Střihla jsem do krve :-(

64
8.2.18 15:18

Střihla jsem do krve :-(

Holky pomoc… Stříhala jsem nehtík svému týdennímu synovi a střihla špatně (moc) a z jednoho nehtíku mu trošku teče krev :-( Jsem z toho úplně špatná, bojím se infekce a navíc jsem malému způsobila bolest :-( doma mám jen 3% peroxid vodíku, ale ten by ho pálil… Čím to můžu malému ošetřit?
A prosím, že se to stalo ještě někomu jinému, nebo jsem sama taková blbka? Je mi to líto a řvu tu kvůli tomu…

Příspěvek upraven 08.02.18 v 15:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
731
8.2.18 15:21

Máš líh na pupík? Tím to dezinfikuj a neboj nic se mu nestane :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2898
8.2.18 15:22

Chceš-li dezinfikovat, tak neštípavá dezinfekce je Betadine. Ale je to jodové… Předpokládám, že nůžky nebyly špinavé, asi bych jen umyla vodou. Nevím, co se říká dnes, je to už pár let, co jsem měla děti malé, ale říkali mi, že miminku prvních pár týdnů nehtíky nemám stříhat, ale pilníkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
8.2.18 15:23

Proč stříháš týdenímu miminku nehty proboha???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.18 15:24

:hug: Netrap se, každýmu se stane něco :hug: Jestli to chceš desinfikovat, tak dobrá nepálivá a i pro mimi je betadine (takový to oranžový). a jestli se bojíš hodně, tak to vem rovnou lihem, co asi máte doma na pupíček - nadšený z toho mimi nebude, ale za chvíli o tom už nebude vědět. Já osobně bych to nechala asi je zaschnout a sledovala to, ale už jsem asi moc laxní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
8.2.18 15:25

@Melpel fakt jo? Oba synové měli takové papírové a tenoučké nehtíčky které by pilníkem nešly ani náhodou. Zajímavé :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145

Týdennímu miminku nemáš stříhat nehty, zespoda jsou ještě přirostlé i tou bílou části a snadno strihnes.
Umyla bych teplou vodou a mýdlem.
A nic si z toho nedělej, já fikla půlročního, protože se kroutil a prezil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446

Malému jsem nestříhala několik týdnů po porodu.. nosil na rukou ponožky :lol: každopádně když už se stalo tak nedělej vědu, nic se mu nestane :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
8.2.18 15:26

@ZZloba89 hele zase klid, starší měl hrozně dlouhé a po konzultaci s Mudr jsem je stříhala taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10254
8.2.18 15:27

@andrejika Vydezinfikovat, nepřelepovat a nehysterčit.
Prosimtě, nic se nestalo, neřeš a nejanči, nebo z něj bude kluk hysterka. Buď ráda, že ho nemusíš dát kvůli náboženským důvodů obřezat. To bolí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
8.2.18 15:28
@andrejika píše:
Holky pomoc… Stříhala jsem nehtík svému týdennímu synovi a střihla špatně (moc) a z jednoho nehtíku mu trošku teče krev :-( Jsem z toho úplně špatná, bojím se infekce a navíc jsem malému způsobila bolest :-( doma mám jen 3% peroxid vodíku, ale ten by ho pálil… Čím to můžu malému ošetřit?
A prosím, že se to stalo ještě někomu jinému, nebo jsem sama taková blbka? Je mi to líto a řvu tu kvůli tomu…

Tak já jsem se ted informovala v lékárně a můžeš mu na to dát líh co je na čistění pupíčku. Pokud by to nějak zarudlo jít k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
8.2.18 15:30

Určitě jsem oba někdy fikla a pravděpodobně ne jen jednou.. don´t panic ;) U takového čistého pidižvíka bych to jen přejela vlhkáčem :palec: To bude hned v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
8.2.18 15:43

Smarja vzdyt to nic neni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
8.2.18 15:44

Stříhala jsem už po návratu z porodnice :nevim: