Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Z.l.A. píše:
Mohly byste prosím napsat, ve kterých porodnicích se konají ty nedůstojné hromadné poporodní vizity? Já jsem registrovaná do Podolí, zvažuji ještě porod v Mělníku a určitě by mi to pomohlo při mém rozhodování. Díky!
mě příjde, že všade
ale přeju, aby ti to někdo vyvrátil…
I v Liberci to tak je… klidné to bylo v Jablonci, ale rodila jsem císařem, takže to se ukazovala jen jizva a na očistky se lékaři jen ptali… Ale pamatuji u předchozích dětí(mám 4), že chodilo i třeba pět mladých doktorů a ty se postavili kolem postele a bylo to opravdu nedůjstojné a hodně nepříjemné!!!
Jen pro zasmátí… když jsem odrodila první dítko a docela náročným porodem, protože mi praskla voda na 36. tt a tělo nebylo připraveno a já se mnoho hodin při velice intenzivních kontrakcích neotvírala… tak když už jsem odpočívala na porodním sále, tak vedle rodila nějaká dívčina a byl s ní partner a on ji povzbuzoval jak na fotbale: dotoho, tlač, atd… a ona do toho řvala: maminko moje maminko, co jsi mi to udělal… byla i docela sprostá… teda na něj, jako, že za to může… no mně už bylo hej, já se už jen usmívala…
Myslím si, že je to s tím, do čeho jdete, že je to vše v hlavně… já běhala dva dny po císaři jak laň a nic mi nebylo… i má gynekoložka, co se na mně chodila dívat říkala, že to není možné… Mimčo jsem si vzala hned jak mě pustili z JIP a od té doby jsem malou nedala ani na noc. Chodili se na mně dívat jak na exemplář. Ale hodně asi dělá i to, že je čtvrtá… ono mně už moc věcí nepřekvapí:-)
Holky, ale to ze jste tak unavene, ze je vam to jedno prece neznamena, ze jsou tyhle ponizujici vizity ok.
Zena je zrovna nejvic zranitelna a tak neprostetuje…nema na to silu. Ale to jeste neznamena, ze je to chovani v poradku.
@Loki01 Není to v pořádku a tak když jsem vyplňovala papíry do porodnice v Jablonci, tak jsem napsala, že ani učenky a studenti medicíny ke mně nesmí… stačilo mi to v tom Liberci… fakt to bylo nepříjemné… to byli mladí muži kolem 26 let a já tam tlustá, oteklá, flekatá a s roztaženýma nohama na posteli s krvavou vložkou…ne prostě tohle už nikdy!!!
@Loki01 píše:
Holky, ale to ze jste tak unavene, ze je vam to jedno prece neznamena, ze jsou tyhle ponizujici vizity ok.
Zena je zrovna nejvic zranitelna a tak neprostetuje…nema na to silu. Ale to jeste neznamena, ze je to chovani v poradku.
velký souhlas!!
@Loki01 píše:
To máš pravdu, já se také nebránila… prostě jsem neměla sílu, navíc hormony dělaly své a já stále plakala, takže jakýkoliv konflik, byl pro mně v tu chvíli nepřijatelný.
@CokeLady píše:
No já si nedokážu představit, že bychom po jedné chodily každé ráno někam na vyšetřovnu, tam lezla na kozu, dítě mezitím samotné v pokoji… mně to teda takhle vyhovovalo více. Na posteli jen diskrétně během 5 sekund zkontrolován stav hojení, nic ke stydění.
Proč samotné? To by sis mohla vézt v postýlce s sebou
Ona by stačila pojízdná plenta, aspoň pro ten pocit soukromí a pro vyjádření, že na naší cudnosti a důstojnosti záleží.
Po přečtení některých příspěvků (vlastně většiny) jsem ráda, že jsem rodila, jak jsem rodila. Během celého porodu se o mě starala jen jedna PA a paní doktorka - tyto dvě osoby byly jediné, kdo mi koukal mezi nohy. Klystýr jsem absolvovala také, PA zavedla tekutinu a následně taktně odešla z místnosti. Přítele jsem měla celou dobu u sebe na porodním boxu (přijel až po klystýru). K nehodě během porodu asi taky došlo
Ale PA byla natolik taktní, že nic neřekla, jen se vyměnila plenta pode mnou. A na oddělení šestinedělí nás tedy nekontrolovali, ptali se pouze, zda se cítíme dobře a pohmatem břicha kontrolovali zavinování dělohy. Nutno ale dodat, že jsem porodila bez nástřihu. Ale ani mou spolubydlící nekontrolovali. Za lidský přístup jsem fakt ráda.
Hm, tak já nevím, ale asi bych se nad mediky a pod vůbec nepozastavila…kdo ví, který z nich vás bude za pár let rodit..a někde se to naučit musí. Jako neříkám, že je to příjemné, ale tady je asi stydlivost na nepravém místě… ![]()
@Daretka To je vždy věc každého jednoho člověka - pokud se stydím a není mi to příjemné, nevidím jediný důvod, proč se přemáhat a bohužel mají medici smůlu. Takže za mě - na ortopedii jsem s tím problém neměla, na gyn-por bohužel, přítomnost mediků je pro mě naprosto nepřijatelná.
@Naima To s Tebou souhlasím… já sice ještě nerodila, ale vím, že tohle nesnesu… a budu mít hodně velký problém i s doktorem ![]()
Mediky můžete odmítnout. Ptali se mě na to při příjmu, řekla jsem ne a opravdu jsem je tam neměla.
@Daretka já protože jsem šla rodit poprvé tak jsem mediky taky nechtěla. Kdybych šla podruhé tak by mi možná nevadili, ale teda radši bych tak maximálně dva, tři…
Mohly byste prosím napsat, ve kterých porodnicích se konají ty nedůstojné hromadné poporodní vizity? Já jsem registrovaná do Podolí, zvažuji ještě porod v Mělníku a určitě by mi to pomohlo při mém rozhodování. Díky!