Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zrovna teď jsem prerovnavala botník. A je to vidět i na botách. Boty do nečasu kupuju Geox, Tamaris atd. Prostě trochu „lepší“ a stejně je do roka odrovnam. Sandálky, lodičky mám krusky od CCC, Deichmann… A výdrži roky. A není divu, když je na sebe člověk vezme párkrát do roka.
![]()
@Bábrdl píše:
Jestli je těch teplejch dní za rok 14, je to moc![]()
Proto mě fascinují ty pindy, jak tenhle duben byl nejteplejší a tenhle srpen taky a vůbec je průměrně teplo a neprší jako v minulosti…
Člověk má pocit, že se musel narodit v době ledové nebo co
@sirikit píše:![]()
Tak oni to meteorologové snad nějak měří, ne? Nebo myslíš, že vycházejí z dojmologie?
Sucho bylo poslední roky fakt pekelný, před 14ti dny jsem sekala trávník a prášilo se mi za sekačkou, takže díky za každej déšť.
Hele, žijeme v mírném podnebním pásmu, těžko počítat každoročně se subtropama.
Kdo chce pravidelně subtropy, ať si mákne a párkrát do roka si tam zajede ohřát šunky.
Jasně že měří, z čisté dojmologie vycházím já.
A mám dojem, že mi žádné velké teplo neni ![]()
Dobře mírný pás, beru. Ale nikdo nemůže čekat, že se budu hroutit, když někdo hrobovým hlasem oznámí, té tenhle červenec byl o stupeň teplejší než ten za krále Klacka… ![]()
@sirikit píše:![]()
Tak oni to meteorologové snad nějak měří, ne? Nebo myslíš, že vycházejí z dojmologie?
Sucho bylo poslední roky fakt pekelný, před 14ti dny jsem sekala trávník a prášilo se mi za sekačkou, takže díky za každej déšť.
Hele, žijeme v mírném podnebním pásmu, těžko počítat každoročně se subtropama.
Kdo chce pravidelně subtropy, ať si mákne a párkrát do roka si tam zajede ohřát šunky.
Loni bylo snad 40 tropických dnů ( teplota víc než 30). To mi přijde skoro dost.
@aiwwa píše:
Loni bylo snad 40 tropických dnů ( teplota víc než 30). To mi přijde skoro dost.
Dyť píšu, že vždycky celý léto od začátku června do půlky září jezdím se staženejma okýnkama. ![]()
Je pravda, že jsme na jihu, takže lidi žijící na Kvildě to nejspíš vidí jinak, ale opravdu studený propršený léto jsem nezažila, ani nepamatuju.
A že už něco pamatuju.
![]()
@sirikit píše:
Dyť píšu, že vždycky celý léto od začátku června do půlky září jezdím se staženejma okýnkama.
Je pravda, že jsme na jihu, takže lidi žijící na Kvildě to nejspíš vidí jinak, ale opravdu studený propršený léto jsem nezažila, ani nepamatuju.
A že už něco pamatuju.![]()
Jojo, u nás loni za celé léto pršelo třikrát. ![]()
@aiwwa píše:
Jojo, u nás loni za celé léto pršelo třikrát.
U nás teda víckrát, spíš bouřky a pak zase hic, ale kámoška z Děčínska byla z tamního sucha úplně zoufalá.
![]()
@sirikit píše:
U nás teda víckrát, spíš bouřky a pak zase hic, ale kámoška z Děčínska byla z tamního sucha úplně zoufalá.![]()
u nás vedlejších vsích třeba pršelo, sjelo se z kopce k nám a nic. i vyschl potok a už se neobnovil.
@Bábrdl píše:
Jestli je těch teplejch dní za rok 14, je to moc![]()
Proto mě fascinují ty pindy, jak tenhle duben byl nejteplejší a tenhle srpen taky a vůbec je průměrně teplo a neprší jako v minulosti…
Člověk má pocit, že se musel narodit v době ledové nebo co
U nás bylo v dubnu pěkně teplo, léto to skoro připomínalo. A těch 5 lét dozadu bylo prostě teplých, žádné dva týdny veder, ale poslední tři roky od června do září sezona na koupání. Málo deštivých dnů, třicítky často. Statistiky mluví jasně, ty se okecat nedají.
@belladonna píše:
U nás bylo v dubnu pěkně teplo, léto to skoro připomínalo. A těch 5 lét dozadu bylo prostě teplých, žádné dva týdny veder, ale poslední tři roky od června do září sezona na koupání. Málo deštivých dnů, třicítky často. Statistiky mluví jasně, ty se okecat nedají.
Klidně bych snesla teplejší
teda ne 40tky, ale víc teplých příjemných dní.
@Bábrdl píše:
Klidně bych snesla teplejšíteda ne 40tky, ale víc teplých příjemných dní.
tak můžeš se přestěhovat, případně trochu přibrat. Třeba je ti zima, protože jsi moc hubená. ![]()
@Bábrdl kolik stupňů vnímáš jako příjemně teplo? já mám limit do 23-25 stupňů, proto asi těch teplých dní vnímám víc.
@aiwwa píše:
tak můžeš se přestěhovat, případně trochu přibrat. Třeba je ti zima, protože jsi moc hubená.
Nesmysl. Vážně nechápu, jak se někomu tohle depresivní počasí teď v květnu může líbit. Jo, krásný minulý rok, kdy byly od konce dubna tropy, to nebyl život, to byl ráj. ![]()
@Klopotkova píše:
Nesmysl. Vážně nechápu, jak se někomu tohle depresivní počasí teď v květnu může líbit. Jo, krásný minulý rok, kdy byly od konce dubna tropy, to nebyl život, to byl ráj.
Mně se to líbí, nemusím zalívat, všechno mi krásně roste na zahradě. A krásně se smyl pyl, takže nemám alergii. Uznávám, dneska už je i na mě skoro zima, v kraťasech nic moc. ![]()
Kdo říkal, že má být 30 stupnu?
Na idnesu předpověd zimaa déšť