Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silverine247 Mohla by sis prosím něco přečíst, než budeš házet nesmyslná moudra? https://www.irozhlas.cz/…80000_jbocek
@Slečna Ferka píše:
@Silverine247 Mohla by sis prosím něco přečíst, než budeš házet nesmyslná moudra? https://www.irozhlas.cz/…80000_jbocek
Jaka nesmyslna moudra mas na mysli?
@Anonymní píše:
@neila Ano, řekla mi to spousta lidí. A když ne přímo mě, tak na lidí jako jsem já říkají, že jsou absolutně bez vzdělání, že se málo snaží a pak to zakončí ironickou poznámkou„Každý svého štěstí strůjce“.
To je fakt. Fakt je i to, že někteří lidé ve službách opravdu vzdělání nemají. Z různých důvodů. Proto nemohou dělat kvalifikovanější práci. Ovšem nic z toho není důvod jimi pohrdat, nebo je urážet. Vždyť každá profese je potřebná. Hoď to za hlavu. Člověk, který tohle vypustí z pusy sám moc rozumu nepobral ![]()
@Anonymní píše:
@neila Ano, řekla mi to spousta lidí. A když ne přímo mě, tak na lidí jako jsem já říkají, že jsou absolutně bez vzdělání, že se málo snaží a pak to zakončí ironickou poznámkou „Každý svého štěstí strůjce“.
Tak s jedinou větou souhlasím - „každý svého štěstí strůjce“, ale to, co je pro mě štěstí, pro tebe být nemusí a naopak. To co je pro tebe štěstí, pro mě být nemusí. Takže si spíše řekni, zda jsi v životě šťastná. Pokud ano, je to super a není potřeba na tom nic měnit a těmto komentářům bych pozornost nevěnovala. Max. bych odpověděla, že ano, každý svého štěstí strůjce. Pokud v životě nejsi spokojená/šťastná, zaměřila bych se na to, co můžu udělat pro to, abych byla šťastná.
@Anonymní píše:
Odpovědi takových chytráků jsou, že stejně nás za chvíli nahradí roboti… prostě mají odpověď na všechno chytráci..
A utirat pr.del jim taky bude robot? Až budou mít demenci a spol.?
Ostuda je nemít práci, když můžeš. A povídat hmotku
Já chodila po brigádách od svých patnácti. Nastoupila jsme na střední školu s veřejno-správním zaměřením, s tou jsme sekla, prostě mě to nebavilo. Vyučila jsme se s vyznamenáním ve svém oboru, bohužel v době, kdy nastala celosvětová ekonomická krize a k tomu bydlení v nevhodném městě. Přes deset let pracuji jako pečovatelka a mám svou práci ráda. Ve volném case háčkuji, šiji, maluji. Mám úžasnou rodinu a manžela. A rozhodně si nemyslím, ze osobnost dělá nějaký papír. Znám dost lidí, kteří dosáhli daleko vyššího vzdělání, než já a přesto jsou v normálním životě nepoužitelní a ve skutečnosti nic neumí. Znám i takové, kterým to vzdělání je k ničemu a v tom Mekáči pracují také. Každý má na světě své místo a pokud s ním není spokojený, musí s tím něco dělat.
@Leviatan jo, to jsou ti manažeři. Hele, to je moje noční můra, pod tímto typem lidí pracovat. To už je lepší si v klidu uklízet ty vchody a roznaset letáky
Ne kazdy, kdo ma zminene profese, je intelektove v minusu. Nicmene vetsina lidi s nizsim intelektem prave na techto pozicich pracuje, z toho podle me vzniklo to obecny koukani se skrz prsty.
@Renca8 píše:
No z meho okoli je par lidi inzenyru a jinak to jsou delnici, zednici atd..velmi schopni a pracoviti lide. Ba naopak se,,smeji,, inzenyrum ze jsou neschopni
A to je úplně ta samá hovadina, jako smát se uklízečům. Např. právnička pro někoho může být neschopná, že neumí vyžehlit košile nebo si posekat zahradu. Ale jí se prostě vyplatí si na najmout někoho jiného. Když si někdo vydělá třeba 500,–Kč/hod., tak se mu vyplatí si na určité práce najmout člověka za 150,–Kč/hod., který za tu práci bude rád. Vydělají na tom oba dva.
Já si vážím všech, kteří vytvářejí pracovní místa pro ostatní, takže i ti inženýři ať si najmou na postavení přístřešku na popelnici zedníka, vůbec to nemusí znamenat, že jsou sami neschopní a nezvládnou to.
Ten respekt prostě musí být z obou stran, a blbci jsou taky na obou stranách.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
je podle Vás ostuda pracovat třeba někde v KFC, Mekáči, dělat uklízečku, prodavačku, dělnici ve výrobě… Tedy všechno jsou to profese, které nezapadají do kolonky „úspěšná kariéra“. Nikdo si tyto profese s úspěchem nespojuje, právě naopak, tito lidé jsou označování jako neúspěšní, nevzdělaní a podobně.
Přiznám se, jsem jednou z nich. A opravdu to bolí když o Vás druzí takhle smýšlí.
Ja si vazim kazdeho, kdo poctive pracuje. Ostatne vsechny tebou jmenovane profese potrebujeme temer vsichni k zivotu. Kdyz prijdu do restaurace, samo se mi piti nenalije a jidlo taky nema nozicky, ze? Kdyz si objednam domu pizzu, tak ji taky musi nekdo udelat a nekdo dalsi ji dovezt. Takze ja jsem rada, ze mi tito lide setri praci. A uklizecky mam obzvlast rada, protoze ja jsem pintlich na uklid a kdyby nikdo neuklizel u nas v kanclu, v nasem parku, u nas v dome na chodbe (kde delaji binec prevazne ti vzdelani a uspesni, kteri si prece nebudou mazat rucicky uklidem po sobe), tak bych se asi casem nastvala a sla tu uklizecku delat sama. Boze, jak ja nesnasim bordel!
