Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkusila jsem ten líh, děkuji za rady. Ne, netušila jsem, že by se po porodu neměly nehtíky stříhat. Syn je má ostré, zatrhává.
Moc děkuju za radu, potřela jsem lihem, tak snad vše bude v pořádku ![]()
@andrejika Taky se mi stalo u prvniho, kdyz byl maly a prezil to, nic jsem mu na to nedavala
. A strihali jsme taky hned z porodnice, narodil se s extremnima drapama. V porodnici me sestricka taky zdrbla, ze nestrihat, ale pediatra jak to videla, rikala normalne ostrihat. Jinak byl zdrapany do krve a v lete 2015 davat rukavice nebyla zadna hitparada. Ostrihali jsme a byl klid ![]()
@Anonymní píše:
@andrejika Taky se mi stalo u prvniho, kdyz byl maly a prezil to, nic jsem mu na to nedavala. A strihali jsme taky hned z porodnice, narodil se s extremnima drapama. V porodnici me sestricka taky zdrbla, ze nestrihat, ale pediatra jak to videla, rikala normalne ostrihat. Jinak byl zdrapany do krve a v lete 2015 davat rukavice nebyla zadna hitparada. Ostrihali jsme a byl klid
Omyl anonym
A proc by jako nestrihala? Muj se narodil s drapy jako hrom, strihal mu je dokonce pediatr v porodnici..to jsou zas reakce tady
![]()
@andrejika
Proc strihat nehty tydennimu miminu? Ja strihala popre v mesici cca. Jeden krmi, druhy striha ☺
@andrejika
A strihas nuzkama nebo klestickama? Ja koupila detske klesticky a jde to paradne
Já to taky nevěděla, že se nemají stříhat a u druhé!!! dcery jsem je takhle ostříhala všechny a trošku ji tekla krev ze všech. Dost mě to vyděsilo. Ale u první dcery se to nestalo a já to fakt nevěděla. Nenapadlo mě, že by se jim nehty stříhat neměly. Ale nijak jsem nedezinfikovala a samo se krásně zahojilo. Tyhle děti jsou ještě nasákly plodovou vodou a hojí se jim všechno rychle.
@Erinye píše:
A proc by jako nestrihala? Muj se narodil s drapy jako hrom, strihal mu je dokonce pediatr v porodnici..to jsou zas reakce tady![]()
![]()
Jo, tes koukam
. U nas to same, fakt drapy jak sv… a hned prvni den zdrapany do krve, tak jsme doma smikli a pohoda ![]()
@Aradhell píše:
@andrejika
Proc strihat nehty tydennimu miminu? Ja strihala popre v mesici cca. Jeden krmi, druhy striha ☺
Protože jinak se některá miminka rozskrabou do krve a navíc si můžou dlouhé nehty zatrhnout. Starší měla hrozne drápy a pořád se smrdlala po obličeji. Rukavice měla hned dole…
Kdyby mi řekli nestříhat, tak nestříhám. Nikdo mne neupozornil a nevím, když má miminko nehtíky dlouhé a ostré, proč bych to tak měla nechat. Chtěla jsem jen radu a možná uklidnění, děkuji všem maminkám, které mne pochopily a podpořily. Asi si musím příště dát pozor, abych nenakrkla dokonalé maminky, které mne hned za takový „omyl“ odsoudí.
Mě pediatrička v 10 dnech dcery skoro vynadala, proč nemá ostříhané nehtíky, že se zbytečně škrábe.
A me rekli v porodnici i pediatr na prohlidce doma, ze prvnich par tydnu nestrihat. Holt kazdy doktor, jiny nazor
Mne se to taky stalo. Netusila jsem, ze mu ublizim a stalo se. Taky jsem z toho byla vypleskla. Uprimne skooro jsem na to zapomnela, takze dik za pripomenuti, snad to chvili udrzim. ![]()
Na pupik se ted dava Octenisept, od lihu se ustupuje. Tolik nevysusuje.
Jinak samo v pohode, to bude dobry, hlavne kdyz jsi to vydezinfikovala.
@andrejika píše:
Kdyby mi řekli nestříhat, tak nestříhám. Nikdo mne neupozornil a nevím, když má miminko nehtíky dlouhé a ostré, proč bych to tak měla nechat. Chtěla jsem jen radu a možná uklidnění, děkuji všem maminkám, které mne pochopily a podpořily. Asi si musím příště dát pozor, abych nenakrkla dokonalé maminky, které mne hned za takový „omyl“ odsoudí.
To neřeš, co ostatní, normálně se řid i dál selským rozumem
Já zastřihla prtousovi nehet a to už byl trochu větší, takže stát se to může kdykoliv..