Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
My mame Kiu Sportage 4×4 je to nase prvni SUV ale nemenila bych ani za nic, jizda na snehu, mokru apod absolutni pohoda, servis super, ceny rozumne a hlavne zaruka 7 let na novou ![]()
@Mirii Mirii a máte ji v dieselu nebo benzinu? Mě se vizuálně líbí moc, jen těch zkušeností s Kiou moc nemám. Jestli máte benzín (i dyž asi ne) - jaká je průměrná spotřeba?
Ale cenově je čtyřkolka docela pálka, od půl mega nahoru. Levné jsou jen ty s náhonem na dvě kola a to je do kopce asi naprd..
No uvidíme. zatím jsem ve fázi průzkumu, nákup mě čeká příští rok - a a si budu rozhodovat mezi Kiou A Rav4, obě bych brala:)
@baghira mame diesel prave kvuli spotrebe. Jezdime teda porad popojizdecky a navic neustale brzdeni, davani prednosti atd, ale u nas jsou extremni podminky
spotrebu mame kolem 9 l na 100 km, takze to neni az tak spatny. No uz se tesime az tu nasi karu poradne projedeme po francouzske dalnici v lete ![]()
@Mirii No, já jezdím právě dost jen po městě, nákupy, rozvážení dětí, do práce… a pak ty štreky do hor. ale po městě jezdím jako čuně, brzda-plyn:( A to by tomu dieselu asi moc nesvědčilo..
Jakou barvu máte?
baghira píše:
@Mirii No, já jezdím právě dost jen po městě, nákupy, rozvážení dětí, do práce… a pak ty štreky do hor. ale po městě jezdím jako čuně, brzda-plyn:( A to by tomu dieselu asi moc nesvědčilo..
Jakou barvu máte?
Brzda, plyn by dieselu vadit nemělo, jemu vadí spíš jízdy 2 kilometry do školky, za půl hodiny 2 kilometry ze školky, za hodinu 5 kilometrů do obchodu, za další hodinu 5 kilometrů z obchodu a v poledne zopakovat tu školku.
Ale brždění a rozjíždění se v běžném provozu mu nevadí nebo spíš vadí stejně jako benzínu.
@baghira mame bilou, premysleli jsme jeste o gun metallic, ale ta nam prisla moc elegantni ( na nas ) ![]()
ja prave taky porad popojizdim, brzda plyn atd, ale benzin jsme meli predtim a v benzinu by nas to nase auto hadam sezralo ![]()
@Heineken No čili ideální by pro mě bylo pořídit si malé autíčko na rozvážení dětí a nákupy, pak nějaký crossover do hor, a na neděli a reprezentaci limouzínku… Zkusím to doma nadhodit:)))))
Ne, vážně, prostě hledám auto, co nebude moc velký a humpolácký do města a který nás nenechá ve štychu v terénu. A ta SUV se mi navíc moc líbí. Tož tak.
baghira píše:
@Heineken No čili ideální by pro mě bylo pořídit si malé autíčko na rozvážení dětí a nákupy, pak nějaký crossover do hor, a na neděli a reprezentaci limouzínku… Zkusím to doma nadhodit:)))))
Ne, vážně, prostě hledám auto, co nebude moc velký a humpolácký do města a který nás nenechá ve štychu v terénu. A ta SUV se mi navíc moc líbí. Tož tak.
Já tě chápu, já už příště půjdu taky do dieslu, budu potřebovat něco většího a jak se dostanu na dálnici, tak jezdím jako čuně, takže by mě benzín asi taky sežral za živa.
![]()
Holky ale jen upozornuji ze Kia neni vubec prostorna v kufru. Vnitrek je prostorny nicmene 3 detske sedacky se na zadni sedadlo nevejdou a kufr je opravdu malej, velikostne tak na kocarek a nic dalsiho, pripadne na cestovani dva kufry a konec. Cestovani v nasem pripade jisti rakev na strese. Ale jinak ji miluji a nemenila bych ![]()
@Mirii Ajajaj, to je docela blbý. Ale důležitá informace, díky za ni.
Kámoška měla Hyundai Santa Fé a nadávala jak špaček, furt se jim tam něco kazilo. Radši ho prodali.
Druhá má Dacii Duster 2×4 a prý spokojenost, navíc prý luxus cena, kupovala nové. U 4×4 je ta cena vyšší.
Obě holky měly auta v dieslu.
@baghira my predtim meli renault megane scenic, rodinne auto a neuveritelne mnozstvi mista a uloznyho prostoru, ale ta bezpecnost je nekde uplne jinde
co jsem koukala na hodne prostorne auto je volvo, ale netusim ktere to bylo
zitra se uvidim s kamoskou co jej ma.
Dam do toyotky kocar, cestovni kufr, tasku, kytaru, dvoje brusle a bagl s jidlem
nemeli jsme problem ![]()
Jen jsem musela drzet naklad a partner rychle zavrit… ![]()
Já teď uvažuju o těchhle dvou autech FORD GALAXY nebo FORD S-MAX
Ale u mě to bude na dýl, zatím je nepotřebuju.
A co Daihatsu Terios (má tchýně - chtěla Ravku, ale dle tchána moc drahá) - dělají i zářivě červené
, má to 4×4, je to nižší cenové kategorii než třeba Land Cruiser (má tchán), a je to menší. Tchánovci sice nebydlí v horách, ale příjezdovou cestu k domu tvoří 2km polňačka, což je v zimě chuťovka. Takže tchán vybíral auta dost pečlivě a 4×4 byla hlavní podmínka! Oba jsou spokojení.