cm, to ještě nic neznamená :think:

u holky jo, ale posledníčka jsem sjela už tak 4× a pořád to má takové jemné, je to lepší, ale pořád to není ono, budou mu tři.

• Citovat
  • Upravit
4373
6.3.13 14:49
@danali píše:
BTW. Zajímalo mě jak jste donutily holčičky nosit sponky a culíky. Té naší potvoře to na hlavě vydrží no možná deset vteřin a pak to jde dolů. :cert: :cert:

tak to by mě taky zajímalo. Simonka si je taky nenechá na hlavě dlouho. Jednu dobu nechtěla vůbec, posledního čtvrt roku si je občas nechá nasadit (když najde sama v šuplíku), podívá se na sebe do zrcadla a už je stahuje dolů :cert: :cert: :cert:

@Šája stříhla bych malé hlavně tu ofinku (vem pramínek vlasů do dlaně a šmikni třeba na 3× lehce šikmo - aby to nebylo do roviny, ale takový „cik-cak“). Pokud se nechá, tak i u zbytku vlásků bych zakrátila konečky (stačí 1cm), ony ty vlásky pak zesílí.
Já stříhám ofinku pořád tak, aby jí nelezla do očí (když už nechce nosit ty sponky ani gumičky) a vzadu a na boku nechávám růst. Vzadu střihnu sem tam trochu víc, aby nebyl takový rozdíl zadek a boky. Takže teď je to takové už skoro „mikádo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
6.3.13 14:50

Také mám holčičku a budou ji dva roky. Vlásky jsme stříhaly. Chtěla jsem aby měla dlouhe do culíčku, ale u nás je problém v tom že ho nechce nosit, nechce se česat a vzadu na temeni se ji začaly dělat dredy. Tak jsem ji musela dát nechat ostříhat na krátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
6.3.13 14:52
@meringa píše:
Já v roce ojela holku strojkem :mrgreen:. Teď jí jsou dva a mám chuť to udělat znovu. Má vlasy teda hustý, ale kudrnatý, každý vlas jinak a nejdou rozčesat :cert:. Ofinku jsem šmikla, ale vypadala jako ruskej Ivan :zed: Možná vyštrachám fotku :think:

ja prave Rozarku vzala strojkem v roce a pak znovu ve 2 letech, do te doby byly ty vlasky takove nijake, pak uz fakt zhoustly a dalo se s nima lip pracovat a kolem tech 3 let vzala na milost i gumicky apod.

• Citovat
  • Upravit
46867
6.3.13 14:54

Sttriham. Nechavam to zastrihnout vzadu dorvna a vepredu ofinu. Pak to necham dorust do mikada a postupne zastrihavam az jsou vsechny vlasky dorostle do stejne roviny, tudiz hustsi, tak nechavam rust. :)
Posledni fotka je cil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
6.3.13 14:58

Od asi roku a půl jsem stříhala ofinu, pak poprvé zhruba ve dvou letech jsme šly ke kadeřnici, která jí tu ofinu udělala líp a i vzadu jí to sestříhala. Teď má culíky, chodíme na zastřihování konečků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30830
6.3.13 15:01

Kačka má vlasy tak jemný, že jí na tom nic nedrží, navíc je má vyloženě rovné, žádná vlnka, nic…doufám, že časem dorostou na nějaký delší rozměr, aby konečně byla jako holka :mrgreen: první dvě fotky jsou vlasy neostříhaný a na tý poslední je už ostříhaná

Teda všechny vás obdivuju, co jste vzaly holčičky strojkem, to bych asi nedala, já jsem ráda, že má aspon tolik vlasů, kolik má :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
6.3.13 15:05

Smazano

Příspěvek upraven 06.03.13 v 18:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
6.3.13 15:08

Ahoj,
určitě bych s ní ke kadeřnici zašla. Trochu ji to prostřihne, vzadu zarovná a dá tomu nějaký tvar. Dcera vypadala dost podobně a po ostříhání, asi ve 2,5 letech neskutečně prokoukla. Jinak dlouhé vlasy nechce a ve vlasech jí nic nezůstane dýl jak 5minut. Takže nosí ofinu a mikádo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
6.3.13 15:12

Nestříhala jsem, býv. švagrová ostříhala svoji holku 2× strojkem, nyní má 15.let a vlasy jemné a řídké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
6.3.13 15:40

Já bych ji ostříhala třeba na jaře/v létě. Ty vlásky jí sice nezhoustnou, ale bude je mít všechny stejně dlouhé a postupně se budou zastřihovat tak, aby se jí časem nelámaly. My máme opačný problém, naše malá má odmalička husté skoro černé vlasy, takže my ji stříhali v 5m kvůli tomu, že se jí šíleně potila hlava v postýlce, vzala jsem ji strojkem 8) Pak v 13m znova, opět to měla jak květák (ke všemu je má kudrnaté) a bylo léto, takže to bylo jasné, opět nakrátko kvůli pocení. Tento rok už jí je konečně něchávám dorůst, i ofinu a budem zastřihovat jen konečky, jak totiž někdo tvrdí, že kudrnaté vlásky jsou jen dočasné a po prvním ostříhání se trochu narovnají, tak u nás to neplatí, dcera má vlasy kudrnatější snad den ode dne (ačkoliv já i manžel máme vlasy rovné, stejně tak, jako ona má hnědé oči, které neměla po kom zdědit - já mám zelené a manžel modré)… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
6.3.13 15:45

@rajada :think: no tak oči mohla zdědit třeba po sousedovi :mrgreen:

Moji dcerce se vlásky trošku narovnali, když jsem ji ve třech letech vzala na krátko, měla je pod lopatky, a šla na kluka, hodně se ji potila hlavička, až měla boláčky. A pak už ji lokýnky nenarostli, jen vlnité, a teď má chemlon :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
46867
6.3.13 15:49
@rajada píše:
Já bych ji ostříhala třeba na jaře/v létě. Ty vlásky jí sice nezhoustnou, ale bude je mít všechny stejně dlouhé a postupně se budou zastřihovat tak, aby se jí časem nelámaly. My máme opačný problém, naše malá má odmalička husté skoro černé vlasy, takže my ji stříhali v 5m kvůli tomu, že se jí šíleně potila hlava v postýlce, vzala jsem ji strojkem 8) Pak v 13m znova, opět to měla jak květák (ke všemu je má kudrnaté) a bylo léto, takže to bylo jasné, opět nakrátko kvůli pocení. Tento rok už jí je konečně něchávám dorůst, i ofinu a budem zastřihovat jen konečky, jak totiž někdo tvrdí, že kudrnaté vlásky jsou jen dočasné a po prvním ostříhání se trochu narovnají, tak u nás to neplatí, dcera má vlasy kudrnatější snad den ode dne (ačkoliv já i manžel máme vlasy rovné, stejně tak, jako ona má hnědé oči, které neměla po kom zdědit - já mám zelené a manžel modré)… :mrgreen:

To je povera :lol:. Zda bude mit dite vlnite/rovne, huste/ridke, jemne/pevne vlasy, je dano uz od narozeni. Mozna se ji trosku jakoby narovnaji delkou, ale to je tim, ze je vlas delsi tak je i „tezsi“. Taky to tak mam. Kdyz mam mikado mam je hodne vlnity, jak mam dlouhy vlasy mam jen vlnky :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
6.3.13 15:50

@K.Black
no sousedy jsme v té době žádné neměli a poštu nám taky nosila ženská :mrgreen: Poslala bych fotky dcerky, jak je měla a jak je má teď, ale nevím, jestli se to pak dá smazat, když to vložím takto do diskuze???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný