Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sad 1 píše:
U porodu mě viděla akorát asistentka a doktorka, ale to mi bylo fakt šumák, a věř, že tobě bude taky. Pro mě bylo trochu horší to kontrolování následující dny při vizitě, jak člověk musí roztáhnout kytary před vícero doktroy, koukaj na kráter, a každej den jinými![]()
![]()
Ale to už ti bude zas jedno, protože to bude za tebou
Příspěvek upraven 02.01.14 v 16:58
To je fakt, že ty vizity byly fakt trapas-já měla i velkou a to tam bylo 15 lidí co čumělo mezi nohy.
Bylo mi to uplne jedno, ale lidi tam bylo fakt dost, ale to proto, ze byly komplikace, plus meli u me operacni pohotovost, jelikoz jsem puvodne mela jit na cisare. takze celkem 4 doktori, 2 PA, nejake sestry, zachranar v zacviku (s tim jsem dala souhlas), pediatricka a sestra z novorozeneckeho. dobry gang, ne? ![]()
Budeš mít košili, mezi nohama PA a možná lékaře. Mediky můžeš odmítnout. A stydět se nebudeš mít čas ani myšlenky.
@baaruunkaa
fakt 15 lidi na vizite, jo? to je sila ![]()
ja mela teda asi 10 lidi na porodnim sale, ale na vizite jen doktor a sestra a na velke navic jenom primar.
@baaruunkaa píše:
To je fakt, že ty vizity byly fakt trapas-já měla i velkou a to tam bylo 15 lidí co čumělo mezi nohy.
vizity očistec, to je pravý očistec, u nás šla dopředu sestra, musely jsme lehnout na postel, sundat kalhotky z jedné nohy, nechat vložku přilíplou, pak došla vizita, roztáhnout nohy, sestar vzala takovou obrovskou pinzetu, uchopila vložku, odklopila doktor se naklonil, kouknul…pane bože, no vizita je fakt výživná
![]()
Já rodila plánovaným císařem, kde Ti sice nekoukají přímo mezi nohy, ale nahatá jsi stejně, a zase úplně „při smyslech“. Ale když to tak píšeš, tak teda řešit, že na mě někdo kouká, mě vlastně nenapadlo ani na pikosekundu. (Zajímavý, ještě nikdy jsem si to neuvědomila!) Jako třeba zavádění cévky bylo fakt nepříjemný, ale že mi to strkají TAM, tak to mi bylo fakt fuk…
Výhoda byla, že po tom mi při vizitách koukali na břicho, a ne do rozkroku
(To mě taky doteď nenapadlo, že to je „výhoda“ císaře.)
No já měla ještě celého kačera modrého, takže to bylo potřeba na vizitě řádně prozkoumat
![]()
@maminkaeliska píše:
Ahoj já mám rodit až za 3 měsíce ale uplně se klepu studem už tet. Mám vlastně jediný dotaz který jsem tu nikde nevyčetla, kolik lidí u toho porodu je co mě uvidí nahatou?? Je to jen asistentka a doktorka? Dále jste psali ze vás zahlédli i cizí lidé to snad u toho porodu není uplné soukromí?? Mnohokrat děkuji za zodpovězené dotazi.
Ahojky, já jsem také stydlivá, normálně mi dělá problém i to, když mi vyleze kousek stehna navíc
Nicméně v porodnici mi to bylo úúúplně jedno..:-) Uvidíš, taky bude.
@CokeLady píše:
no to bylo taky výživný, jak diktoval tu diagnozu moji pipiny… otok, rozsáhlá modřina… to ženská si hned řekne, že jao ženská už totálně skončila, že už nikdy nebude sex a že mi jí měli rovnou zašít celou
asi tak. No pozitivní je, že dneska nevím, že jsme rodila. Nebudem dále strašit tazatelku
Modrá je dobrá
![]()
Bude ti to jedno
mně se tam hrabali 4 dny, co mi to pomalu vyvolávali, takže jsem to přestala řešit po první dnu
pak přímo při porodu asistentka a sem tam dr. a na sále oba dva
tam už mi to bylo tuplem jedno.
Neboj, ono to není tak hrozné, nikdo další tam nebude, např uklízečky atd
a ani doprovod ti tam nemusí koukat ![]()
@Ali-Ali @terinka4444 Normálně chodilo tak šest lidí, ale ta jedna vizita byla výživná-přišlo mi to jako studenti. S tou obrovskou pinzetou jsme to měly to samé-hold matky po porodu jsou toxické ![]()
@terinka4444 píše:
vizity očistec, to je pravý očistec, u nás šla dopředu sestra, musely jsme lehnout na postel, sundat kalhotky z jedné nohy, nechat vložku přilíplou, pak došla vizita, roztáhnout nohy, sestar vzala takovou obrovskou pinzetu, uchopila vložku, odklopila doktor se naklonil, kouknul…pane bože, no vizita je fakt výživná![]()
jo tak přesně tohodle jsem se bála taky. že tam budou ženský na pokoji, zástup zdravotníků a já s krvavou vložkou. Nakonec přišel jen dr., medik a PA. Medik byl z toho asi nejvíc vykulenej
a dr. jen letmo kouknul, že ok a žádná pinzeta se nekonala
@Ariadne já si vybavuju ten pocit, hrůza, byla jsem tedy na nadstandardu, takže sama, ležím na posteli, čučím do stropu, dělám, že tam nejsem, přijde sestra, roztáhne kolena, vezmetu vložku tou pinzetou, já stále dělám, že tam nejsem, doktor nakloní, zhodnotí… ale zase je pravda, že každý den byl na vizitě jiný doktor, vždycky mladý pěkný chlap
a každý se naklonil nad postýlku a povídal, že malá je krásná, přišlo mi to milé, dělali to všem maminkám, takové milé gesto, že byli takoví lidský, že gynekolog a nakloní se nad postýlku a usměje se na mimino.
Taky jsem se bála a říkala si že se budu stydět. Měla jsem u porodu kamarádku s přítelem. Nahá jsem byla, protože jsem chodila do vany. Pak mě vzali zase na postel a nahá jsem tam ležela asi půl hodiny, protože jsem rodila v létě a bylo mi vedro. Za mnou chodili 3 PA, doktor, doktorka a ještě doktorka co mě rodila. Dětská doktorka a sestra. Každej do mě strkal ruce jen co je jeden ze mě vytáhl
jo pak tam přišla ještě anestezioložka a její medik, uklízečka. Malej pokoj a lidí jak nasr.
řvala jsem tam, brečela ale bylo mi to jedno
v tu chvíli opravdu myslíš jen na to ať je to mimčo venku a zdravé ![]()
přesně
to už člověk docela vnímá, na rozdíl od porodu, kde kdyby mi koukala celá armáda, tak je mi to jedno