Stud v porodnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Z.l.A.
19.6.12 05:56

Mohly byste prosím napsat, ve kterých porodnicích se konají ty nedůstojné hromadné poporodní vizity? Já jsem registrovaná do Podolí, zvažuji ještě porod v Mělníku a určitě by mi to pomohlo při mém rozhodování. Díky!

• Citovat
  • Upravit
4275
19.6.12 07:58
@Z.l.A. píše:
Mohly byste prosím napsat, ve kterých porodnicích se konají ty nedůstojné hromadné poporodní vizity? Já jsem registrovaná do Podolí, zvažuji ještě porod v Mělníku a určitě by mi to pomohlo při mém rozhodování. Díky!

mě příjde, že všade :nevim: ale přeju, aby ti to někdo vyvrátil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
19.6.12 08:10

I v Liberci to tak je… klidné to bylo v Jablonci, ale rodila jsem císařem, takže to se ukazovala jen jizva a na očistky se lékaři jen ptali… Ale pamatuji u předchozích dětí(mám 4), že chodilo i třeba pět mladých doktorů a ty se postavili kolem postele a bylo to opravdu nedůjstojné a hodně nepříjemné!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
19.6.12 08:31

Jen pro zasmátí… když jsem odrodila první dítko a docela náročným porodem, protože mi praskla voda na 36. tt a tělo nebylo připraveno a já se mnoho hodin při velice intenzivních kontrakcích neotvírala… tak když už jsem odpočívala na porodním sále, tak vedle rodila nějaká dívčina a byl s ní partner a on ji povzbuzoval jak na fotbale: dotoho, tlač, atd… a ona do toho řvala: maminko moje maminko, co jsi mi to udělal… byla i docela sprostá… teda na něj, jako, že za to může… no mně už bylo hej, já se už jen usmívala…
Myslím si, že je to s tím, do čeho jdete, že je to vše v hlavně… já běhala dva dny po císaři jak laň a nic mi nebylo… i má gynekoložka, co se na mně chodila dívat říkala, že to není možné… Mimčo jsem si vzala hned jak mě pustili z JIP a od té doby jsem malou nedala ani na noc. Chodili se na mně dívat jak na exemplář. Ale hodně asi dělá i to, že je čtvrtá… ono mně už moc věcí nepřekvapí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
19.6.12 08:38

Holky, ale to ze jste tak unavene, ze je vam to jedno prece neznamena, ze jsou tyhle ponizujici vizity ok.
Zena je zrovna nejvic zranitelna a tak neprostetuje…nema na to silu. Ale to jeste neznamena, ze je to chovani v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
19.6.12 08:52

@Loki01 Není to v pořádku a tak když jsem vyplňovala papíry do porodnice v Jablonci, tak jsem napsala, že ani učenky a studenti medicíny ke mně nesmí… stačilo mi to v tom Liberci… fakt to bylo nepříjemné… to byli mladí muži kolem 26 let a já tam tlustá, oteklá, flekatá a s roztaženýma nohama na posteli s krvavou vložkou…ne prostě tohle už nikdy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
19.6.12 09:22
@Loki01 píše:
Holky, ale to ze jste tak unavene, ze je vam to jedno prece neznamena, ze jsou tyhle ponizujici vizity ok.
Zena je zrovna nejvic zranitelna a tak neprostetuje…nema na to silu. Ale to jeste neznamena, ze je to chovani v poradku.

velký souhlas!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
19.6.12 09:25
@Loki01 píše:

To máš pravdu, já se také nebránila… prostě jsem neměla sílu, navíc hormony dělaly své a já stále plakala, takže jakýkoliv konflik, byl pro mně v tu chvíli nepřijatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.6.12 20:30
@CokeLady píše:
No já si nedokážu představit, že bychom po jedné chodily každé ráno někam na vyšetřovnu, tam lezla na kozu, dítě mezitím samotné v pokoji… mně to teda takhle vyhovovalo více. Na posteli jen diskrétně během 5 sekund zkontrolován stav hojení, nic ke stydění. :nevim:

Proč samotné? To by sis mohla vézt v postýlce s sebou :nevim: Ona by stačila pojízdná plenta, aspoň pro ten pocit soukromí a pro vyjádření, že na naší cudnosti a důstojnosti záleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
19.6.12 20:56

Po přečtení některých příspěvků (vlastně většiny) jsem ráda, že jsem rodila, jak jsem rodila. Během celého porodu se o mě starala jen jedna PA a paní doktorka - tyto dvě osoby byly jediné, kdo mi koukal mezi nohy. Klystýr jsem absolvovala také, PA zavedla tekutinu a následně taktně odešla z místnosti. Přítele jsem měla celou dobu u sebe na porodním boxu (přijel až po klystýru). K nehodě během porodu asi taky došlo :oops: Ale PA byla natolik taktní, že nic neřekla, jen se vyměnila plenta pode mnou. A na oddělení šestinedělí nás tedy nekontrolovali, ptali se pouze, zda se cítíme dobře a pohmatem břicha kontrolovali zavinování dělohy. Nutno ale dodat, že jsem porodila bez nástřihu. Ale ani mou spolubydlící nekontrolovali. Za lidský přístup jsem fakt ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
20.6.12 22:24

Hm, tak já nevím, ale asi bych se nad mediky a pod vůbec nepozastavila…kdo ví, který z nich vás bude za pár let rodit..a někde se to naučit musí. Jako neříkám, že je to příjemné, ale tady je asi stydlivost na nepravém místě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
20.6.12 22:44

@Daretka To je vždy věc každého jednoho člověka - pokud se stydím a není mi to příjemné, nevidím jediný důvod, proč se přemáhat a bohužel mají medici smůlu. Takže za mě - na ortopedii jsem s tím problém neměla, na gyn-por bohužel, přítomnost mediků je pro mě naprosto nepřijatelná.

• Citovat
  • Upravit
9354
21.6.12 13:56

@Naima To s Tebou souhlasím… já sice ještě nerodila, ale vím, že tohle nesnesu… a budu mít hodně velký problém i s doktorem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
21.6.12 17:01

Mediky můžete odmítnout. Ptali se mě na to při příjmu, řekla jsem ne a opravdu jsem je tam neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
21.6.12 17:10

@Daretka já protože jsem šla rodit poprvé tak jsem mediky taky nechtěla. Kdybych šla podruhé tak by mi možná nevadili, ale teda radši bych tak maximálně dva, tři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí