Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@andrejika tak me se povedlo to same. U druhe dcery, bylo ji 14 dni (a vcera mela 16.narozky
). Udelala jsem to hned na 3 prstickach, jak ja si tenkrat nadavala
. Druhy den se ji to zacalo podebirat, byl vikend, tak jsme jeli na pohotovost. Tam hned poznali, ze jsem strihala nehtiky, ja bych se nejradeji propadla do zapadniho nemecka…mela jsem na krajicku, byli ale uzasni, empaticti. Nicmene me dost vystrasili, ze je to strasne nebezpecne a pokud se to zacne podbirat, muze byt rychle chycena kost a pak je to prusvih. Nechci te vubec strasit, ale radeji to poradne hlidej. Hlavne si nic nevycitej, jeste ted mam husinu, kdyz si na to vzpomenu. Drzim palce a dej vedet ![]()
Edit…dokonce pro to existuje lekarsky nazev, uz si ho ale nepamatuji. Takze to asi tak ojedinele neni.
Jejda
Jak jsi prosím poznala, že se to začíná podbírat? Co si pod tím mám představit? Dnes to má malý červené, dívám se mu na to pořád.
Maminky, infekce by se už projevila, ne? Už je to 2 dny. Má to jen tmavě červené v tom narušeném místě. Prst mu nehřeje, nic…
@andrejika ona to mela takove jakoby zhnisane nebo puchyrek, uz jsi to presne nepamatuju. Ale to bys urcite poznala.
Jak to vypada ted?
Náš malý se narodil taky s pořádnými drápky a hned při prvním záchvatu prdíků si poškrábal celý obličej. Stříhala jsem mu je okamžitě taky a dle porodní asistentky jsem dobře udělala.