@zrcadlo píše:
A to je úplně ta samá hovadina, jako smát se uklízečům. Např. právnička pro někoho může být neschopná, že neumí vyžehlit košile nebo si posekat zahradu. Ale jí se prostě vyplatí si na najmout někoho jiného. Když si někdo vydělá třeba 500,–Kč/hod., tak se mu vyplatí si na určité práce najmout člověka za 150,–Kč/hod., který za tu práci bude rád. Vydělají na tom oba dva.
Já si vážím všech, kteří vytvářejí pracovní místa pro ostatní, takže i ti inženýři ať si najmou na postavení přístřešku na popelnici zedníka, vůbec to nemusí znamenat, že jsou sami neschopní a nezvládnou to.
Ten respekt prostě musí být z obou stran, a blbci jsou taky na obou stranách.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
je podle Vás ostuda pracovat třeba někde v KFC, Mekáči, dělat uklízečku, prodavačku, dělnici ve výrobě… Tedy všechno jsou to profese, které nezapadají do kolonky „úspěšná kariéra“. Nikdo si tyto profese s úspěchem nespojuje, právě naopak, tito lidé jsou označování jako neúspěšní, nevzdělaní a podobně.
Přiznám se, jsem jednou z nich. A opravdu to bolí když o Vás druzí takhle smýšlí.
Ahoj,
mám vysokou a ucházela jsem se o pozici uklízečky v naší vesnické škole, kdyby nebyla dělená směna, kdy to vycházelo, že ráno, když jdou děti do školky a odpoledne, když jdou z ní bych byla v práci, tak bych tu práci vzala. Sice málo peněz, ale co, práce za rohem, v klidu, žádný stres a o tom to je ![]()
Jde mi hlavně o to, aby mě práce bavila a hlavně, aby mě nestresovala
zažila jsem práci ve velkém stresu, pod velkým tlakem, zažila jsem už i bossing od dočasně povýšené kolegyně na naši pobočkovou ředitelku a stačily 2 měsíce a dobrovolně jsem odešla, protože tu pozici měla zastával půl roku.
Takže už si na práci cenním jiných věcí, než prestiže. Ale že jsem i já dlouho a hlavně zamlada hleděla i na to, jak moc je to „dobrá“ práce ![]()
@VilaAnalka píše:
Ne kazdy, kdo ma zminene profese, je intelektove v minusu. Nicmene vetsina lidi s nizsim intelektem prave na techto pozicich pracuje, z toho podle me vzniklo to obecny koukani se skrz prsty.
Intelekt neni vsehno, i kdyz se tak na nej vseobecne kouka. Ja se v ve svem zamestnani pohybuju mezi lidmi vzdelanostne prumernymi az lehce nadprumernymi (od studentu pres Bc po Mgr) a co se tyka socialni, emocionalni inteligence, chovani, schopnosti komunikace je to kus od kusu, ale vetsinou v pohode.
Muz pracuje ve vedecke sfere, kde jsou vsichni PhD. a vys. Ve svem oboru jsou sice dobri, ale charakter a vyse zminene vlastnosti a schopnosti jsou u prekvapive velkeho mnozstvi lidi katastrofalni. Vztahy na pracovisti spatne a co je na tom nejhorsi, z naprosto nesmyslnych duvodu, jesitnosti, vykonstruovanych domnenek. Vzdycky rikam chlapovi, ze kdybych nevedela kde pracuje, tak mam pocit, ze dela nekde v horni dolni na obecnim urade s babama, ktere tam sedi uz 50 let a roupama nevi, co by.
Naopak treba clovek, ktery nam chodi delat revizi kotle a remeslnik, ktery nam delal nabytek na miru by mohli socialni inteligenci, slusne chovani a komunikaci vyucovat.
@Anonymní píše:
Já jsem byla v pohodě až do doby kdy k nám do práce nepřišla bývalá spolužačka a začala trousit poznámky jako třeba, že jsem to nikam nedotáhla a podobně. Taky sestřenice studovala medicínu, druhá studuje něco humanitního, nevím co přesně… všichni studují, jen já ne. Celkově i když třeba čtu některé komentáře, třeba na fb, tak lidé se takovým jako jsem já smějí. Prý jsme se měli líp učit. Myslím, že to asi nikomu není příjemné.
Já mám dvě vysoké školy a jednu uznanou kvalifikaci ministerstvem. Při první vysoké škole jsem byla „někdo“, při druhé jsem už tolik „někdo“ nebyla a po uznání další kvalifikace jsem definitivně pochopila, že jsem úplně normální člověk a nedělá mi problém vzít koště a jít klidně zametat. A dnes si vážím každého člověka, který pracuje, klidně v KFC. Nejdůležitější je postarat se o rodinu, nikoliv dělat díry do světa a být tzv. někdo. Takže když jsem byla s dítětem na mateřské a potřebovala něco přivydělat a přitom jsem nebyla tzv. flexibilní a mohla dělat jen jednorázové práce a jen když mi někdo zrovna pohlídal, nestyděla jsem se sebrat a jít jednorázově doplňovat zboží do Alberta a bylo mi úplně fuk, kdo si co o tom myslí.
@salamio