Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Brita83 vždyť tohle je normální letní počasí
. Třicet stupnů je samozřejmě taky normální, ale někdy v Itálii nebo ve Španělsku určitě ne u nás. JInak mimochodem v Praze je dneska pocitově tak 25 reálně nevim, ale řekla bych že to bohatě stačí.
Osobně mám veder už dost. Dnes ráno jsem přijela z Korfu, kde nám 4 dny z 10ti propršelo a jinak bylo oblačno - a mě se to líbilo! ![]()
Ono v poslední době je to počasí z extrému do extrému. Když jsem byla děcko v zimě byl sníh, v létě horko, zapršelo zase se to vybralo a bylo krásně. Byly přiměřený podzimy a jara. Dneska v zimě 15 stupňů, pak se to zblázní a v březnu kdy se má už oteplovat uhodí -15. V dubnu vedro a léto pak na prd. Neprší a je sucho. Buďto hnusně a nebo pak přijdou čtyřicítky vedra. Není to jako dřív ![]()
@Quinn7 píše:
myslím, že lidi by se všeobecně měli trochu víc otužovat. A ne že jim je maličkato ziminečka a hned se navlíkaji do zimních bund. Co proboha nosí v zime? Pak se divíme, že všichni přetápí domana 27 st. což fakt není normální. Já dneska byla venku v tričku a kratasech, bylo mi příjemně. Takhle bych si to přála celý célo. Vedra jsou k ničemu, stejně se nic dělat venku nedá.
Tak ja mam natelnik a kratase, ale zrovna teplo mi neni. Myslim si, ze otuzila jsem dost. Proste leto mam radeji jinak, kdyz je u nas pocasi srovnatelne u more.
Muset bydlet v rozpalenem meste, v byte. Tak bych byla stastna za chladnejsi leto. U nas uz je o mesic driv po znich. Vzdycky po znich zacne foukat a je chladnejsi vzduch, jak se pole otevrou, bezne jsme na to zvykli od srpna a letos to mame driv. Je to proste znat.
Léto začlo o 40 dní dřív a máme klima jak v Maďarsku. A to není normální.
@vokishka no jo, ale nebojte, to horko se zase vrátí. A já nevím jak u vás, ale u nás je příjemně, na stanování úplně v pohodě
naopak lepší než se pařit ve stanu. K ohni úplně ideální počasí ![]()
@Kelsey budou to mít parádní, to zvládnou, tak si vezmou k ohni mikinu no
zažila jsem tábory, kdy celých 14 dní pršelo, vybírali jsme povodňovku a čachtali se v holinách lesem, náměstíčkem a víte co? Nejlepší vzpomínky, ač v tu chvíli mi to fakt nepřišlo ![]()
@kaja00 píše:
@vokishka no jo, ale nebojte, to horko se zase vrátí. A já nevím jak u vás, ale u nás je příjemně, na stanování úplně v pohoděnaopak lepší než se pařit ve stanu. K ohni úplně ideální počasí
@Kelsey budou to mít parádní, to zvládnou, tak si vezmou k ohni mikinu nozažila jsem tábory, kdy celých 14 dní pršelo, vybírali jsme povodňovku a čachtali se v holinách lesem, náměstíčkem a víte co? Nejlepší vzpomínky, ač v tu chvíli mi to fakt nepřišlo
skoro každý den prší aspoň chvíli, teploty kolem 16 st, rodiče už si museli zatopit, měli doma 17 st a děsný vlhko.
@kaja00 píše:
@vokishka no jo, ale nebojte, to horko se zase vrátí. A já nevím jak u vás, ale u nás je příjemně, na stanování úplně v pohoděnaopak lepší než se pařit ve stanu. K ohni úplně ideální počasí
@Kelsey budou to mít parádní, to zvládnou, tak si vezmou k ohni mikinu nozažila jsem tábory, kdy celých 14 dní pršelo, vybírali jsme povodňovku a čachtali se v holinách lesem, náměstíčkem a víte co? Nejlepší vzpomínky, ač v tu chvíli mi to fakt nepřišlo
Nepochybuji. Loni se vratila spokojena. Byla na stejnem tabore, kdyby nebyla nadsena, tak by nejela znovu a dyl.
@vokishka tak asi žiju jinde, u nás dnes asi 20 a bylo mi na sluníčku docela teplo ![]()
Ono se to teplo vrátí, fakt nechápu proč tak vyšilujete ![]()
@kaja00 píše:
@vokishka tak asi žiju jinde, u nás dnes asi 20 a bylo mi na sluníčku docela teplo
Ono se to teplo vrátí, fakt nechápu proč tak vyšilujete
nikdo nevyšiluje, byl to jen takový povzdech a k tomu se přidali nějací radikálové ![]()
@natyber píše:
Tak je pravda, že 12°C v noci v červenci je dost málo, dcera volala z tábora, že v noci málem zmrzla. Po ránu 13-14 stupňů a teď je u nás 17°C. a fóuká, chceme jít na zahradu, ale je to jak na jařeJá jsem teda jako těhotná ráda, protože ta vedra nedávám. Takže 25°C max by mi stačilo celé léto
Tak to je ještě dobré, u nás v noci 8°C, přes den 12°C. Dnes mi místní předpověď ukazuje na noc 4°C. Byla jsem zavřít slepice a docela tomu věřím, že to tak bude. Chtěla jsem jít zítra s dětmi pod širák, ale zrušili jsme to. Já bych to dala, ale prcci ne. Jinak týden už přitápím. A to jsme otužilci. (700 mnm).
@kaja00 píše:
@vokishka tak asi žiju jinde, u nás dnes asi 20 a bylo mi na sluníčku docela teplo
Ono se to teplo vrátí, fakt nechápu proč tak vyšilujete
Nevysiluji, ale chybi mi relax v bazenu. Jak je chladno, tak tam vlezu, ze to musim vysat, udrzovat a nejvic po zadek, ze vic se do vychladle vody nenamocim. Ted by slo od rana do vecera se topit v kaluzi a nejde to. V nedeli odjizdim, takze se urcite otepli, ze nebude bazen blizko a nebude cas
. Zakon schvalnosti.
@Ester13 píše:
Tak to je ještě dobré, u nás v noci 8°C, přes den 12°C. Dnes mi místní předpověď ukazuje na noc 4°C. Byla jsem zavřít slepice a docela tomu věřím, že to tak bude. Chtěla jsem jít zítra s dětmi pod širák, ale zrušili jsme to. Já bych to dala, ale prcci ne. Jinak týden už přitápím. A to jsme otužilci. (700 mnm).
Proč by to děti neměly zvládnout, pokud to nejsou kojenci?
v zimě je máš ve skleníku?
@Kelsey no jo, mít bazén tak by mi bylo taky hej. Ale bazén nemáme a tak přežívám. Na přeplněná koupaliště chodit nehodlám. Nicméně já si i to léto vcelku užívám, ač mi je lépe v zimě (spíš na podzim, jaře), ale reagovala jsem na to, že si „stěžujete“ na tu zimu, tak se nebojte, oteplí se. Je možné, že až odjedeš
ale neboj, máte ještě min. 2 měsíce ![]()
@Kelsey píše:
Nevysiluji, ale chybi mi relax v bazenu. Jak je chladno, tak tam vlezu, ze to musim vysat, udrzovat a nejvic po zadek, ze vic se do vychladle vody nenamocim. Ted by slo od rana do vecera se topit v kaluzi a nejde to. V nedeli odjizdim, takze se urcite otepli, ze nebude bazen blizko a nebude cas. Zakon schvalnosti.
Viď, to mě taky štve, že zas vystydla voda v bazénu a to už byla tak krásně ohřátá.
No tak budu se zas těšit až se oteplí ![]()