Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem svého času dělávala pár sezón na recepci v jednom velkým tuzemským kempu a docela pravidelně se stávalo, že zkraje července, jak jsou ty svátky, si lidi brávali ubytko rovnou na 14 dní (protože díky svátkům ušetřili pár dní dovolené).
A většinou přesně těch úvodních 14 dní buď propršelo, nebo alespoň rozhodně nebylo na koupání. Červen nádhernej (a my se váleli na skoro prázdné pláži) - a sotva propukla plná sezóna, kosa.
Vždycky jsem koukávala z recepce vytopené přímotopem do toho promočenýho kempu, půjčovala lidem rezervní deky a hospodskej odvedle zahříval zmrzlý rekreanty grogem. ![]()
Fakt se nedá spolíhat na to, že bude pořád jenom krásně, ale na dovče setrvalá tlaková níže zamrzí, to je fakt.
![]()
Většinou prvních 14 v červenci nic moc, mívali jsme tou dobou letní tábor a spíše propršené než pařák.
Nicméně já pařáky nemusím, mám ráda takové normální teplo, do těch 25 stupňů. Když si trošku na teplo zvyknu, tak beru i 30, nad 30 už nee.
Doufám, že bude koncem května hezké jaro (sluníčko, do 25).
@Klopotkova píše:
Já to zase tak v hlavě nemám, jen si pamatuji, že od loňského dubna byla neskutečná vedra a na začátku července se to asi na 5dní pokazilo.
Určitě bylo podstatně tepleji, než letos. Ale dny, kdy bylo max 14 se našly taky.
Ale chladný byl i rok 2013 a léto v pohodě. Hlavu vzhůru. b
@sirikit. Mně se třeba už roky na nestalo, že bych přijela do tepla z letní dovolené. Nemám ty šoky ráda a co myslíš…
Naposledy v roce 2015. Jinak vždycky zamraceno, max 22 stupňů, spíš min, zamračeno, poprchavani… ![]()
@sirikit píše:
Já jsem svého času dělávala pár sezón na recepci v jednom velkým tuzemským kempu a docela pravidelně se stávalo, že zkraje července, jak jsou ty svátky, si lidi brávali ubytko rovnou na 14 dní (protože díky svátkům ušetřili pár dní dovolené).
A většinou přesně těch úvodních 14 dní buď propršelo, nebo alespoň rozhodně nebylo na koupání. Červen nádhernej (a my se váleli na skoro prázdné pláži) - a sotva propukla plná sezóna, kosa.
Vždycky jsem koukávala z recepce vytopené přímotopem do toho promočenýho kempu, půjčovala lidem rezervní deky a hospodskej odvedle zahříval zmrzlý rekreanty grogem.
Fakt se nedá spolíhat na to, že bude pořád jenom krásně, ale na dovče setrvalá tlaková níže zamrzí, to je fakt.![]()
Léto u nás je děsně nevyzpytatelné. Pokud se fakt globálně otepluje, vidím u nás určitý prostor, kdy to bude ještě příjemný. ![]()
@Bábrdl píše:
Léto u nás je děsně nevyzpytatelné. Pokud se fakt globálně otepluje, vidím u nás určitý prostor, kdy to bude ještě příjemný.
Oukej, ale tohle už je fakt moc. Přes den čytři stupně? To je lidtopad…
![]()
@Bábrdl píše:
Oukej, ale tohle už je fakt moc. Přes den čytři stupně? To je lidtopad…![]()
![]()
![]()
![]()
@Bábrdl píše:
![]()
![]()
![]()
Jsem taky v šoku…
@Bábrdl píše:
![]()
![]()
![]()
@Markéta80 píše:tady 6,ale to bude zase šok když o víkendu hlásí 20
heč my jsme dnes měli 9, a k tomu šíleně větrno a slabý déšť
@stinga
než ta teplota mne vadilo to poprchávání. Snad v so pršet nebude, rušit u po třetí Zoo nechci. Pak by jsme šli kdo ví kdy, manžel pak je o víkendech v práci a už teď slyším několikrát denně kolikrát se ještě vyspí a půjdeme ![]()
@Bábrdl píše:
![]()
![]()
![]()
Mně ani tak nebyla zima. Bylo mi mokro!
![]()
Nosím kabelku - o. k., tu na rameně. Ale! Složku s lejstry, tašku s noťasem a v ruce často mobil s navigací, abych trefila do práce. Ne-e, zatím nemám alzheimera, jenom pracuju pokaždý někde jinde. Paraple v zubech neudržím, takže trvalý déšť mi komplikuje výkon povolání.
![]()
V Jižních Čechách dnes pršelo trvale. ![]()
@sirikit píše:
Mně ani tak nebyla zima. Bylo mi mokro!![]()
Nosím kabelku - o. k., tu na rameně. Ale! Složku s lejstry, tašku s noťasem a v ruce často mobil s navigací, abych trefila do práce. Ne-e, zatím nemám alzheimera, jenom pracuju pokaždý někde jinde. Paraple v zubech neudržím, takže trvalý déšť mi komplikuje výkon povolání.![]()
![]()
V Jižních Čechách dnes pršelo trvale.
vem si pláštěnku