Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mě asi nejvíc bolelo když si otevřeli držku na moje rodiče. Prý „Není se co divit, že děláš u pasu, tvoji rodiče v životě také nic nedokázali“.. Máma pracuje taky ve fabrice a otec je automechanik, jeden z nejlepších.
Tohle může z huby vypustit jen korunovaný debi. l ![]()
@neila píše:
Tohle může z huby vypustit jen korunovaný debi. l
Asi tak! Zakladatelko, chápu, že to zabolí, ale názoru člověka, který vypustí něco takového, si přece nemůžeš vážit a brát ho vážně. Pomysli si něco o chudém duchem a jsi si po svém.
Pokud je někdo buran, nepomůže mu ani doktorát, ani vysoká škola života. Já jsem to zase zažila obráceně, dělala jsem brigádně v jedné firmě a tam si nejvíc otvírali hubu ti na nejnižší pozici s nejnižším vzděláním. Jak začal hýkat jeden, tak se přidal zbytek, že vedoucí jsou kancelářské krysy a oni na ně dělají. Chtěla bych ty frajery vidět, jak řeší nějaký mezinárodní průšvih o víkendu nebo z dovolené. Vedoucí na nějaké kecy neměli čas a museli makat. Ovšem nejvíc bylo vidět a slyšet uklízečku, jak byla mladá, tak byla hloupá a nešikovná, to bylo neštěstí. Věčně jí padal mop, zakopávala o kýbl, tak si ho dávala na stůl (!!!), v každé místnosti zapomenutý špinavý hadr. Organizace práce ve stylu - ráno, když všichni chodí do kanceláří, tak se vytírají chodby, před polednem, kdy se všichni chystají na polední pauzu, tak se úklidem vyblokují všechna wc, v poledne se zásadně uklízí kuchyňka, takže člověk mohl v klidu poobědvat v mokré kuchyňce ve společnosti špinavého kýblu na stole. Když jí to někdo pošlapal, tak neskutečné držkování, že ji šikanujeme a děláme schválnosti. Druhé vytírání chodeb, když se všichni vrací z oběda do kanceláří. No neměla to tam jednoduché, furt jí tam někdo šlapal, vydržela to půl roku, po ní přišla úplně zlatá paní, co měla všude čisto, ale nikdo o ní skoro nevěděl a asi vyfasovala nějaký zázračný mop, protože tento vůbec nepadal a nedělal rány na celou budovu. ![]()
Já mám shodou okolností vysokou školu a maunálně pracujících lidí si hodně vážim.
Někteří lidi si najdou něco na každým. Kdybys byla univerzitní docentka nebo supermanažerka, zase by ti vynadali, že nemáš čas na domácnost ![]()
@Anonymní píše:
Pokud je někdo buran, nepomůže mu ani doktorát, ani vysoká škola života. Já jsem to zase zažila obráceně, dělala jsem brigádně v jedné firmě a tam si nejvíc otvírali hubu ti na nejnižší pozici s nejnižším vzděláním. Jak začal hýkat jeden, tak se přidal zbytek, že vedoucí jsou kancelářské krysy a oni na ně dělají. Chtěla bych ty frajery vidět, jak řeší nějaký mezinárodní průšvih o víkendu nebo z dovolené. Vedoucí na nějaké kecy neměli čas a museli makat. Ovšem nejvíc bylo vidět a slyšet uklízečku, jak byla mladá, tak byla hloupá a nešikovná, to bylo neštěstí. Věčně jí padal mop, zakopávala o kýbl, tak si ho dávala na stůl (!!!), v každé místnosti zapomenutý špinavý hadr. Organizace práce ve stylu - ráno, když všichni chodí do kanceláří, tak se vytírají chodby, před polednem, kdy se všichni chystají na polední pauzu, tak se úklidem vyblokují všechna wc, v poledne se zásadně uklízí kuchyňka, takže člověk mohl v klidu poobědvat v mokré kuchyňce ve společnosti špinavého kýblu na stole. Když jí to někdo pošlapal, tak neskutečné držkování, že ji šikanujeme a děláme schválnosti. Druhé vytírání chodeb, když se všichni vrací z oběda do kanceláří. No neměla to tam jednoduché, furt jí tam někdo šlapal, vydržela to půl roku, po ní přišla úplně zlatá paní, co měla všude čisto, ale nikdo o ní skoro nevěděl a asi vyfasovala nějaký zázračný mop, protože tento vůbec nepadal a nedělal rány na celou budovu.
Je to v první řade o člověku. Když je někdo buran, buranem zůstane jestli má učňák nebo vystuduje vysokou školu.
Musím se přiznat, že jsem se za práci v tabáku taky neskutečně styděla. Do té doby jsem pracovala v kanceláři apod. Ale byla to tak tak pohodová práce, že to chválím kudy chodím 😊 člověk se vrací domů s čistou hlavou a to je k nezaplacení!!! Už vím, že není důvod se stydět, někdo to dělat stejně musí ![]()