Studené léto?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6822
2.7.18 09:02

Jako ty noci na červenec jsou fakt chladné. Příští týden jdeme na 3 dny stanovat a jsem na to jako zvědavá. Já nemám ráda zimu. Miluji léto, je to moje nejoblíbenější roční období. Jak bylo hnusně, nesvítilo sluníčko, tak jsem měla depky. Počasí jak na podzim :mrgreen: Slunce mě dobíjí, mám lepší náladu, ráda se opaluji, koupu v bazénu, večer popíjím venku vínko… :srdce: Vím že začalo teplo brzy, ale asi jsem nenasytná a vždy mi to hrozně rychle uteče. Naopak zima mi přijde hrozně dlouhá,jelikož tam moc šance,že se oteplí a začne svítit slunce a bude jak na jaře není :mrgreen: Naopak v létě některé dny hodně připomíná podzim… Takže já léto užívám plnými doušky a zas to rychle uteče a budeme kupovat dárky na Vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.7.18 10:25
@vejilka píše:
Jako ty noci na červenec jsou fakt chladné. Příští týden jdeme na 3 dny stanovat a jsem na to jako zvědavá. Já nemám ráda zimu. Miluji léto, je to moje nejoblíbenější roční období. Jak bylo hnusně, nesvítilo sluníčko, tak jsem měla depky. Počasí jak na podzim :mrgreen: Slunce mě dobíjí, mám lepší náladu, ráda se opaluji, koupu v bazénu, večer popíjím venku vínko… :srdce: Vím že začalo teplo brzy, ale asi jsem nenasytná a vždy mi to hrozně rychle uteče. Naopak zima mi přijde hrozně dlouhá,jelikož tam moc šance,že se oteplí a začne svítit slunce a bude jak na jaře není :mrgreen: Naopak v létě některé dny hodně připomíná podzim… Takže já léto užívám plnými doušky a zas to rychle uteče a budeme kupovat dárky na Vánoce

Přesně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
2.7.18 11:13
@Bábrdl píše:
Přesně. :mrgreen:

Letos bylo třeba super, že začalo teplo fakt už v dubnu. Jindy je ještě v dubnu zima a oteplovat se začíná až v půli května. Když si spočítá člověk ty „chladné“ dny, tak mi přijde, že je celý rok podzim. Takže to jako nějakou katastrofu nevidím. Srpen bude zas upršenej, září pár dní hezky a šup, už bude hnusně pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.7.18 11:33
@vejilka píše:
Jako ty noci na červenec jsou fakt chladné. Příští týden jdeme na 3 dny stanovat a jsem na to jako zvědavá. Já nemám ráda zimu. Miluji léto, je to moje nejoblíbenější roční období. Jak bylo hnusně, nesvítilo sluníčko, tak jsem měla depky. Počasí jak na podzim :mrgreen: Slunce mě dobíjí, mám lepší náladu, ráda se opaluji, koupu v bazénu, večer popíjím venku vínko… :srdce: Vím že začalo teplo brzy, ale asi jsem nenasytná a vždy mi to hrozně rychle uteče. Naopak zima mi přijde hrozně dlouhá,jelikož tam moc šance,že se oteplí a začne svítit slunce a bude jak na jaře není :mrgreen: Naopak v létě některé dny hodně připomíná podzim… Takže já léto užívám plnými doušky a zas to rychle uteče a budeme kupovat dárky na Vánoce

Letošní léto je úplně standardní… Stačí se podívat do historie a i v minulosti bývalo v průměru na začátku července v noci pod 10 stupňů. Dokonce i v roce 2015, kdy bylo nejteplejší léto ;) a naopak chladnější počasí je na stanování lepší. V přehřátém stanu se nedá spát

• Citovat
  • Upravit
74217
2.7.18 11:47

U nas uz dneska teplo. Opalovacka od dopoledne, takze spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.7.18 13:01
@vejilka píše:
Letos bylo třeba super, že začalo teplo fakt už v dubnu. Jindy je ještě v dubnu zima a oteplovat se začíná až v půli května. Když si spočítá člověk ty „chladné“ dny, tak mi přijde, že je celý rok podzim. Takže to jako nějakou katastrofu nevidím. Srpen bude zas upršenej, září pár dní hezky a šup, už bude hnusně pořád

To jo. :lol:
Pro nás prá teplých dní a chladomilky mají celý zbytek roku a stejně brečí :lol:

V tom minulém tématu mi vyšlo, že za minulé prázdniny bylo nějakých myslím 12 (14?) dní, kdy byly teploty alespoň někde v ČR nad 30 stupni. 12 dní. to není nic, co by se nedalo vydržet. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
2.7.18 13:04
@Bábrdl píše:
To jo. :lol:
Pro nás prá teplých dní a chladomilky mají celý zbytek roku a stejně brečí :lol:V tom minulém tématu mi vyšlo, že za minulé prázdniny bylo nějakých myslím 12 (14?) dní, kdy byly teploty alespoň někde v ČR nad 30 stupni. 12 dní. to není nic, co by se nedalo vydržet. :lol:

