Stydět se za práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.10.19 13:35

Odpovědi takových chytráků jsou, že stejně nás za chvíli nahradí roboti… prostě mají odpověď na všechno chytráci..

• Citovat
  • Upravit
169
14.10.19 13:38

Já budu v budoucnu přecházet ze skupiny „úspěšných“ k těm „společensky méně úspěšným“. Před dcerou jsem pracovala ve středním managementu velké banky, mám vysokou školu, ovládám jazyky, peníze hodně nadprůměrný… O dceru se starám v podstatě sama (rodina bydlí 100km daleko, manžel je hodně pracovně vytížený), takže do původní práce se vrátit nemůžu a ani nechci. Dcera mě naučila, jak se smysluplně tráví čas - ne debilními poradami, workshopy, meetingy. Ale tím, že něco uděláte rukama, že pomůžete někomu jinému, že uděláte něco, co jiného potěší. A všimli jste si, že tohle platí spíš v těch „podřadných“ zaměstnáních. Je úplně jedno, co říkají jiní, hodnotu naší práci dává to, jestli jí děláme rádi a jestli mi sami, si jí ceníme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
14.10.19 13:39

No z meho okoli je par lidi inzenyru a jinak to jsou delnici, zednici atd..velmi schopni a pracoviti lide. Ba naopak se,,smeji,, inzenyrum ze jsou neschopni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
14.10.19 13:41
@Anonymní píše:
@Silverine247 Koníčků mám hodně, ze všeho nejvíc miluji šití oblečení. Posledně jsem si sama pro sebe ušila šaty :) Mimo práce mám hodně věcí co dělám ráda, třeba jak už jsem psala šití, ráda maluji, hrám na hudební nástroje, chodívám si zajezdit na koni, s přítelem na procházky, brusle, cestování… je toho hodně. Taky jsem si umínila dát se na pečení dortů, ale dopadlo to katastrofálně :mrgreen:

No vidis, vzdyt to je super! Lidi na vyssich pozicich jsou vetsinou v praci od nevidim do nevidim - co by za to dali oni mit tak pestry zivot. Pro kazdeho prece nemusi byt priorita kariera, ono to taky neni zadarmo. A stejne te nikdo poradne nepochvali, kdo chce drbat a shazovat, ten to bude delat furt, at budes v Mekaci nebo na tom neuzasnejsim postu na svete… tak se na ne vyprdni a hled si, at jsi sama stastna. ;)

• Citovat
  • Upravit
1100
14.10.19 13:41
@Anonymní píše:
@Silverine247 Koníčků mám hodně, ze všeho nejvíc miluji šití oblečení. Posledně jsem si sama pro sebe ušila šaty :) Mimo práce mám hodně věcí co dělám ráda, třeba jak už jsem psala šití, ráda maluji, hrám na hudební nástroje, chodívám si zajezdit na koni, s přítelem na procházky, brusle, cestování… je toho hodně. Taky jsem si umínila dát se na pečení dortů, ale dopadlo to katastrofálně :mrgreen:

No vidíš krásné koníčky máš :palec: a možná jsi i pravém šťastnější než ona :lol: každý člověk vykonávající jakoukoliv práci je důležitý a je jedno jestli jsi uklízečka nebo ředitelka. To ona(kolegyně) má problém sama se sebou :hug: kariéra je pro mě osobně třeba až hoooodně daleko za rodinou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
14.10.19 13:42

Ostuda to rozhodně není. Není zač se stydět. Já jsem třeba pracovala za studiíí na VŠ jako brigádnice v supermarketu, nebo v pekárně jako dělnice a musím říct, že ty ženský si fakt máknou a za tak mizerný peníze. :nevim: Když jsem vystudovala, byla jsem vděčná, že mohu dělat práci, která mě baví a rozhodně práce na jmenovaných (např. dělnických) pozicích neodsuzuji, naopak. Takže spíše klobouk dolů.
Jinak souhlasím s tím, že ostuda je spíše práci nemít (kromě výjimek kdy člověk opravdu pracovat nemůže). Za mě není žádné podřadné zaměstnání, vše je potřeba. Vždyť kde bychom byli kdyby nebylo uklízeček, popelářů, dělníků atd…
Stydět se opravdu nemáš za co. :kytka: Stydět by se naopak měl ten, co takto přemýšlí. Jako, že dělnická pozice je něco míň… :zed: :zed: Nemám ráda lidi, co se chovají nadřazeně. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
14.10.19 13:45

Řídím se heslem před nikým se neponižuj a před nikým se nepovyšuj. Dělala jsem před mateřskou operátora zákaznické linky. Je to dost náročná práce. Co mě nejvíc dokázalo rozčílit je přístup vedoucích a jedné školitelky, která si myslela bůh ví co. Rozuměj největší mudra, pravidelné sezení, kde se rozebírá tvůj hovor a každé prd co řekneš. Dokonce i tón jakým to řekneš. Že není slyšet v hovoru úsměv a podobně. I když si profesionál prostě tam musí najít nějakou blbost k řešení. Jako by jsme byli stroje. To je strašně ponižující. Dřív to v té firmě nebylo. Ale začínají si hrát na něco víc. Totálně šlapat po zaměstnancích kteří jsou na nižší pozici. A cítí se jako by byly nějak víc jako člověk než ten druhý. Já tohle to nesnáším. Pracovala jsem v bankách, a čím větší kolos s tím jsou na vedoucích pozicích lidé, kteří mají potřebu si dokazovat, že jsou lepší lidi než druzí. Jsem zvědavá co budu dělat po mateřské. Protože dělat ze sebe blbečka a nechat si kálet na hlavu fakt nikoho nenechám.

Příspěvek upraven 14.10.19 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12580
14.10.19 13:46
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
je podle Vás ostuda pracovat třeba někde v KFC, Mekáči, dělat uklízečku, prodavačku, dělnici ve výrobě… Tedy všechno jsou to profese, které nezapadají do kolonky „úspěšná kariéra“. Nikdo si tyto profese s úspěchem nespojuje, právě naopak, tito lidé jsou označování jako neúspěšní, nevzdělaní a podobně.
Přiznám se, jsem jednou z nich. A opravdu to bolí když o Vás druzí takhle smýšlí.

Nemám s tím problém, nemohou mít všichni vš ani sš, jak býlo víše, zemřeli bychom hlady a ve špíně..ale vadí mi, když to ti lidé berou sami jako nucené zlo, jsou protivní, a nadávají na vše..protivná prodavačka, uklizečka atd…ano pak bych jí řekla, že se měla lépe učit, když s tím sama má takový problém, já taky s vš musím být v práci příjemná ač kolikrát nemám náladu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12580
14.10.19 13:47
@lilith1 píše:
Nemám s tím problém, nemohou mít všichni vš ani sš, jak býlo víše, zemřeli bychom hlady a ve špíně..ale vadí mi, když to ti lidé berou sami jako nucené zlo, jsou protivní, a nadávají na vše..protivná prodavačka, uklizečka atd…ano pak bych jí řekla, že se měla lépe učit, když s tím sama má takový problém, já taky s vš musím být v práci příjemná ač kolikrát nemám náladu..
@lilith1 píše:

bože..výše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
14.10.19 13:48
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
je podle Vás ostuda pracovat třeba někde v KFC, Mekáči, dělat uklízečku, prodavačku, dělnici ve výrobě… Tedy všechno jsou to profese, které nezapadají do kolonky „úspěšná kariéra“. Nikdo si tyto profese s úspěchem nespojuje, právě naopak, tito lidé jsou označování jako neúspěšní, nevzdělaní a podobně.
Přiznám se, jsem jednou z nich. A opravdu to bolí když o Vás druzí takhle smýšlí.

ač nejsem ve tvé pozici, nikdy bych si o nikom, kdo pracuje „ve službách“ nedovolila takhle smýšlet 8o to může jen hlupák a omezenec, který si ve svém přehnaném egu neuvědomuje, že když nebude takových lidí, bude jeho komfort výrazně omezený :roll: A fakt mě překvapuje, že někdo takhle smýšlí… To ti přímo někdo řekl? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24152
14.10.19 13:53
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Za mě ne. Každá profese je pro mě důležitá. V podstatě, kdo by mě obsloužil v KFC, když se tam půjdu najíst, kdyby to nikdo nedělal? Kdo by uklízel v kancelářích, kdyby pozice uklízečky neexistovala? Už vidím, jak se střídám s kolegy ve vynášení košů, utírání prachu a vysávání v kanceláři. :mrgreen:
Já třeba nemám chuť drát se za kariérou, chci mít práci, která mě baví i když je to třeba dle někoho podřadná práce. Spíše si dle takových komentářů dělám úsudek o těch, kteří je vynášejí a lidi hodnotí dle jejich práce. Ať tu práci děláš pro to, že tě baví, nebo proto, že nic jiného jsi nesehnala, je to jedno (pro mě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
14.10.19 13:53

Ziadna poctiva praca nie je ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 13:54

@neila Ano, řekla mi to spousta lidí. A když ne přímo mě, tak na lidí jako jsem já říkají, že jsou absolutně bez vzdělání, že se málo snaží a pak to zakončí ironickou poznámkou „Každý svého štěstí strůjce“.

• Citovat
  • Upravit
11565
14.10.19 13:54

Je pravda, že někteří lidi jsou idioti. Moje sousedka (sama kadeřnice) hovořila o naší paní na úklid před mojí dcerou jako o „služce“ („vy máte na úklid služku, žejo?“).

Okamžitě jsem dceři vysvětlila, že toto je nepřijatelné, že paní na úklid máme rádi a její práce je důležitá - a to stejně, jako práce prodavačky, uklízečky, prodavače v Mekáči, metaře apod. Nesnesla bych, aby se povyšovala.

Občas mám pocit, že tohleto „nafrnění“ mají nejčastěji lidi, kteří sami taky nejsou moc na výši, mají z toho mindrák - a honí si ho na tom jediném, kdo je ještě kariérně „pod nimi“.

Pokud se zakladatelko nad Tebe někdo povyšuje, řekni si, že je chudák, a kde by si tak asi nakupoval, kdyby nebyly prodavačky, nebo jestli by si po sobě v kanceláři vytíral.

Příspěvek upraven 14.10.19 v 14:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salamio
14.10.19 13:55
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Tohle je mi úplně jedno, podle toho nemůže nikdo normální druhé lidi soudit. Hlavní přece je, jaký má žena zadek a nohy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová