Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Anonymní píše:
@Heineken Když já nemám garáž, auto mám celoročně venku a bojím se, jestli bych v mrazech diesel vůbec nastartovala…
Pokud bude to auto v pořádku a pokud nebydlíš někde kde jsou 40-ti stupňové mrazy, ta se startováním nebude problém, měl jsem několik let služební auto diesel a problémy jsem neměl.
Spíš je blbý to, že jezdíš jen krátké trasy, to pro diesly moc není.
@Barca12345 Jenomže když na ty hory jedem, tak to je potřeba dost vysoký podvozek, to opravdu jedu do kopce po šutrech… a mě se tahle auta navíc líbí (ta vysoká:) ![]()
@_Kaczenkaa_
Jedna skupina se bude bit za naftaka, druha za benzinaka… ![]()
@Heineken Mame Volvo XC90, diesel, nastartovali jsme vzdycky i na Spindlerovych boudach v zime. Spotreba ve meste 10,8. Vzali jsme 7 mistne. Mista v kufru opravdu hodne ![]()
Příspěvek upraven 11.05.13 v 09:05
My máme nissan x trail má přepínání na 4×4,jezdí výborně, ale náhradní díly dost drahé, manžel uvažoval, že mi časem koupí dácii duster, prý je to docela dobré auto ![]()
Barca12345 píše:
Muj deda ma Hyundai (sice jen Getz) ale na ty jejich servisky nadava uplne stejne, dali mu tisice slev a vyhodnych cen a ted to nabiraji zpatky, ze…
No tak to je přesně, dají ti pětiletou záruku, ale to taky znamená, že k nim musíš 5 let jezdit a platit jim ty jejich opravy a může se stát, že tě ten jejich pětiletej servis přijde na 100.000,–
![]()
Hrubeska píše:
@Heineken Mame Volvo XC90, diesel, nastartovali jsme vzdycky i na Spindlerovych boudach v zime. Spotreba ve meste 10,8. Vzali jsme 7 mistne. Mista v kufru opravdu hodne
Tak to je možná auto přesně pro mě, díky za typ, musím si to poznamenat. ![]()
Barca12345 píše:
@_Kaczenkaa_
Jedna skupina se bude bit za naftaka, druha za benzinaka…
Ono je asi potřeba se vždycky rozhodnout na co to auto potřebuješ, já mám teď benzín, jezdil jsem s tím hlavně na nákupy, takže kratší trasy a v pohodě.
Jenže teď dám občasi dálnici, většinou jezdím dost nad limit a ta spotřeba jde opravdu hodně nahoru potom.
![]()
Jo a jeste jsem si vzpomela, jeden muj znamy ma Hyundai, Tuscon a nadava na nej… ![]()
@Heineken píše:
Ono je asi potřeba se vždycky rozhodnout na co to auto potřebuješ, já mám teď benzín, jezdil jsem s tím hlavně na nákupy, takže kratší trasy a v pohodě.
Jenže teď dám občasi dálnici, většinou jezdím dost nad limit a ta spotřeba jde opravdu hodně nahoru potom.![]()
To urcite, nejsem odbornik, vicemene tady slepicim rozumy, kterymi me castuji muzi v rodine ![]()
Ja jezdim kratsi trasy, jednou tydne 40 km do mesta a trikrat rocne nejaky delsi vylet ci dovolena. Navic mivame krute zimy a proste pro me benzin ideal…
Zase, kdybych mela treba zamestnani, ve terem bych hodne jezdila, predelavala bych na LPG - to bez debat a jezdila bych za jine penize… ![]()
Ahoj,
mám Toyotu Rav4 předposlední model a jsem maximálně spokojená, dostanu se všude, sníh není problém, akorát má menší kufr. Takže jsme teď ještě kupovali Subaru Legacy kombi, kam se vejde mimčo, kočár a ještě máš velkej pes. Oboje máme 4×4, ale do terénu bych s náhonem jen na 2 kola nešla ( mám zkušenosti že jsem někam jela a nedojela - protože se zasekla v kopci
)
@Barca12345 Mám to s tím ježděním podobně (až na kruté zimy. Já popojíždím víceméně po městě, vozím děti, náklady, velkého psa. Občas zajedu do jiného města, delších tras pomálu (tak na ty hory cca 10× v roce - ale chci častěji, zalíbilo se mi tam:)
Takže pro mě (dle manžela) je asi ideální benzínový motor.
Na Hyundai taky slýchám kritiku, ten VW touareg nevypadá zle, dobrý tip. I když já Němce nějak nerada, ze zmiňovancýh aut asi u mě vyhrává ta RAVka.
Jeste tak uvazuju, co tady nasi sousede maji
zrovna me nic nenapada, kdyztak dam vedet ![]()
@Barca12345
To budeš hodná. A děkuju, pomohla jsi mi při rozhodování:) Ona ta RAV byla manželův favorit, mě se fyzicky až tak nelíbí (až na tu poslední verzi, ta je nádherná
)- ale ostudu neudělá a je to zdá se výkonné, splehlivé a bezpečné auto, a to potřebuju. Díky:)