Ty jo, čtrnáct dní, to je hodně málo :( tady už je dneska trochu líp, kolem dvaceti, sice pořád žádná sláva, ale alespoň už nefučí ten vítr co o víkendu. No na bazén to furt není :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.7.18 13:19

@Brita83 poridte si tepelne cerpadlo plus zastreseni a budete se rachat jako my - od dubna do rijna :mrgreen: :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
5682
2.7.18 13:36
@Hanka1 píše:
@Brita83 poridte si tepelne cerpadlo plus zastreseni a budete se rachat jako my - od dubna do rijna :mrgreen: :potlesk: :palec:

Jo to věřim, sousedi maj to obloukové, posuvné zastřešení, bez ohřevu a koupou se už od konce dubna. :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.7.18 13:49
@Brita83 píše:
Ty jo, čtrnáct dní, to je hodně málo :( tady už je dneska trochu líp, kolem dvaceti, sice pořád žádná sláva, ale alespoň už nefučí ten vítr co o víkendu. No na bazén to furt není :(

Jsem si s tím dala tu práci a spočítala to, když holky nadávaly, že je „vedro pořád“. :mrgreen:

Loňské prázdniny podle jednotlivých dnů a nejvyšších denních teplot:

Pod 20 stupňů - 3 dny
Mezi 20 a 25 - 23 dní
až 25 - 20 dní
nad 30 - 14 dní
nad 35 - 1 den

A to jde o nejvyšší dosažené denní teploty (a ještě ne na celém území).

Takže ty dny 20 až 25 dní může být často po celý den pod dvacet a nad dvacítku to vyleze po poledni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
2.7.18 13:58
@Bábrdl píše:
Jsem si s tím dala tu práci a spočítala to, když holky nadávaly, že je „vedro pořád“. :mrgreen:

Loňské prázdniny podle jednotlivých dnů a nejvyšších denních teplot:

Pod 20 stupňů - 3 dny
Mezi 20 a 25 - 23 dní
až 25 - 20 dní
nad 30 - 14 dní
nad 35 - 1 den

A to jde o nejvyšší dosažené denní teploty (a ještě ne na celém území).

Takže ty dny 20 až 25 dní může být často po celý den pod dvacet a nad dvacítku to vyleze po poledni.

To říkám, že to poslední roky stojí za prd :mrgreen:

Díky za statistiku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.7.18 14:01

@Brita83 Mně se třeba už dlouuuhé roky nestalo, že bych se vrátila z letní dovolené (červenec, srpen) a bylo by tady hezky. Vždycky šílený teplotní šok - zamračeno, poprchává, okolo dvaceti, studeně fouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.7.18 14:03
@Brita83 píše:
To říkám, že to poslední roky stojí za prd :mrgreen:Díky za statistiku :palec:

To není rokama.
Tedy je, ale těmi našimi.

Ono se naopak mírně otepluje.

Byla bys překvapená, kdybych ti spočítala roky, kdys byla dítě. Ony ty vzpomínky jsou vždycky růžovější. Navíc dítě není většinou na chlad tak citlivé. Pamatuju si, že jsem se v létě koupala jakmile trochu svítilo sluníčko, třeba i v 22 stupních. To mě teď opravdu neláká. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65044
2.7.18 14:06
@Bábrdl píše:
@Brita83 Mně se třeba už dlouuuhé roky nestalo, že bych se vrátila z letní dovolené (červenec, srpen) a bylo by tady hezky. Vždycky šílený teplotní šok - zamračeno, poprchává, okolo dvaceti, studeně fouká.

Dcera se tak vratila z Francie,tam porad v plavkach, tady kosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
2.7.18 14:18
@vejilka píše:

Vidíš, já to mám naopak :lol: - v létě lezu dovnitř hospod - nesnáším v horku sedět na zahrádce (a když bych chtěla, tak je už pro většinu lidí zima a všechno je sklizené).

Grilovací sezóna nám začíná tak v říjnu a končí v dubnu - miluju sedět u ohně a popíjet vínko venku jako Ty, jen nesmí být léto či horké jaro :mrgreen: . Nechápu většinu lidí, kteří čekají na léto, aby rozpálili gril a ohniště - brrrrr! Sedět v hicu o ohně je pro mě mučení a čiré utrpení (jo, no, pro mě je hraničních těch cca 15 stupňů - všechno nad je hic). Ale sedět u ohně ve tmě a mlze, hřát se a srkat vínko - báječnééééééé :dance:

Grilujeme i v zimě na sněhu - to je nejlepší :mrgreen: Nebo jen tak sedíme u ohně.

Já mám normálně depky z jasu - jak vstanu a zjistím, že je obývák prosluněný, okamžitě hnusná nálada, modlím se už ať slunko zapadne. Některé dny v létě vůbec nevyjdu z domu, zbytek z donucení. Bez energie, všude kravál, davy lidí…Jakmile nastane podzim, plískanice, mlhy - to jsem venku každý den, energie na rozdávání, srším vtipem, nápady…Asi jsem upír, či co. Mám to tak od dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová