Šunkovar Tescoma Presto - máte někdo? Jste spokojení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@LucsynkaR oka super je i na netu ale první se půjdu podívat do města po neděli ať nemusím platit poštovné
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arns píše:
Dámy, pánové, pokud už máte šunkovar doma, tak do šunky nedávajte Pragandu a jinou rychlosůl. Pak postrádá smysl si dělat šunku doma. Praganda a jiné obsahují právě jednu z nejhorších přísad co je v šunkách v obchodě. A to E250 - http://www.emulgatory.cz/…am-ecek/E250
http://www.stream.cz/…380-dusitanyTato chemikálie je tam jen a pouze, aby šunka byla červenější.
Takže, stojí za to dávat tam tuto chemii???
Já to dělím s obyč. solí půl na půl na jednu dávku a stačí to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucsynkaR píše:
Hlasim, ze sunkovary uz jsou k dostani, dneska jsem koupila v brnenske Olympii
Jé, díky za info
. Hned příští týden pro něj zajedu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kapřík90 no ja jak ho uvidela, hned jsem ho brala, prave at nemusim platit postovny..
@Petrra ted uz jen najit ten nej recept, k tomu upect domaci chleba.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucsynkaR - chlebík pečem už víc jak rok, receptík na šunku vychytáme časem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petrra ja taky pecu uz dyl, v pekarne asi 2roky a ted nove kvaskovy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vy, co už jste zkoušeli šunku - myslíte, že by byl problém, kdybch připravené maso na šunku nechala v míse 2 dny v lednici a a pak dala do šunkovaru? On se mi totiž do lednice na stojáka s vysunutou pružinou nevejde, musela bych vyndat jednu polici a to se mi nechce
Nebo bych ho musela dát na ležato ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, oživuji diskuzi. Můžu se zeptat, jak dlouho šunku vaříte? Chystám se dělat z poloviční dávky a ve Jste to, co jíte jsem se dozvěděla, že kilo=hodina vaření. Takže bych měla vařit hodinu a půl. Není to málo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katty89 ne není to málo, je to v pořádku
a nevařit, nevařit klokotem, ale táhnout na max 80C
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V podstatě ano
ale budeš dávat šunkovar do hrnce hned od začátku nebo až voda v hrnci dosáhne požadované určené teploty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to právě přijde hrozně málo. Ostatní recepty, většinou z kila masa, se dělaly 2 hodiny. Jinak to budu dávat už do horké vody v zavařovacím hrnci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych si chtěla pořídit šunkovar. Můžu použít jenom obyč. sůl nebo je potřeba to namíchat s rychlosolí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katty89
ono se nic moc nestane, když to tam tu hodinu při 80 necháš ![]()
@Gerojka rychlosůl použít nemusíš, když nechceš - jediné dva úkoly, které má, jsou 1) jistá ochrana proti špatným pochodům v mase 2) výsledný produkt s pragandou má růžovou barvu, bez soli to bude sešedlé - spoustu lidí to pak odrazuje, protože to nevypadá jako z obchodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit