Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jako, dělat bych to nechtěla. Ale kdyby to nedělal nikdo, tak by mi nikdo neprodal twistera v KFC a hranolky v mekáči, nedojela bych si nikam autem protože by mi nikdo u pásu nevyrobil součástky a tak dále. Takže si lidí, kteří to dělají, vážím - práce hrozná, prachy mizerný a ještě se jim lidi smějou, a stejně to dělají.
@Anonymní píše:
Já jsem byla v pohodě až do doby kdy k nám do práce nepřišla bývalá spolužačka a začala trousit poznámky jako třeba, že jsem to nikam nedotáhla a podobně. Taky sestřenice studovala medicínu, druhá studuje něco humanitního, nevím co přesně… všichni studují, jen já ne. Celkově i když třeba čtu některé komentáře, třeba na fb, tak lidé se takovým jako jsem já smějí. Prý jsme se měli líp učit. Myslím, že to asi nikomu není příjemné.
spolužačce bych odvětila, že kam to dotáhla ona? A že jí teda gratuluješ k tomu, že získala „papír“ a někam to dotáhla (parafrázuji Duškovy čtyři dohody)
ale že ty máš jiné priority.
Já se snad stydím za svojí praci jen mezi mými undergroundovými přáteli, protože jsem skončila na úřadě
potupný zaměstnanec státního molochu ![]()
A přesto občas závidím kamarádce, co roznáší noviny a chodí uklízet chodby do paneláků a má za poloviční pracovní dobu pomálu větší peníze než já.
A není to spíš tak, že tebe samotnou to trápí? A proto si to tak bereš? Ať tak či onak, vysmívat se někomu za práci je ubohost, ať je jakákoliv. Ano, kariéra to zrovna není, ale co bychom dělali, kdybychom všichni byli manažeři? Kdo by uklízel, byl ve výrobě…?
@Lalelale Přiznávám, že možná ano a proto to tak beru. Nikdy jsem si nevěřila a nebyla sebevědomá, jako kdybych musela pořád někomu něco dokazovat…
@Anonymní píše:
Já jsem byla v pohodě až do doby kdy k nám do práce nepřišla bývalá spolužačka a začala trousit poznámky jako třeba, že jsem to nikam nedotáhla a podobně. Taky sestřenice studovala medicínu, druhá studuje něco humanitního, nevím co přesně… všichni studují, jen já ne. Celkově i když třeba čtu některé komentáře, třeba na fb, tak lidé se takovým jako jsem já smějí. Prý jsme se měli líp učit. Myslím, že to asi nikomu není příjemné.
A ona to dotahla kam, ta frajerka?
Takove lidi bych normalne liskala. Ona sama ma nejspis nejaky problem a potrebuje si zvedat sebevedomi na srazenim jinych lidi.
A co se tyce toho studia… joooo to dneska kazdy vysoka skola, hlavne ty humanitni obory frci, ze. Ale co pak s nima? Vzdyt polovina z nich je nezamestnatelna! Nic to poradne neumi, ale hlavne ze skoly vylezt rovnou na nejakou manazerskou pozici!
Vubec si takove kecy neber, na poctive praci neni nic spatneho ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
je podle Vás ostuda pracovat třeba někde v KFC, Mekáči, dělat uklízečku, prodavačku, dělnici ve výrobě… Tedy všechno jsou to profese, které nezapadají do kolonky „úspěšná kariéra“. Nikdo si tyto profese s úspěchem nespojuje, právě naopak, tito lidé jsou označování jako neúspěšní, nevzdělaní a podobně.
Přiznám se, jsem jednou z nich. A opravdu to bolí když o Vás druzí takhle smýšlí.
Tyhle profese jsou ideální brigádně, myslím, že tahle zkušenost je pro každého studenta cenná a nezaplatitelná. Taky jsem tak brigádničila, i když tehdy tu KFC nebo mekáč ještě nebyly.
Na druhou stranu, dělat celoživotně na nejnižší pozici, která je typická pro brigádníky, je docela smutné a takové, no… Neúspěšné.
Něco jiného jsou jiné nekvalifikované profese, třeba zrovna uklízečky, v podstatě obdivuju a vážím si jich. Díky nim mám příjemné pracovní prostředí a třeba zrovna ta naše je pořád jako sluníčko a je to skvělá ženská.
Takže ne všechny nekvalifikované profese vidím stejně, ale ani jednu z nich nezatracuji. Někdo to dělat musí a upřímně, raději někdo jiný než já.
Ostuda je sedět na dávkách, ne pracovat na nejnižší pozici.
Příspěvek upraven 14.10.19 v 13:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
je podle Vás ostuda pracovat třeba někde v KFC, Mekáči, dělat uklízečku, prodavačku, dělnici ve výrobě… Tedy všechno jsou to profese, které nezapadají do kolonky „úspěšná kariéra“. Nikdo si tyto profese s úspěchem nespojuje, právě naopak, tito lidé jsou označování jako neúspěšní, nevzdělaní a podobně.
Přiznám se, jsem jednou z nich. A opravdu to bolí když o Vás druzí takhle smýšlí.
Vůbec. Já si strašně vážím všech profesí. Když vidím třeba pokladní, co mají práce, nebo právě v rychlých občerstveních v době obědů, večeří, tak si říkám, že to je pěknej fičák a že bych to asi nezvládl.
Vaše práce je velmi důležitá, protože zlehčuje ostatním život. Zároveň to, že nejsi pohodlná, nesedíš doma, ale chodíš pracovat, je vždy na pochvalu, než pošklebky.
osobně vždy hodnotím jak kdo práci dělá, než jakou dělá.
Důležité je, abys byla spokojená se životem, ne nějakým pochybným sociálním statusem,,profese."
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Hele, kdyz by nebyly prodavacky, delnice, uklizecky apod. tak by se ta „uspesna“ povolani mohla jit klouzat.
@Anonymní píše:
@Lalelale Přiznávám, že možná ano a proto to tak beru. Nikdy jsem si nevěřila a nebyla sebevědomá, jako kdybych musela pořád někomu něco dokazovat…
Nemusis dokazovat nikomu nic. Ale jak uz jsem psala, pokud ty sama nejsi spokojena, tak prece mas moznost to zmenit. Mas nejaky konicek, nebo neco co by te bavilo, kde by sis mohla udelat treba nejaky kurz? Hodne by ti to s tvym sebevedomim pomohlo. Na kecy lidi se vyprdni, normalni clovek se nema potrebu povysovat nad nikym, to delaji jen zakomplexovani ubozaci. Dulezite je, aby ty sama jsi byla stastna, nikomu jinemu nic nedluzis. ![]()
Kdyby vsichni lidi delali akorat managery, reditele zemekoule a vyzkumniky v Nasa, tak bysme za chvili nemeli co jist a utopili se v odpadkach… Sice nejsem ta nejposlednejsi uklizecka, ale karieristka taky ne. Asi mam v zivote jine hodnoty, nez zarnou karieru a mamom..
@Anonymní píše:
tak to je možná problém někde úplně jinde, než v práci samotné. Jakmile dáš do kupy své sebevědomí, tak tě to třeba trápit přestane, nebo se naopak posunes dál a začneš dělat něco jiného. Co zkusit nějakou motivační knížku? Nebo se jen zamyslet, co dál se životem? Snahou zavděčit se ostatním sama sobě štěstí neprineses. Držím palce ![]()
@Silverine247 Koníčků mám hodně, ze všeho nejvíc miluji šití oblečení. Posledně jsem si sama pro sebe ušila šaty
Mimo práce mám hodně věcí co dělám ráda, třeba jak už jsem psala šití, ráda maluji, hrám na hudební nástroje, chodívám si zajezdit na koni, s přítelem na procházky, brusle, cestování… je toho hodně. Taky jsem si umínila dát se na pečení dortů, ale dopadlo to katastrofálně ![]()
Jestli jsi s tim spokojena tak neni co resit, ne? A kariera? To je taky dost relativni. Ja mam vystudovano az az, delam ve zdravotnictvi, v praci bych mohla byt ve dne v noci a jsem za to mizerne zaplacena. Jeste kdybych se za to mela stydet, to uz bych tam nechodila vubec.
Stydět se za práci? Určitě ne. Kdo by mi hrance u meka udělal, kdyby byli všichni manažeři a právníci? Ostuda je, když zdravý člověk nepracuje, takoví by měli lézt kanálama.