Také si vás partner nechce vzít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.2.14 17:04
@Gina108 píše:
Tak možná jsi to vystihla - právě proto se mi líbí přítel/kyně. Při představě nechat svůj život někým ovlivňovat se mi ježí chlupy hrůzou. Jako jasně, vím jak to myslíš, ale stejně. :think: Jakákoli evokace nesvobody se mi asi z hloubi duše protiví. :nevim:

Ja som pisala o vzajomnej zodpovednosti… Ty vidis vzajomne obmedzovanie…

je to o uhle pohladu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.2.14 17:06
@smoulinka71 píše:
Přesně tak, kdy konečně někdo pochopí, že je úplně jedno, jestli je někdo vdaný, nebo ženatý. Co se týče chování, tak tam se přeci nic nezmění. Jde o to, co kdo chce a jak to má kdo nastavené. Jak se cítí fajn, já jsem byla vždycky vdaná, cítim se tak dobře, nesnáším slovo přítelkyně, jsem tak vychovaná, úplně stejně tak vychovávám svoje děti. Přeci jim nebudu říkat, nikdy se nevdávej, chlapi jsou hrozní, až se vdáš, tak tě bude mlátit atd. Nemám žádnou negativní zkušenost s chlapama, nikdy mě žádný nezklamal, nikdy jsem nemusela kvůli nějakému chlapovi brečet. Chovali jsme se k sobě hezky před svatbou, po svatbě to bylo ještě hezčí. :)

No to já mám úplně stejně, dokonce všude v mém okolí to bylo samé šťastné manželsví, kdyby máma neumřela, jsou spolu naši dodnes, přesto nesnáším označení manžel/ka. Asi to bude dobou - dřív tak dejme tomu před 20 lety se na svatbu dost tlačilo, svobodná matka byla divná, tak se radši holt každej kdo mohl oženil/vdala. A dneska už si člověk může vybrat. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
25.2.14 17:07
@Andy27 píše:
Je to uz vyhroceny, rozdelilo se to tu na dva tabory.. :lol: u par komentu vyslo ze vlastne kdyz ziju beze svatby tak jsem divna, a mam strach ze zodpovednosti, tesim se na dite a na tu zodpovednost, todle je pro me naplneni v zivote. A jak jsem psala je to o presvedceni..Ale tak kazdej si hajime tu svou pravdu :)

Jasně, ale mě je úplně jedno, že holky zůstavají svobodné, dokáži pochopit, že jim to stačí, nepotřebují to. To stejné bych očekávala od protistrany.

• Citovat
  • Upravit
6257
25.2.14 17:12

Tak jasne, je to uz komentarema proste vyhroceny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
25.2.14 17:13
@Gina108 píše:
No to já mám úplně stejně, dokonce všude v mém okolí to bylo samé šťastné manželsví, kdyby máma neumřela, jsou spolu naši dodnes, přesto nesnáším označení manžel/ka. Asi to bude dobou - dřív tak dejme tomu před 20 lety se na svatbu dost tlačilo, svobodná matka byla divná, tak se radši holt každej kdo mohl oženil/vdala. A dneska už si člověk může vybrat. 8)

Ano máš s tím problém, ale je to tvůj problém, manželství s tím nemá nic společného. Já mám pocit, že tu spousta holek má blok z manželství, ať už z jakéhokoliv důvodu a obhajují si to sami před sebou. Tohle je evidentní. Já jsem spokojená vdaná, byla jsem spokojená i když jsem byla rok nesezdaná.

• Citovat
  • Upravit
30408
25.2.14 17:15

Řešení toho, co je a není lepší neexistuje. Pro někoho je uzavření manželského slibu před svědky skutečně posunutím vztahu na nejvyšší úroveň, vytvoření skutečné plnohodnotné rodiny se všemi výhodami, ale i povinnostmi, s jistou zárukou, ale i jistou mírou nesvobody. Prostě od pouhého chození a společného žití posun k rodině a manželství. Jestli je to krok správný nebo ne, to se ukáže až časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.2.14 17:19
@smoulinka71 píše:
Ano máš s tím problém, ale je to tvůj problém, manželství s tím nemá nic společného. Já mám pocit, že tu spousta holek má blok z manželství, ať už z jakéhokoliv důvodu a obhajují si to sami před sebou. Tohle je evidentní. Já jsem spokojená vdaná, byla jsem spokojená i když jsem byla rok nesezdaná.

Jestli ono to spíš nezačíná být přežitek. :nevim: No povíme si to tak za 50 let ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.14 18:30
@Gina108 píše:
Jestli ono to spíš nezačíná být přežitek. :nevim: No povíme si to tak za 50 let ;) :lol:

Isteze to zacina byt prezitok. Ono totiz zacina byt prezitkom brat ohlad na niekoho ineho nez na sameho seba. A manzelstvo ako vzajomnost a zdielanie v spolocnosti ktora berie ohlad len na samostatnost a individualitu skratka nema sancu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
25.2.14 19:26
@smoulinka71 píše: … Já mám pocit, že tu spousta holek má blok z manželství, ať už z jakéhokoliv důvodu a obhajují si to sami před sebou. Tohle je evidentní. .....

A z čeho prosím Tě vyplynul Tvůj pocit z výše uvedeného? To by nás, co se nehrneme ke kroužkování vcelku zajímalo.

@hanka.br. manželství Ti nedává záruku skutečné plnohodnotné rodiny, jak píšeš, jelikož plnohodnotná rodina není vůbec o manželství, ale o úplně jiných prioritách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
25.2.14 19:28
@Yvonne píše:
A z čeho prosím Tě vyplynul Tvůj pocit z výše uvedeného? To by nás, co se nehrneme ke kroužkování vcelku zajímalo.@hanka.br. manželství Ti nedává záruku skutečné plnohodnotné rodiny, jak píšeš, jelikož plnohodnotná rodina není vůbec o manželství, ale o úplně jiných prioritách

No oni to pak některé holky psali, že mají problém se slovem manželka, s manželstvím. Tak já nevím, proč nám tak vymlouvají manželství, já jim taky nevymlouvám být svobodná. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
25.2.14 19:29
@Yvonne píše:
A z čeho prosím Tě vyplynul Tvůj pocit z výše uvedeného? To by nás, co se nehrneme ke kroužkování vcelku zajímalo.@hanka.br. manželství Ti nedává záruku skutečné plnohodnotné rodiny, jak píšeš, jelikož plnohodnotná rodina není vůbec o manželství, ale o úplně jiných prioritách

Dle tvého pohledu…že?

• Citovat
  • Upravit
3379
25.2.14 19:32
@smoulinka71 píše:
Dle tvého pohledu…že?

Dle zdravého rozumu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.2.14 19:32
@Yvonne píše:

Někdy jsem něco takového tvrdila? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
25.2.14 19:34
@hanka.br. píše:
Někdy jsem něco takového tvrdila? :nevim:

Vycházím z toho, že Tvé teorie jsou z Tvé hlavy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.14 19:39
@Yvonne píše:
Dle zdravého rozumu :mavam:

Dle zdraveho rozumu… je spoluzitie PLNOHODNOTNOU rodinou, ked sa jeden z paru nechce sobasit, lebo neveri ze by to ten druhy nezneuzil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí