Jak moc rovnáte prádlo do sušičky? Nebo to čtačí jen tak naházet?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
14.6.17 11:32

Prádlo když se vyndá ze sušičky hned, tak není zmuchlané.. když se mi stane, že nestihnu, vyndám zmuchlané, pěkně složím a ono se vyžehlí samo :) Snažím se nebýt úzkostná matka, už takhle pečuju pořád o něco a někoho od rána do večera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101457
14.6.17 11:44

@MartinaCV Tak objektivně vzato, nejsou tak hezké, jako vyžehlené, to uznávám, ale to mi vždycky bylo dost šumák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
14.6.17 11:46
@j.a.n.i1 píše:
@MartinaCV Tak objektivně vzato, nejsou tak hezké, jako vyžehlené, to uznávám, ale to mi vždycky bylo dost šumák :mrgreen:

Mně se líbí, jak jsou nadýchané a ty okraje, že nejsou přesné a rovné? Taky šumák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.11.17 15:16

Moc prosím o radu - recenze na sušičku Bosch Maxx7, třída B. Je to už starší model, 6 let, ale plně funkční. Mám možnost ji dostat jako dárek, ovšem bojím se vysoké spotřeby + uvítám recenze na to, jak kvalitně suší..

Dále bych se ráda dozvěděla, jak jsou na tom kvalitou sušičky značky Samsung..

Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
3.11.17 15:59

@Evulina Ja mam teraz novy samsung https://www.datart.cz/…5HGW-EE.html a neodporucam. Blbo sa cisti jeden z filtrov ktory je dole - mriekovy filter z makkeho kovu ktory sa musi cistitt tenkou nasadou vysavaca so stetinami a len zhora dole. Keby som presla z prava do lava tak ohnem kovovu mriezku a cau. Dvere treba tahat - nemaju uvolnovaciu poistku. Po 3 suseni sa musim zapriet aby som vobec otvorila dvierka. Mala som stastie na chybny kus takze tu boli celkovo 6× technici (3× analyza, 3× nahradne diely) az ten treti prisiel na to, kde je chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26849
3.11.17 16:15

@Evulina Vzhledem k tomu, ze se dnes uz prodavaji tridy A+++, tak trida B bude mit asi silenou spotrebu.
Susicka je bajecna vec, ale nesmi ruinovat rodinny rozpocet. Pokud ji dostanete jako darek, neni nic jednodussiho nez si ji v klidu doma vyzkouset a vysledovat spotrebu elektriny treba za mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.11.17 19:16
@cecetka píše:
@Evulina Vzhledem k tomu, ze se dnes uz prodavaji tridy A+++, tak trida B bude mit asi silenou spotrebu.
Susicka je bajecna vec, ale nesmi ruinovat rodinny rozpocet. Pokud ji dostanete jako darek, neni nic jednodussiho nez si ji v klidu doma vyzkouset a vysledovat spotrebu elektriny treba za mesic.

Tak on darující mi o tom řekl a ještě to může odřeknout..tak proto sonduju :jazyk:
Podle netu má spotřebu při prádle vyždímaném při 1000 otáčkách (naše pračka víc nemá) za 1 cyklus, který trvá 104 minut, 3,92 kwh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26849
3.11.17 20:15

Energeticke tridy

Před nákupem je potřeba nejvíce obezřetnosti s ohledem na spotřebu přístroje, protože ohřev vzduchu není energeticky zrovna nejlevnější proces. Důležitou informací jsou pro vás tedy roční náklady, které závisí především na energetické skupině. Sušičky jsou zařazené do tříd od A po D, kde A je nejšetrnější kategorie, D naopak nejhorší. Třída A má potom ještě další rozdělení podle počtu plus, od jednoho do tří. Nejšetrnější spotřebu na trhu mají spotřebiče s označením A+++, spotřebují totiž až o 60% méně energie než střední třída a ročně to vyjde přibližně na 630 Kč. Následuje skupina A++, která vám sežere zhruba 835 Kč ročně. Roční náklady za energii pro béčkové sušičky se pohybují okolo 2500 Kč ročně, cenově se pohybují mezi 9000 – 10 000 za kus. Sušičky horší třídy než A se v podstatě nevyrábějí, výjimečně „béčka“. Přístroje, spadající do horších tříd, povětšinou patří mezi starší výrobky, které se už pouze doprodávají. Pokud uvažujete nad aktivním užíváním sušičky aspoň každý den – každý druhý den, potom je koupě sušičky třídy B nebo hůře nevýhodná. Uvažujte nejméně nad A+. Důležitým atributem je totiž zvážení, jestli se vám vyplatí investovat do levnější nebo dražší sušičky.

Zdroj: http://nejsusicky.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.11.17 20:37
@cecetka píše:
Před nákupem je potřeba nejvíce obezřetnosti s ohledem na spotřebu přístroje, protože ohřev vzduchu není energeticky zrovna nejlevnější proces. Důležitou informací jsou pro vás tedy roční náklady, které závisí především na energetické skupině. Sušičky jsou zařazené do tříd od A po D, kde A je nejšetrnější kategorie, D naopak nejhorší. Třída A má potom ještě další rozdělení podle počtu plus, od jednoho do tří. Nejšetrnější spotřebu na trhu mají spotřebiče s označením A+++, spotřebují totiž až o 60% méně energie než střední třída a ročně to vyjde přibližně na 630 Kč. Následuje skupina A++, která vám sežere zhruba 835 Kč ročně. Roční náklady za energii pro béčkové sušičky se pohybují okolo 2500 Kč ročně, cenově se pohybují mezi 9000 – 10 000 za kus. Sušičky horší třídy než A se v podstatě nevyrábějí, výjimečně „béčka“. Přístroje, spadající do horších tříd, povětšinou patří mezi starší výrobky, které se už pouze doprodávají. Pokud uvažujete nad aktivním užíváním sušičky aspoň každý den – každý druhý den, potom je koupě sušičky třídy B nebo hůře nevýhodná. Uvažujte nejméně nad A+. Důležitým atributem je totiž zvážení, jestli se vám vyplatí investovat do levnější nebo dražší sušičky.Zdroj: http://nejsusicky.cz/

Ono je to dilema v tom, že bych tu starší béčkovou sušičku dostala zdarma jako dárek. Při propočtu (podle údajů, které jsem psala výše a jsou napsané na oné sušičce), že bych sušila cca 6× týdně a počítám-li kwh 4,50 Kč, by to vycházelo cca 110,– Kč/týden, což je 440, Kč/měsíc, což je cca 5300,– Kč/rok mínus tak 2 měsíce v létě, kdy bych mohla sušit na zahradě = zaokrouhleno asi 4500,– Kč/rok. Tzn. kdybychom koupili novou áčkovou sušičku dejme tomu za 13500,– Kč, tak tuto sumu bych projela za 3 roky provozu té staré béčkové, kterou bychom dostali zadara..a po těch 3 letech bychom teprve koupili třeba novou lepší..uvažuju takhle ze všech úhlů a nemůžu se rozhodnout.. :nevim:
Sušičku potřebuju kvůli tomu, že máme vlhčí starý barák a přidávání další vlhkosti sušením prádla není dobrý..čili v létě, když budu moct sušit na zahradě, by mi používání sušky odpadlo - věšela bych venku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.11.17 22:52
@Evulina píše:
Tak on darující mi o tom řekl a ještě to může odřeknout..tak proto sonduju :jazyk:
Podle netu má spotřebu při prádle vyždímaném při 1000 otáčkách (naše pračka víc nemá) za 1 cyklus, který trvá 104 minut, 3,92 kwh.

moje sušička má spotřebu 1,2KW, ale pořizovací cena byla 17tisíc. I kdybys měla mít spotřebu ty 4KW, tak si to spočítej, za jak dlouho prosušíš třeba 15tisíc. Sušičky jsou drahé.. podle mne i zadarmo s vyšší spotřebou je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.11.17 22:56

@Evulina aha, vidím, že jsi už spočítala :mrgreen: jsem nedočetla do konce diskuzi :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26849
4.11.17 07:41

@Evulina To jsem si rikala taky, ze v lete budu susit na zahrade. Jenze ze susicky je to pradlo krasne mekke, a te mekkosti u prirozeneho suseni nedosahnes :nevim:

Pokud byste ji dostali zadarmo, tak to zkuste. Uvidis, ze jakmile si na ni zvyknes, budes za cas kupovat novou ;) My mame kondenzacni s tepelnym cerpadlem, kolem ktere neni horko ani vlhko, protoze to teplo nevypousti ven, ale vraci zpet na suseni. A tim je i ta spotreba energii nizsi.
Dalsi + je, ze se do zasobniku, pokud ji nemas napojenou na odpad, odchytava vonava destilovana voda, kterou pouzijes do zehlicky. Neco malo se musi zehlit i ze susicky.
A usetris za avivaz, ta se u susicek nepouziva.

Pracku mam nastavenou na 1400 otacek a suseni takto vyzdimaneho pradla trva asi hodinu. Vyssimi otackami pri zdimani se zkracuje doba suseni, takze pak i timto klesa spotreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
4.11.17 13:06
@cecetka píše:
@Evulina To jsem si rikala taky, ze v lete budu susit na zahrade. Jenze ze susicky je to pradlo krasne mekke, a te mekkosti u prirozeneho suseni nedosahnes :nevim:

Pokud byste ji dostali zadarmo, tak to zkuste. Uvidis, ze jakmile si na ni zvyknes, budes za cas kupovat novou ;) My mame kondenzacni s tepelnym cerpadlem, kolem ktere neni horko ani vlhko, protoze to teplo nevypousti ven, ale vraci zpet na suseni. A tim je i ta spotreba energii nizsi.
Dalsi + je, ze se do zasobniku, pokud ji nemas napojenou na odpad, odchytava vonava destilovana voda, kterou pouzijes do zehlicky. Neco malo se musi zehlit i ze susicky.
A usetris za avivaz, ta se u susicek nepouziva.

Pracku mam nastavenou na 1400 otacek a suseni takto vyzdimaneho pradla trva asi hodinu. Vyssimi otackami pri zdimani se zkracuje doba suseni, takze pak i timto klesa spotreba.

Sušení v létě na sušáku venku mě netrápí, doteď jsem to tak dělala..
Je podle popisu na netu kondenzační, o tepelném čerpadle tam nic není, takže asi bez čerpadla https://www.sechap-klabik.cz/…nsitive.html Zásadní pro mě je, aby z ní nešla vlhkost, protože proto sušičku budeme pořizovat - ani ne tak kvůli úspoře času nebo nadýchanosti prádla, ale proto, aby se v bytě a domě snížila vlhkost, už se začly dělat plísně..takže kdyby mi měla sušička vypouštět vhlko do místnosti, tak to ani náhodou a rovnou koupíme nějakou dobrou s čerpadlem :think:

Jinak na pračce mám max. 1000 otáček, takže na víc prádlo vyždímat nemůžu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
4.11.17 13:46

Mám sušičku B, starou asi 7 let. Od jara do podzimu suším venku, doma v sušicce jen výjimečně mimo zimu, a to na noční proud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
4.11.17 13:47

@Evulina sušička nevypouští vlhko, jen teplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie