Stydět se za práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65204
14.10.19 17:29

V MC, KFC a podobně stejně většinou pracují hlavně studenti na dohody. Mají jen málo kmenových zaměstnanců. A i tam se může člověk vypracovat na managera. Dcera tak pracovala tři roky a když nastupovala po škole do jiné práce na stálý pracovní poměr, tak jí tři roky v mekáči pomohly, později jí to řekli. Protože věděli, že má vytvořené pracovní návyky, když tam při studiu tak dlouho vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.10.19 17:43
@Anonymní píše:
Já jsem byla v pohodě až do doby kdy k nám do práce nepřišla bývalá spolužačka a začala trousit poznámky jako třeba, že jsem to nikam nedotáhla a podobně. Taky sestřenice studovala medicínu, druhá studuje něco humanitního, nevím co přesně… všichni studují, jen já ne. Celkově i když třeba čtu některé komentáře, třeba na fb, tak lidé se takovým jako jsem já smějí. Prý jsme se měli líp učit. Myslím, že to asi nikomu není příjemné.

Přidávám se k ostatním, nemáš se za co stydět. Já mám poměrně prestižní práci, ale nepracuji na nastolení světového míru, nevyvíjím lék na rakovinu ani nejsem popelář (velmi důležitá profese). Moje práce by měla přinášet lidem radost a zábavu, jsem na ni pyšná, ale rozhodně není nezbytná pro fungování světa ;)

Nicméně jako člověk, co „se dobře učil“ a „dotáhl to výš než do KFC“ - uvozovky dávám jako znak ironie - Ti můžu říct, že by mi bylo stydno za toho člověka, který by se nad Tebe povyšoval a neváhala bych ho setřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.10.19 17:49
@Leviatan píše: Řídím se heslem před nikým se neponižuj a před nikým se nepovyšuj. Dělala jsem před mateřskou operátora zákaznické linky. Je to dost náročná práce. Co mě nejvíc dokázalo rozčílit je přístup vedoucích a jedné školitelky, která si myslela bůh ví co.Rozuměj největší mudra, pravidelné sezení, kde se rozebírá tvůj hovor a každé prd co řekneš. Dokonce i tón jakým to řekneš. Že není slyšet v hovoru úsměv a podobně. I když si profesionál prostě tam musí najít nějakou blbost k řešení. Jako by jsme byli stroje. To je strašně ponižující. Dřív to v té firmě nebylo. Ale začínají si hrát na něco víc. Totálně šlapat po zaměstnancích kteří jsou na nižší pozici. A cítí se jako by byly nějak víc jako člověk než ten druhý. Já tohle to nesnáším. Pracovala jsem v bankách, a čím větší kolos s tím jsou na vedoucích pozicích lidé, kteří mají potřebu si dokazovat, že jsou lepší lidi než druzí. Jsem zvědavá co budu dělat po mateřské. Protože dělat ze sebe blbečka a nechat si kálet na hlavu fakt nikoho nenechám.Příspěvek upraven 14.10.19 v 13:48

Tohle je problém ve firmách a institucích, kde je hodně mezičlánků. Někdy pracuju s agenturami, které zastupují klienta, a je vidět, jak se točí na zbytečnostech, mnohokrát zbytečně práci vrací, někdy v průběhu mění zadání a doslova buzeruje, jen aby klientovi mohl říct: „Celý se to muselo předělat, pětkrát jsem to vracel, prostě hrůza. Ještě že mě máte, co, tady je faktura na tučnou částku.“ :mrgreen: Někdo holt musí ondulovat větry, aby ukázal, že jeho práce je taky potřebná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.10.19 18:34

Je to poctivá a těžká práce. Opravdu se není za co stydět.

Jestli někdo pracujícího člověka považuje za neúspěšného a nevzdělavatelného, tak je omezený kretén, kterému nedochází pár základních souvislostí. A nejspíš si to nikdy nepřizná, tedy možnost jeho poučení je dosti limitovaní, že :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 19:00

Ja nesoudím podle vzdělání, i když mam 3 vysoké školy, ale podle toho, jaký má člověk projev a jestli si s ním mám o čem povídat. Jedna z mých nejlepších kamarádek je vyučená švadlena, co dělá obchoďačku pro hygienické pomůcky. Je pozitivní, chytrá, její prace ji baví. Máme nepočítaně společných témat.

• Citovat
  • Upravit
1151
14.10.19 19:12

Nedivím se ti ze se cítíš spatne za takovou práci. Mám to stejne.Pro mě lepší nedělat nic pokud máš tu možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
14.10.19 19:25

Budu radši dělat úklízečku a chránit si svoje duševní zdraví, než se mít práci, kterou prostě nedávám. Peníze fakt nejsou všechno, lidi co si sáhli na dno to moc dobře vědí. A ofrňovat nad někoho nos, za to jak a kde pracuje může jen člověk, co ví prd a kulový o životě. Jo a nemám nic ani proti prostitutkám.

• Citovat
  • Upravit
ontar
14.10.19 19:36
@PenelopaW píše:
Taky to nepovažuji za ostudu. Naopak si říkám, že taková profese je dost mizerně placená na to, jakou práci dotyčný zaměstnanec musí odvádět, a mám k nim obdiv. A upřímně - bez zaměstnanců McDonalda apod. by se půlka našeho města nenajedla ;).

Co to je za město, že polovina obyvatel zbožňuje blafy z papírových tácků???

• Citovat
  • Upravit
2916
14.10.19 20:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
je podle Vás ostuda pracovat třeba někde v KFC, Mekáči, dělat uklízečku, prodavačku, dělnici ve výrobě… Tedy všechno jsou to profese, které nezapadají do kolonky „úspěšná kariéra“. Nikdo si tyto profese s úspěchem nespojuje, právě naopak, tito lidé jsou označování jako neúspěšní, nevzdělaní a podobně.
Přiznám se, jsem jednou z nich. A opravdu to bolí když o Vás druzí takhle smýšlí.

Někde jsem kdysi četla „žádná práce neni ostuda, ostuda je to, co za ní dostaneš“ bohužel v našem státě pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 21:05

Pracuji jako top manager. S přístupem ''dělníci jsou podřadní" bych daleko nedošla.

• Citovat
  • Upravit
1695
14.10.19 21:11

Ne, nestydela bych se za takovou práci. Ne každý má potřebu budovat kariéru, jsou i tací, pro koho to není absolutně důležité. Hlavní je pro ně donést domu nějaké peníze, mít v čas na rodinu a mít čistou hlavu… Styděla bych se leda tak za to, že bych nepracovala nebo se živila něčím nečestnym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
14.10.19 21:20

Pracuju ve firme, kde se kolem nas, zamestnancu, nabeha behem dne snad cela armada podpurnych profesi a ani by me nenapadlo si o nich myslet neco negativniho nebo na ne shlizet shora. Naopak jsem moc rada, ze je mame, protoze se muzu soustredit na svou praci a nemusim behat do Alberta pro toaletak, kdyz na WC dojde (zkusenost z jineho zamestnani). Muzes si pomyslet, ze karma je zdarma, jemnostpani si nevidi na spicku nosu, takze bude koukat, az si nekde cumak natluce.

Pokud jsi sama se svym zivotem spokojena, tak se muzes vykaslat na to, co nekdo rika. Vzdycky si nekdo bude neco myslet a neco o tobe rikat, i kdybys byla reditelka zemekoule - to bys tu zemekouli zase neumela ridit poradne, vsichni ostatni by si mysleli, ze by ji uridili lepe, a jeste bys byla za karieristku. Si nevyberes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
14.10.19 21:33

Pro zakladatelku : narozdíl od mnohých (nejen zdejších)absolventů „VŠ“ máš kultivovaný a srozumitelný projev, takže jsi bezpochyby inteligentní osoba se slušným zázemím a tudíž je naprosto jedno, jakou prací se živíš, pokud tě to alespoň trochu uspokojuje. Žádný skutečně vzdělaný a vychovaný člověk tě nebude hodnotit podle toho, co děláš, ale podle toho jak to děláš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 21:42

Já jsem servírka, je to mé povolání, které jsem doposud vykonávala (12let ) a moc mě to baví. A je pravda, že se mockrát setkávám s názory od kamarádek, ale i od cizích kancelářských, že je to prostě podřadná práce.. Neřeknou to na plnou pusu, ale poznám to. Včetně toho, že se ptají, co budu dělat v budoucnu. Já jim odpovím, že pokud zdravíčko dovolí, půjdu klidně do kuchyně, až budu mít z lidí ponorku. A prostě jde to vidět, že nechápou, ony studují. Já většinou řeknu, že já bych se zas v kanclu zbláznila. Ve finále jsem finančně líp, než ony, hodinově to samé. Seženu práci snáz, než ony a můžu si klást podmínky i bez VŠ. Mě spíš přijde smutné, že prodavačky, uklízečky… nejsou prostě dobře ohodnocené. Přitom je to velmi náročná a důležitá práce. Moc si vážím pracujících lidí, přijde mi, že těch, kteří chtějí i po škole pracovat rukama( řemeslo) je velmi málo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.19 21:47

Řídila bych se hlavně tím, jestli jsi spokojená ty sama. Mně třeba přítel neustále předhazuje, že musím dokončit VŠ, protože přece nechci skončit někde ve fabrice. Nedokáže pochopit, že ať titul budu mít, nebo ne, v té fabrice nebo na podobně neatraktivní pracovní pozici stejně skončím. Proč? Protože nemám vůbec žádné touhy stát se paní podnikatelkou nebo ředitelkou zeměkoule, být úspěšná. A pro to, aby člověk pracoval z domova, je potřeba i slušná dávka disciplíny, kterou nemám. :mrgreen: Raději zavřu dveře v práci a budu mít po zbytek dne čistou hlavu, než ve dne v noci myslet na to, co je potřeba všechno udělat, zařídit, úřady, účetnictví, objednávky… Klidně vykonáváním své podřadné práce přispěji řediteli zeměkoule na výlet na luxusní jachtě po Karibiku a sama strávím 14 dní někde v Bulharsku - ale s čistou hlavou a klidem v duši.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová