Střihla jsem do krve :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
64
8.2.18 15:46

Zkusila jsem ten líh, děkuji za rady. Ne, netušila jsem, že by se po porodu neměly nehtíky stříhat. Syn je má ostré, zatrhává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.2.18 15:58

Moc děkuju za radu, potřela jsem lihem, tak snad vše bude v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.18 16:01

@andrejika Taky se mi stalo u prvniho, kdyz byl maly a prezil to, nic jsem mu na to nedavala :D. A strihali jsme taky hned z porodnice, narodil se s extremnima drapama. V porodnici me sestricka taky zdrbla, ze nestrihat, ale pediatra jak to videla, rikala normalne ostrihat. Jinak byl zdrapany do krve a v lete 2015 davat rukavice nebyla zadna hitparada. Ostrihali jsme a byl klid ;)

• Citovat
  • Upravit
1421
8.2.18 16:03
@Anonymní píše:
@andrejika Taky se mi stalo u prvniho, kdyz byl maly a prezil to, nic jsem mu na to nedavala :D. A strihali jsme taky hned z porodnice, narodil se s extremnima drapama. V porodnici me sestricka taky zdrbla, ze nestrihat, ale pediatra jak to videla, rikala normalne ostrihat. Jinak byl zdrapany do krve a v lete 2015 davat rukavice nebyla zadna hitparada. Ostrihali jsme a byl klid ;)

Omyl anonym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
8.2.18 16:06

A proc by jako nestrihala? Muj se narodil s drapy jako hrom, strihal mu je dokonce pediatr v porodnici..to jsou zas reakce tady 8o :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
8.2.18 16:06

@andrejika
Proc strihat nehty tydennimu miminu? Ja strihala popre v mesici cca. Jeden krmi, druhy striha ☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
8.2.18 16:10

@andrejika
A strihas nuzkama nebo klestickama? Ja koupila detske klesticky a jde to paradne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
8.2.18 16:26

Já to taky nevěděla, že se nemají stříhat a u druhé!!! dcery jsem je takhle ostříhala všechny a trošku ji tekla krev ze všech. Dost mě to vyděsilo. Ale u první dcery se to nestalo a já to fakt nevěděla. Nenapadlo mě, že by se jim nehty stříhat neměly. Ale nijak jsem nedezinfikovala a samo se krásně zahojilo. Tyhle děti jsou ještě nasákly plodovou vodou a hojí se jim všechno rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
8.2.18 16:28
@Erinye píše:
A proc by jako nestrihala? Muj se narodil s drapy jako hrom, strihal mu je dokonce pediatr v porodnici..to jsou zas reakce tady 8o :D :D

Jo, tes koukam :D. U nas to same, fakt drapy jak sv… a hned prvni den zdrapany do krve, tak jsme doma smikli a pohoda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
8.2.18 18:05
@Aradhell píše:
@andrejika
Proc strihat nehty tydennimu miminu? Ja strihala popre v mesici cca. Jeden krmi, druhy striha ☺

Protože jinak se některá miminka rozskrabou do krve a navíc si můžou dlouhé nehty zatrhnout. Starší měla hrozne drápy a pořád se smrdlala po obličeji. Rukavice měla hned dole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.2.18 18:33

Kdyby mi řekli nestříhat, tak nestříhám. Nikdo mne neupozornil a nevím, když má miminko nehtíky dlouhé a ostré, proč bych to tak měla nechat. Chtěla jsem jen radu a možná uklidnění, děkuji všem maminkám, které mne pochopily a podpořily. Asi si musím příště dát pozor, abych nenakrkla dokonalé maminky, které mne hned za takový „omyl“ odsoudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
8.2.18 18:37

Mě pediatrička v 10 dnech dcery skoro vynadala, proč nemá ostříhané nehtíky, že se zbytečně škrábe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
8.2.18 19:29

A me rekli v porodnici i pediatr na prohlidce doma, ze prvnich par tydnu nestrihat. Holt kazdy doktor, jiny nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
8.2.18 19:34

Mne se to taky stalo. Netusila jsem, ze mu ublizim a stalo se. Taky jsem z toho byla vypleskla. Uprimne skooro jsem na to zapomnela, takze dik za pripomenuti, snad to chvili udrzim. :-)

Na pupik se ted dava Octenisept, od lihu se ustupuje. Tolik nevysusuje.

Jinak samo v pohode, to bude dobry, hlavne kdyz jsi to vydezinfikovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
8.2.18 19:59
@andrejika píše:
Kdyby mi řekli nestříhat, tak nestříhám. Nikdo mne neupozornil a nevím, když má miminko nehtíky dlouhé a ostré, proč bych to tak měla nechat. Chtěla jsem jen radu a možná uklidnění, děkuji všem maminkám, které mne pochopily a podpořily. Asi si musím příště dát pozor, abych nenakrkla dokonalé maminky, které mne hned za takový „omyl“ odsoudí.

To neřeš, co ostatní, normálně se řid i dál selským rozumem ;) Já zastřihla prtousovi nehet a to už byl trochu větší, takže stát se to může kdykoliv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí